pusttiu Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 salut, de curand am intrat in clasa minerilor de bitcoin . am urmatoarea problema : -vreau la tara unde nu am curent, sa fac o ferma de minerit dar sa alimentez aparatele doar in ce produc solar+eolian nu vreau sa folosesc invertor , toti minerii se alimenteaza la 12Vcc curent cit cuprinde , cel mai mare consum fiind de 600w /aparat. -nu am internet dar am un stick de la digi si un router asus cu port usb -o sa incerc sa vad daca pot pune net pe el, daca nu o sa cumpar alt router. -am bateria la 24Vcc -400Ah bsb -eoliana e de 48Vcc si 30Ah (asa zice pe ea...inca ns ca abia luna asta o instalez) -panouri 850Wh (2serie de 90w, in paralel cu altele doua identice, in paralel toate cu alte doua serie de 235W la 24Vcc) -controler mppt 30A zice pe el, dar e chinezarie. -invertor meawell de 1000W /24Vcc dar nu vreau sa il folosesc. -alte 24elemente sunlight de 2Vcc/100Ah cu acid cam batrane 12ani. caut solutiii tehnice , orice idee este bine venita, o sa revin cu niste poze si detalii tehnice ale aparatelor. multumesc. Link spre comentariu
LostCell Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Cam la cat timp "decodezi" o moneda si cu ce "mineri" ? Link spre comentariu
belasajgo Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Sunt si eu curios ce foloseste. In ultima perioada am studiat si eu domeniul asta, dar am ajuns la concluzia ca doar atunci se merita asta pentru cineva, daca are bani sa investeasca de la inceput in aparate performante dezvoltate special pentru asa ceva. Altfel se ajunge sa coste curentul consumat mai mult decat profitul realizat. In cazul de fata este insa un beneficiu ca alimentarea se realizeaza eolian si prin panouri solare, dar si aici sunt niste costuri cu bateriile (care nu tin o vesnicie) si cu mentenanta. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 pusttiu inainte de a face orice investiei calculeaza bine costurile. Cu ce hardware ai de gand sa minezi? Daca te bazezi pe hardware clasic (GPU) ai asa: - costuri de achizitie mari si consum foarte mare; - avantajul reutilizarii in alte scopuri sau revanzare daca treaba nu merge (recuperezi o parte din investitie) Daca alegi varianta ASIC: - costuri ceva mai mici si consum mai redus comparativ cu GPU-urile; - hardware dedicate ce nu prea vad unde il mai poti folosi sau vinde. Oricum bafta la mineri si ne anunti daca iesi pe plus. l.e: acum am recitit mesajul tau si mi-am dat seama ca deja ai achizitionat ceva probabail cu ASIC pe la 1000 Giga Hash / s Ai nevoie de surse step-down serioase (randament foarte bun) pentru conversia 24V->12V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum