Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena pt placa wireless

sborkuti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sborkuti

7

• i0nutzb

2

• Mr_Devil83

2

• Golem

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mkl

Daca nu ai cumparat placa de retea poti sa consideri si un adaptor pe USB.

Totusi mie imi place mai mult ideea unui adaptor intern. As cauta mai intai cablurile necesare la un sh de laptop-uri. Astea sunt cele mai importante pentru ca undeva pe traseu au o conexiune mama-tata cu rol evident: in caz ca vrei sa scoti doar monitorul sa nu trebuiasca desfacut tot laptop-ul pana la placa wi-fi. Antena in sine, in functie de model, poate fi chiar o parte din sasiul monitorului.

Link spre comentariu
Vizitator mkl

M-ai facut curios asa ca am testat. Da, merge si fara cabluri... la 1Mbps :smt012. Nici macar de dat pe net nu e bun iar navigarea in retea e imposibila. Nu am criptare a traficului, 3m vizibilitate directa si echipamentele (placa si router) sunt b/g. Concluzie: merge, dar nu prea.

Link spre comentariu
Vizitator mkl

bcm94306mp - nu apare pe site-ul broadcom pentru ca probabil e un produs oem. A venit odata cu laptop-ul. In conditii normale, semnalul are aceeasi putere ca una Intel; am testat .

Dar de unde treaba cu Intel? Cea din link-ul tau are chip AR5005GS.

Link spre comentariu

mkl daca placa ta merge la 1mbit la 3 metri de ruter inseamna ca ai probleme cu ea. Eu pe dell 6400 cu un broadcom de ala pe mini pci aveam semnal in oras la vreo 500 de metri de punctul de acces. Ia da jos capacul la mini pci si vezi daca sunt bagate bine mufele ufl in placuta mini pci. AR5005GS? Adica ATHEROS 2414A-00 ? Am si eu o jucarie de aia dar n-am testato sa vad ce performante are. Oricum broadcom = penal, slab ca si performante wireless. Atheros = top of the line, bun pentru jucat in exterior cu el. Si jucariile scumpe (Alvarion Breeze) sunt dotate cu atheros. Daca vrei o placa buna care stie a/b/g incearca cm9. e in jur de 2,5milioane in .ro dar isi face banii.

Link spre comentariu

Cum nu ai antena la laptop? Trebuie sa ai in carcasa laptopului 2 antene mici, omnidirectionale. simcer ma mir sa nu aiba antena laptopul. Daca chiar nu are poti sa ii faci o antena dintr-o bucata de cablu coaxial cu teflon, de ala de aproximativ 1,5mm diametru, dezizoland o bucata de 3cm din el si inlaturand cablajul de masa. ar ramane un soi de antena omnidirectionala cu un castig de aproximativ 1,2-2decibeli. Nu lasa placa aia de retea fara antena pentru ca vei distruge etajul final.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări