Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse SMPS rezonante/cvasirezonante

Postări Recomandate

Maxente face un LC simplu,fara stabilizare. Ce am pe calc de la munca, daca vreti sa cautati:4-4-5.pdfFérid KOURDA Hajer ZARDOUM Regular paperDesign and Performance Analysis of a Series-Parallel Resonant Converter for Contactless Electrical Energy Transmission6.pdf LLC in paralel pt 960W 7pag cu teorie bunaSeries Resonant Converter with Output VoltageDoublerBor-Ren Lin, Senior Member, IEEE, Li-An Lin, Yen-Ju Chiang and Po-Li ChenDepartment of Electrical Engineering, National Yunlin University of Science and TechnologyYunlin 640, Taiwan, ROC9-2.pdf 8pag funct la sub jumatate frecvSeries Resonant ZCS- PFM DC-DC Converter using High FrequencyTransformer Parasitic Inductive Components and Lossless InductiveSnubber for High Power Microwave GeneratorSoon-Kurl Kwon†, Bishwajit Saha*, Sang-Pil Mun*,Kazunori Nishimura** and Mutsuo Nakaoka1511-1419829376.pdfMOSFET Based High Frequency Inverter for Induction HeatingEquipment Using MATLAB / SIMULINK EnvironmentProf. V.V.Kulkarni,AISSMS College of Engineering, Pune University/Pune, Maharashtra, IndiaL.B.SwamiAISSMS College of Engineering, Pune University/Pune, Maharashtra, India1648.pdf 5pagDESIGN AND ANALYSIS OF DISCONTINUOUS MODE SERIES RESONANT CONVERTERWing C. Ho M. H. PongDepartment of Electrical and Electronic EngineeringThe University of HongXong00036973.pdf 8pagOFF-LINE APP1,ICATION OF THE FIXED FREQUENCYCLAMPED MODE SERIES-RESONANT CONVERTER. *J.A.Sabat6 ant1 F.C.1 ce629237.pdf 128pagAnalysis and design of resonant dc/dcconverters for automotive applicationsInstitut für Elektrische Maschinen, Antriebe und BahnenProf. Dr.-Ing. M. Henke19820009565.pdf 148pagA 10-kW SERIES RESONANT CONVERTERDESIGN, TRANSISTOR CHARACTERIZATION,AND BASE-DRIVE OPTIMIZATIONR. Robson and D. HancockHughes Research Laboratories3011 Malibu Canyon RoadMalibu, CA 90265November 1981050820151548 9pagSimple High Efficiency Full-Bridge DC-DC Converter using a SeriesResonant CapacitorGang-Youl Jeong†, Su-Han Kwon* and Geun-Yong Park*series-resonant converter.pdf 8pagSeries-Resonant Converter with Reduced-Frequency-Range ControlYungtaek Jang, Milan M. Jovanović, Juan M. Ruiz, and Gang Liu1, 2Power Electronics Laboratory, Delta Products Corporation, 5101 Davis Drive, Research Triangle Park, NC, USACh4.pdf 50 pag teorie puraTHE SERIES RESONANT CONVERTERCh19slide.pdf 87pagChapter 19Resonant Conversionconf49.pdf 7pagIEEE Applied Power Electronics Conference (APEC'96), pp. 475-481, 1996.Reducing IGBT Losses in ZCS Series Resonant ConvertersGregory Ivensky, llya Zeltser, Arkadiy Kats and Sam Ben- Yaakov*Exemplu cum am verificat eu printro noua cautare: am luat titlul si autorul de la 6.pdf si am cautathttps://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=Series+Resonant+Converter+with+Output+Voltage+Doubler+Bor-Ren+LinDocumentul 5 este 6.pdfSi pt ch4.pdf https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=principles+of+resonant+power+conversion+colorado&start=0

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ce plictiseala, aici este pustiu iar la bodega se calca pe picioare.

Am gasit o vechitura de AT, am pus un LC serie cu primarul si am deconectat integratul de comanda.

Sursa oscileaza fara integrate, scoate 24V la 190 retea.

Sus, curentul primar trafo forta.

Mijloc, curent diode iesire.

Jos, tens in secundarul de 12V al sursei--50V/div.

Posted ImagePosted Image

Link spre comentariu

Doresc sa fac o sursa rezonanta pentru un invertor offgrid de la 100-200 vdc la 350vdc.

Demult acum 9 ani cand am instalat prima oara un sistem PV am inceput cu surse Rezonanate din acelea de sony crt cu control prin amplificator de curent, modificate, am avut si de la 12 si de la 24 totusi acele transformatorashe nu au mers niciodata bine cu mosfet desi am rebobinat infasurarile de comanda dela 3 spire la 20 spire au necesitat si cate doua zennere antiserie de cate 12-15v.

Se poate face traful acela cu cuplaj slab si pe un trafo cu 2e sau 2 etd cu intrefier la mijoc se pun pe carcasa doua despartitoare in asa fel ca primarul sa vina la mijoc in dreptul intrefierului si secundarele de o parte si de alta.

Am incercat sa construiesc una de 5 kw pe doua 2E 70 suprapuse cu intrefier de 5mm, asa le am avut comanda tot pe transformatoras, a functionat experimental, se ardea in sarcina, forma impulsului de comanda era departe de fi ideala.

Ultima a fost una mica de 100w cu traful de la sursa de sony si l6995 a functionat, dar nu minunat, marea durere de cap a fost alimentarea offline a l 6995 de pe infasurarile secundare, nu putea asigura alimentarea corecta decat intr-o plaja redusa a tensinii de intrare, daca mergea la 300v, nu mergea la 100 si invers.

In mod natural ZCS se obtine punand traful de comanda in serie cu circuitul rezonant, ca aceea cu torul de ferita sau acel amplificator de curent, tensiunea de comanda fiind in faza cu curentul, ZVS nu stiu cum se obtine, oricum pare a fi complicat, iese din raza mea de interes.

Doresc o sursa cu comanda mai simpla ca PWM sau cel mult tot asa de complicata.

Foto transformatorul si transformatorul de comanda de la sursa de sony:

post-228803-0-34474000-1479654255_thumb.jpg

Editat de cavit
Link spre comentariu

Pentru plaja larga a tensiunii de intrare si /sau iesire trebuie ca raportul Lp/Lr sa fie mic, astfel incat celel 2 frecv de rezonanta sa fie apropiate si sa se foloseasca ramura dreapta a caract de rezonanta la frecv fp.

La frecv de rezonanta castigul este unitar indiferent de sarcina. Peste frecv de rez este subunitar iar sub este supraunitar si se modifica cu sarcina.

Pentru o sursa cu intrare 100-200V si iesire 350V in AHB ar trebui urmatoarele valori: Lp=3.27micro, Lr=0.82, C=3.1micro, frecv. de rez. 100K; plaja frecv de lucru (0.58 - 2)xFrez.

Atasat grafic castig vs frecventa.

LLC.pdf

Link spre comentariu

Citat: Pentru o sursa cu intrare 100-200V si iesire 350V in AHB ar trebui urmatoarele valori: Lp=3.27micro, Lr=0.82, C=3.1micro, frecv. de rez. 100K; plaja frecv de lucru (0.58 - 2)xFrez.

Parca AHB nu este rezonanta.

Link spre comentariu

AHB este un mod de conectare.

LLC se obtine daca avem cele doua inductante si un condensator in serie. Pot fi conectate in HB, AHB sau FB. La FB se modifica raportul de transformare necesar fata de AHB si HB (la 1/2).

AHB are unele avantaje "native" fata de HB legate de soft-switching.

In principiu orice mod de conectare a unui circuit ®LC (serie sau/si paralel) si folosirea caracteristicilor de rezonanta, reprezinta o topologie rezonanta. Pentru asta frecventa trebuie sa fie variabila... controlul se face in frecventa, factorul de umplere fiind constant.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări