iop95 Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 Din poze frecventa de rezonanta este peste frecventa de lucru, deci trebuie sa mariti frecventa pana dispar acele probleme de racordare. Puneti o sarcina de aprox 150W si mariti usor frecventa. Cu 680micro pe filtrare, la sarcina de 300W tensiunea de intrare scade cu 10%... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 (editat) Sper ca asta sa te ajute Ai aici filmare integrala cu masuratori, explicatii, etc: Editat Mai 21, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Mai 21, 2017 Autor Partajează Postat Mai 21, 2017 ETD49 cu 14sp in primar fara intrefier, inductanta 826uH, cea de pierderi 1,7uH, bobina serie 3uH si condensatorul 690n Curent in gol Curent in sarcina Curentu in sarcina cu bobina serie scurtcircuitata Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 Pune un strat de scotch pe unul din miezuri ca intrefier si aia e. Link spre comentariu
FRobert Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 (editat) Leco, ai posibilitate sa faci si o masuratoare cu G Lo fet pe un canal respectiv Vs node (iesirea din HB) pe celalalt canal? cu si fara sarcina. Si la voi tacane IGBT-urile? Merci Editat Mai 21, 2017 de FRobert Link spre comentariu
maxente Postat Mai 21, 2017 Autor Partajează Postat Mai 21, 2017 (editat) Am pus scoci la unul din miezuri, si pe piciorul central da' si pe cele exterioare. Nu am apucat sa ii masor inductanta Uite cum arata acum tensiunea si curentul. Prima poza e in gol si urmatoarea e cu 200W sarcina Se cam incalzeste miezu acum si destul de repede L.E. Asa arata curentul cand scurtcircuitez bobina in timpul functionarii cu sarcina pusa L.E. 2 Acum inductanta primarului este 445uH cu intrefier, fata de 862uH fara intrefier Editat Mai 21, 2017 de maxente Link spre comentariu
Marian Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 Maxente ai citit teoria lui Smilex legata despre calculul trafurilor la surse cu conversie directa? Daca da atunci de ce nu o aplici calculelor tale aici? Cvasirezonanta asta nu schimba cu nimic teoria, prioritatea ta ar trebui sa fie regimul de lucru al trafuluui ( inductie si pierderi ) si abea apoi forma curentului care ar trebui sa vina de la sine. O forma perfecta a curentului nu cred ca merita daca pretul este un traf care aproape ca se deslipeste singur. Link spre comentariu
iop95 Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 (editat) Curentul sinusoidal apare in jurul frecv. de rezonanta, f0, care depinde de valoarea cond. bobina serie si cea de scapari; n-are nicio legatura cu inductanta principala (Lm) a trafului. Daca aveti 1.7 scapari si 3micro serie, in total sunt 4.7micro; cu cond de 690nF, frecv de rezonanta este aprox. 88.34kHz. Cu o frecv de lucru de 67.43kHz cum sa apara un curent sinusoidal cand circuitul serie rezoneaza la 88.34? De pe osciloscop se vede cum tensiunea deptunghiulara de intrare "rupe" curentul sinuoidal care are o frecv mult mai mare (perioada mai mica). Editat Mai 21, 2017 de iop95 Link spre comentariu
maxente Postat Mai 21, 2017 Autor Partajează Postat Mai 21, 2017 Nu am citit, Marian. In mare stiu si eu ca putine spire inseamna fortarea miezului. La fel vad si cu intrefierul Am facut acum proba si cu un ETD59 in aceleasi conditii si vad ca miezul este undeva la 27 de grade cu aceeasi sarcina de 200W dar tinuta continuu de minute bune. Pai la ETD49 fierbea miezul dupa 2-3 minute Curentul sinusoidal apare in jurul frecv. de rezonanta, f0, care depinde de valoarea cond. bobina serie si cea de scapari; n-are nicio legatura cu inductanta principala (Lm) a trafului. Daca aveti 1.7 scapari si 3micro serie, in total sunt 4.7micro; cu cond de 690nF, frecv de rezonanta este aprox. 88.34kHz. Cu o frecv de lucru de 67.43kHz cum sa apara un curent sinusoidal cand circuitul serie rezoneaza la 88.34? De pe osciloscop se vede cum tensiunea deptunghiulara de intrare "rupe" curentul sinuoidal care are o frecv mult mai mare (perioada mai mica). Eu nu vreau sa va contrazic, dar priviti cum arata curentul la acea frecventa de 88khz in prima poza si priviti cum arata curentul la 67khz adica a doua poza. Pana si tensiunea arata mult mai bine la frecventa aia de 67khz Link spre comentariu
iop95 Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 (editat) Eu am calculat 88k cu valorile comunicate,,, dar e clar ca nu sunt f precise deci si frecv e aproximativa. De aceea ziceam sa montati un pot si sa meriti frecventa urmarind forma de unda pe osciloscop. In poza de mai sus, la 88kHz, cum de aveti curentul de frecventa aproape dubla fata de tensiune...?! Sau CH2 nu e corelat cu CH1? Nici frecventa nu e afisata la curent. Trebuie vazut si de ce ambele fronturi ale tensiunii au o componenta oscilanta atat de puternica. Editat Mai 21, 2017 de iop95 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Daca aveti 1.7 scapari si 3micro serie, in total sunt 4.7micro; cu cond de 690nF, frecv de rezonanta este aprox. 88.34kHz. Cum ati calculat? Ce formula? Link spre comentariu
iop95 Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Nu exista decat o singura formula. f = 1/2pi(LC)^0.5. Sunt n calculatoare online. http://www.calctool.org/CALC/eng/electronics/RLC_circuit Link spre comentariu
Marian Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Desi rezultatul este acelasi eu folosesc radical din LC, asa mi se pare mai intuitiv. Continui sa cred ca ar trebui pusa la punct intai teoria, abea apoi experimentele practice, de altfel bataia pe loc de aici confirma asta. Nu mi se pare productiv sa tot schimbi la valori pana merge, pentru ca n-o sa intelegi si de ce asa merge si altfel nu. Link spre comentariu
maxente Postat Mai 22, 2017 Autor Partajează Postat Mai 22, 2017 De aceea ziceam sa montati un pot si sa meriti frecventa urmarind forma de unda pe osciloscop. In poza de mai sus, la 88kHz, cum de aveti curentul de frecventa aproape dubla fata de tensiune...?! Sau CH2 nu e corelat cu CH1? Nici frecventa nu e afisata la curent. Trebuie vazut si de ce ambele fronturi ale tensiunii au o componenta oscilanta atat de puternica. Exact asa fac, am un semireglabil multitura si dau de el in in timp ce ma uit pe ecranul osciloscopului Aici aveti si frecventa curentului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum