Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bazait LCD TV Samsung 40B530

Vizitator DPS

Postări Recomandate

Va salut cu respect si va supun atentiei urmatoarea situatie cu care ma confrunt inca de cand am cumparat TV-ul in 2009, si anume un bazait in partea din spate, bazait care se aude indiferent de setarile de luminozitate, sunet etc pe care le am. Am fost nevoit in legatura cu alta problema sa demontez capacul spate la televizorului, ocazie cu care am facut si niste poze si un filmulet in speranta ca as putea gasi de la dvs o solutie la eliminarea acelui zgomot enervant in functionare, care este generat dupa opinia mea de cele 2 piese pe care le-am marcat cu sageata. Daca banuiala mea e confirmata de dvs, as putea de exemplu sa "imbrac" cele doua piese cu un silicon special dedicat (termoconductor) astfel incat acel bazait sa nu se mai produca ? Atasez filmuletul si pozele de care dispun, cu multumirile anticipate pentru eventualele raspunsuri din partea dvs.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Si filmuletul cu pricina:

http://www.youtube.com/watch?v=P1GHTrg0B5U

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• ilzul

2

• norad

1

• gigiones

1

Top autori în acest subiect

Si eu am un LCD TV care face cam la fel, dar doar atunci cand e inchis (stand-by). 

Inca nu l-am desfacut pentru ca nu e extrem de deranjant - sau probabil m-am obisnuit cu sunetul.Sigur nu se aud cele 4 invertoare ?Cele doua transformatoare zic ca nu ar trebui sa se incinga si ati putea sa le dati cam orice silicon. In schimb invertoarele ar fi o problema...

Editat de ilzul
Link spre comentariu

incercat se deconectati difuzoarele si vedeti ce se intampla !?

Le-am deconectat, la fel se aude. Bazaitul se aude din zona marcata de mine cu sageti in poza, nu vine din zona difuzoarelor tv-ului. Cel mai probabil cele doua piese (cred ca se numesc invertoare) bazaie. Mi-e teama sa apropii urechea prea mult, sa nu ma electrocutez...

Link spre comentariu

Cele doua piese sunt 2 transformatoare, care lucreaza la frecventa mare (daca nu gresesc). Invertoarele sunt cele 4 "bobine", in mijloc au lita iar la capete un pastic negru.

Pot rezolva cumva problema bazaitului ?

Link spre comentariu

Bâzâitul este ca un ţiuit, sau cu o frecvenţă mai joasă ?  Dacă încercaţi să mişcaţi miezul de ferită, se observă un mic joc, sau este ferm fixat ?

Dacă miezul are joc în bobină, se poate imobiliza mecanic sau cu un pic de adeziv gen Poxipol. Dacă însă zgomotul este cauzat de vibraţia sârmei insuficient impregnate sau slab fixate, este mai greu, fiindcă ar trebui să impregnaţi toată bobina cu lac.

Link spre comentariu

Ca sa nu deschid alt topic, intreb aici:

1. Ce lac trebuie folosit pentru impregnarea unui traf din cel de mai sus ? Presupun ca lucreaza la frecventa inalta.

2. Pentru un traf coborator de la 230V la multiple tensiuni mai mici (intre 2-12V), ce bazaie la frecventa retelei, merge fierbere in parafina sau tratament cu lac ?

Link spre comentariu

Trebuie văzut ce anume bâzîie la acel traf, tolele sau conductorul de bobinaj.Dacă sunt de vină tolele, se fixează mecanic, prin montarea unei carcase de fixare din tablă, sau introducerea unor pene de fixare între tole şi carcasă. Dacă vibraţia este cauzată de sârma de bobinaj, trebuie impregnată cu lac temorezistent dacă transformatorul lucrează ,,cald,, sau chiar cu parafină, dacă lucrează ,,rece,,.

Link spre comentariu

Bâzâitul este ca un ţiuit, sau cu o frecvenţă mai joasă ?  Dacă încercaţi să mişcaţi miezul de ferită, se observă un mic joc, sau este ferm fixat ?

Dacă miezul are joc în bobină, se poate imobiliza mecanic sau cu un pic de adeziv gen Poxipol. Dacă însă zgomotul este cauzat de vibraţia sârmei insuficient impregnate sau slab fixate, este mai greu, fiindcă ar trebui să impregnaţi toată bobina cu lac.

Este ca un bazait. Nu puteti accesa link-ul Youtube pus de mine la prima postare ? In film se aude clar tonalitatea. Cred ca si piesele care bazaie sunt cele marcate de mine cu sageti, si nu altele. Acele doua piese par bine fixate.

Editat de DPS
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări