gauss Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Norocul lui ... eu sant " perpendicular " ! Ideea e ca gasesc rapid printre colegi programatori buni . Foarte buni ... Daca am nevoie . Pe moment fac apel destul de rar la ei . Invers ... invers ! P .S . - partea " hard " a electronicii , si zona analogica sant parcurse rapid in scolile de astazi . Ca si cea digitala " clasica " . Rapid ... si mai ales succint . O fi bine ... n - o fi ? ... cat mai " tin " letconul , se mai gaseste cate ceva de lucru . Nu " ies " toate cu PIC ... sau cu " neamurile " lui ! Sau nu numai ... Editat Decembrie 8, 2015 de gauss Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 ... 8 canale... eu, cel puţin, n-am văzut osciloscop cu mai mult de 2... uneori chiar ai avea nevoie să urmăreşti simultan mai mult de 2 semnale, şi e mai comod cu aşa ceva decât să stai cu ochii în 4 pe 4 ecrane diferite! Pai acum sint foarte raspindite cu 4 canale in mai toate categoriile de pret...mai greu este mai sus... Ce am pe la job este aproape in exclusivitate cu 4 canale, in schimb pt unul cu 8 canale mai am de asteptat...costa vreo 40-70mii de Euroi. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Uite aici osciloscoape numai bani sa ai http://www.tme.eu/ro/katalog/osciloscoape-si-scopometre_100276/#id_category=112665&s_field=artykul&s_order=ASC&page=1%2C20 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Norocul lui ... eu sant " perpendicular " ! N-am sesizat o pozitionare anume,insa subscriu Nu mai e ce a fost odata...atunci umblai dupa piesa defecta pe un hectar de placa/placi,acum umbli dupa modul sau schimbi placa cu totul...costa mai putin decat ora de manopera...poate pe undeva e mai bine asa,ai mai mult timp de bere Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Osciloscoape de uz general cu 4 canale exista de muuulti ani, inca de pe vremea (si chiar de dinaintea) analogicelor Tek 2445 si 2465, urmate apoi in anii '90 de cele digitale din seriile TDS5xx, TDS6xx si TDS7xx. Din cele din urma a evoluat si TLS216 http://www.tek.com/datasheet/tls216 cu 16 canale, dar acest gen de osciloscop nu mai poate fi considerat ca fiind de uz general (v. specificatiile). Toate cele mentionate sunt deja "antice" iar produse similare s-au regasit in acei ani si la HP/Agilent si LeCroy. Azi, 4 canale (eventual si cu analizor logic inclus) constituie ceva normal in oferta majoritatii producatorilor importanti, existand chiar si unele ce includ si analizor de spectru (v. seria MDO de la Tek). Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Si lexus circula in acele vremuri,insa noi tot cu dacia mergeam...asemenea bijuterii inainte de 89 le vedeai doar in cataloage(si asta daca aveai noroc sa pui mana pe unul mai proaspat,asa, 1...2 ani).Daca au existat si la noi dotari de acest fel,puteai sa le numeri pe degetele de la o mana. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Existau asemenea dotari . Si unele mai " potente " . Eu stiu si unde ... acolo circulau si cataloage , si multe altele . In general , de toate ... ! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Tot inainte de 1989 circula intr-un cadru mai restrins (pentru cunoscatori!!) un kit ce continea toate placile si mecanica osciloscopului E0103 (doua spoturi, avea si varianta cu baza de timp dubla). Erau toate cele necesare, absolut originale IEMI numai mastile frontale desi aveau toate decuparile originale erau realizate prin metalografie fara a avea inscriptionarile IEMI. Am avut si eu osciloscop facut dupa cartea "Radiofonie pentru tineret" cred ca asa se numea, aparuta in Ed. Militara, iar primul osciloscop cumparat dupa '90 din tirg de la Pitesti, ceva rusesc desigur, a costat cam cit un salariu barosan de Renel. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Bun ( acoperitor ... ) acela din cartea mentionata . l - a construit un coleg ... cu ceva modificari ( imbunatatiri ) . Cartea , in sine , bine redactata si structurata . Mai apar in ea si componente " exotice " in acea vreme ... se vede ca autorii au fost din zona unde circulau ... de toate ! ( si componente ... am facut vorbire in postul anterior ... ) . Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Existau asemenea dotari . Si unele mai " potente " . Eu stiu si unde ... acolo circulau si cataloage , si multe altele . In general , de toate ... ! Exista o firma de import in Bucuresti (inainte de 1989) care se ocupa cu importul de amc-uri si componente electronice destepte! Orice firma putea cumpara, chiar si fara repartitie (se importau loturi mai mari intotdeauna). Singura chestie era ca trebuia cumva sa afli de ei (de la un prieten foarte bun sau sa fi avut deja o repartitie de la ei), firma respectiva neafacindu-si nici un fel de reclama si fiind foarte putin cunoscuta. Erau chiar persoane cu functii mari in ministere si centrale care nu stiau de ea, dar exista si functiona OK. Chiar in perioadele de reducere masiva a importurilor se putea gasi un osciloscop sau un generator rf mai bengos acolo. Tot de acolo luam filtre MF de 10.700 pina sa fie asimilate in tara. Deci ca peste tot, se punea problema pe cine cunosti! Bun ( acoperitor ... ) acela din cartea mentionata . l - a construit un coleg ... cu ceva modificari ( imbunatatiri ) . Cartea , in sine , bine redactata si structurata . Mai apar in ea si componente " exotice " in acea vreme ... se vede ca autorii au fost din zona unde circulau ... de toate ! ( si componente ... am facut vorbire in postul anterior ... ) . Da, autorii chiar au lansat citeva traduceri celepre in epoca, cum ar fi : acordor sau emiceptor. Dupa notatii si stil schemele pareau a fi din fostul spatiu al URSS. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Existau asemenea dotari . Si unele mai " potente " . Eu stiu si unde ... acolo circulau si cataloage , si multe altele . In general , de toate ... ! Da,dar cum spuneam,pt restul,cei mai multi,erau doar legende...ca sa ai acces la un asemenea punct de lucru,trebuia sa fii in primul rand foarte bun,si asta nu era suficient,iti mai trebuiau niste suturi in cur,ca sa poti face pasii inainte.Care nu aveau cizmele disponibile in dos,se pierdeau in alte posturi mai mult sau mai putin obscure. De multe ori ma intreb ce traiectorie aveam sa urmam,daca la acele vremuri aveam acces la informatie ca in ziua de azi,si/sau nu eram fortati sa lucram doar cu componente indigene... Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Pe mine ma intereseaza cati anume particulari aveau(au )acum asa ceva.Nu discutam de laboratoare din fabrici si alte cele.Sa dea omul bani din buzunarul lui nu din al altuia. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Nu stiu daca are rost sa va mai ganditi ce-ar fi fost daca...la cate s-au schimbat si la cat a avansat tehnica de atunci. Putin off topic.Cand eram in clasa intaia(inca traiam in comunism) cel putin noi romanii auzeam de telefoane mobile poate in filmele s.f. iar acum nu de putine ori vad pe strada copilasi care duc in spate ghiozdane mai mari decat ei si sunt cu smartphone-ul in mana. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Pe mine ma intereseaza cati anume particulari aveau(au )acum asa ceva. Nu avea nici un particular acasa, asa ceva inainte de 89 din simplul motiv ca nu avea cine sa-ti vanda cu acte asa ceva,deci doar la negru si atunci iti asumai riscurile de rigoare,iar cei care prindeau un job bine dotat,trebuiau sa se miste bine,altfel nu pupau.Acum, doar cei care traiesc strict din depanare sa fie interesati de asemenea scule.De aici se desprinde si raspunsul...foarte putini.Pt ca depanare electronice de uz casnic nu mai renteaza,iar dotari pt depanare echipamente industriale fac doar firmele de profil(pt ca dispun de fonduri altele decat un particular prin contractele sustinute) si atunci se axeaza pe domeniul abordat.In general majoritatea se rezuma la diagnosticare si schimbare subansamble sau chiar placi in totalitate.Poate in telecomunicatii sa mai necesite dotari peste medie si atunci sunt si scumpe. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Eu recunosc ca facusem la comenzi la servici de aveam cam toti cite un rind de aparate acasa plus cele de la job. Desigur erau pe inventarul personal si toate au fost predate cind am plecat in sistemul privat -1993. MAVO avea cam toata lumea 2+3 bucati, din care cele venite pe investitii nu mai apareau in nici un fel de inventare si cine a vrut si l-a insusit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum