sebybastian Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Buna ziua. Am gasit acest TV printre lucrurile depozitate in timp si care parca nu-ti vine sa le arunci (sunt putin nostalgic) Surpriza mai mare a fost ca mai si functioneaza, dar nu am imagine completa: doar 30% pe mijlocul ecranului. L-am desfacut, desprafuit cu aer (compresor), verificat tensiunile conform schemei si sunt ok. Am gasit niste condensatori electrolitici umflati de 100uF si i-am inlocuit. Orice corectie sau reglaj pe partea de baleiaj (din semireglabili) nu se modifica absolut nimic. Daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi ar fi extraordinar. Nu am nici un fel de experienta la TV-uri rusesti! Oricum am ramas impresionat de cum s-a pastrat si cum a fost construit. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
ionel sm Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) Verifica atent toti conzi din jurul BV .Daca ati avea esr-metru ar fi usor. Editat Decembrie 7, 2015 de ionel1959 Link spre comentariu
ovy83 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 pune-ti va rog o poza cu placa ,deoarece s-ar putea sa fie la fel ca la Rubin. de multi ani nu am m-ai depanat un asemenea tv ...sunt doi tranzistori pe placa de bv cu radiatoare mai inalte,unul este defect sau mai sunt doi tranzistori inaintea lor,la fel,unul din ei este defect. Link spre comentariu
sebybastian Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Multumesc mult pentru sprijinul acordat domnilor! Fotografiile atasate sper sa fie concludente. Din pacate nu am ESR dar voi verifica toate condensatoarele folosind capacimetrul/multimetrul. Link spre comentariu
ionel sm Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Luati pacaleala cu capacimetru. Link spre comentariu
ovy83 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 eu zic sa-i schimbati pe toti electroliticii,sunt destul de batrani. cautati tranzistori defecti in zona bv ,vad ca este pe aceesi placa cu orizontalul. la Rubin erau module separate. aia doi de pe radiatoare merg in locul lor bd 912/911 Link spre comentariu
ovy83 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) selectoarele sunt cu banda mica. se inlocuiesc ambele FIF si UIF cu unul cu hiperbanda de tipul TDQ-3-CATV (selector de tip Samsung 12v) numai ca trebuie sa cautati schema tv-ului.nu o mai am. ca sa v-a jucati cautati un modul cu celebrul SAA1293 cu telecomanda ,candva se gasea modulul separat,daca nu ...nu.este dificil ca sa face-ti rost dintr-un sasiu tv cu astfel de proc.poate colegii de pe forum mai detin asa ceva.adaptarea este simpla. exact din asta am avut eu pe un Rubin http://www.tele-servis.ru/?go=Files&in=view&id=54 Editat Decembrie 8, 2015 de ovy83 Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) La televizorul ALFA prezentat,finalii de cadre sunt de tip KT805,npn.Se pot inlocuii cu BD911,BD243C,dar atentie la pozitia terminalelor. Modulul de cadre se alimenteaza din sursa cu 18V(pentru etajul final),si cu 12V(pentru oscilatorul de cadre).Tensiunea de 12V(reglabila) se obtine cu un stabilizator cu tranzistor serie(situat pe modulul sursa,coltul dreapta jos) dintr-o tensiune de 15V,obtinuta din sursa in comutatie.Tensiunea de 12V poate fi reglata,micsorarea ei ducand la scaderea dimensiunii imaginii.Deci prima data trebuie verificata si reglata aceasta tensiune,apoi inlocuiti electroliticii de pe modulul de cadre-incepeti cu cei de valuare mica- Aveti aici si schema:. Editat Decembrie 8, 2015 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
sebybastian Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 La televizorul ALFA prezentat,finalii de cadre sunt de tip KT805,npn.Se pot inlocuii cu BD911,BD243C,dar atentie la pozitia terminalelor. Modulul de cadre se alimenteaza din sursa cu 18V(pentru etajul final),si cu 12V(pentru oscilatorul de cadre).Tensiunea de 12V(reglabila) se obtine cu un stabilizator cu tranzistor serie(situat pe modulul sursa,coltul dreapta jos) dintr-o tensiune de 15V,obtinuta din sursa in comutatie.Tensiunea de 12V poate fi reglata,micsorarea ei ducand la scaderea dimensiunii imaginii.Deci prima data trebuie verificata si reglata aceasta tensiune,apoi inlocuiti electroliticii de pe modulul de cadre-incepeti cu cei de valuare mica- Aveti aici si schema:download.html. Super multumesc pentru schema si sfaturi! Am inlocuit toti condensatorii electrolitici. Tensiunea pare sa fie ok. Am descoperit o rezistenta in ambele sensuri la un KT805. Vreau sa mai intreb daca nu merg si TIP 102 in locul lor? Asa este de mare curentul? Momentam nu am nici unul dintre BD-urile specificate. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 TIP102 este Darlington,deci nu poate fi folosit. Link spre comentariu
sebybastian Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Multumesc, greseala mea, nu am vazut decat dupa ce am postat deja ca este Darlington. Dar D304X ar merge oare? Suporta curent mai mare decat BD-urile. Multumesc. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Da,vad ca are 12A la 400V(chiar prea "tare",fata de KT805 ).Atentie la terminale,sunt in oglinda fata de KT805. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Posibil sa mearga, dar cred ca are factorul de amplificare cam mic. Oricum nu strica o incercare. Link spre comentariu
sebybastian Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Buna seara. Multumesc pentru sfaturi, a functionat cu tranzistorul respectiv, dar am dat peste alte probleme Nu reusesc sub nici o forma sa stabilizez imaginea pe ecran (joaca sus-jos) si cum incerc sa corectez din semireglabili intra o protectie si-mi taie liniile. Oare sa schimb toti electroliticii din sursa? Apoi am observat si ca imaginea nu este curata, are un riplu suprapus (parca ar fi cursa inversa) si mai multi purici - probabil condensatori prin selectoare cu probleme?! Cu stima. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Schimbati electroliticii din sursa si din partea primara,si secundara.De asemenea schimbati si cond. de filtraj a tensiunii de final video(10uF/250V,situat in apropierea trafo.linii)Urmariti pe placa sursei,in partea dreapta a conectorului cu tensiuni de iesire exista un pin la care este conectat un "papuc".Deconectati-l si urmariti ce se intampla.Acesta este sistemul de protectie la cresterea tensiunii de alimentare(sau a frecventei sincro.linii),si functioneaza monitorizand tensiunea de 200V,obtinuta din trafo.linii.Pragul de declansare poate fi reglat cu un semireglabil situat undeva deasupra etajului de cadre in stanga trafo.driver pe langa bobina de liniaritate.El functioneaza in felul urmator:cand creste peste limita U-200V,prin firul cu papuc(care v-am spus sa-l deconectati temporar)apare o tensiune de 0,65V,care duce la saturatie trz. KT961(situat in sursa,dreapta jos langa conector )ce are emitorul la masa si colectorul pe o tensiune de iesire a sursei.In acest fel tranzistorul in conductie pune practic in scurt sursa,iar aceasta se blocheaza.Ca sa demareze din nou,trebuie deconectata ,si conectata la retea(caz particular la acest tip de sursa).In selectoare nu aveti ce schimba,puteti schimba electroliticii din calea comuna(modul radiokanal). Editat Decembrie 8, 2015 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum