Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

T6N6p

Postări Recomandate

Buna seara colegi. Am un circuit dimmer pentru furtune luminoase (instalatii decorative). Acesta a avut un tiristor de mica putere, as dori sa stiu daca triacul T6N6P s-ar preta la aceasta aplicatie. Daca da, as dori si un pinout pentru T6N6P, este prima oara cand lucrez cu triace si habar nu am cum trebuie sa dea la aparatul de masura pentru a le identifica. Stima.

Link spre comentariu

a1-a2-g vazut din fata cu pinii in jos

Multumesc mult pentru promtitudine. Deci pana la urma ar putea face treaba tiristorului. Din ce m-am documentat, in cadranul I ar functiona exact ca un tiristor.

Si T1N4 tot triac este, sau este tiristor? Multumesc mult.

Link spre comentariu

Dacă puneți un triac de putere mai mare, e posibil ca circuitul să nu-l deschidă corect, necesitând un curent mai mare de poartă.Dar T6N6P este totuși un tiristor....din câte știu.Produs de fosta IPRS Băneasa.Puteți pune o poză cu ,,dimmer-ul,, respectiv ?  Și cu tipul de tiristor original ?

Link spre comentariu

T6N6 e tiristor.

Triacurile romanesti au prefixul TB.

P vine de la faptul ca e incapsulat in plastic.

Tiristoarele mai vechi, de 6A, aveau capsula metalica.

Si T1N4 e tiristor.

Editat de em2006
Link spre comentariu

Multumesc mult domnilor. E bine de stiut, eu am cautat cu google si mi-a returnat ceva de genul "triac fabricatie Baneasa"...de aceea. Montajul original avea doua tiristoare in paralel de 0,8 A (PCR 406). De aceea cred ca il voi pune pe T6N6P, el a functionat la 10 m de furtun dar vreau sa il pun la 20 m. Notatia pinilor cum este pana la urma?

L.E.: am schimbat si diodele de redresare, in loc de 1N4007 am pus 1N5408.

Sunt cu el in fata, il "operez" :limb:

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

T6N6 se comanda la 2V/30mA pe cand PCR406 cu un curent mai mic de 10mA.

Pe ohmi. un tiristor bun arata in ambele sensuri infinit, intre A si K si o R finita (nu neaparat egala), in ambele sensuri intre G si K.

PS-s-ar putea sa arzi comanda. Vezi ca se gasesc tiristoare cu curent mic de comanda.

Editat de vera
Link spre comentariu

Sigur sunt in paralel?

Adica tiristoarele au comuni atat anozii cat si catozii?

Eu am intalnit doar ghirlande la care sant comuni doar catozii tiristoarelor (PCR), iar anozii pleaca la sirurile de becuri (separate).

Ca aici:

Posted Image

Sau asa:

Posted Image

Link spre comentariu

Sunt in paralel domnule Emil, catozii, anozii si grilele. Are doar doua fire ca iesiri. V-as face poza, dar nu mai am montajul, l-am expediat, si deja e pus la treaba :limb: ...a functionat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări