Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Thosiba-model-21n21e2

wqw

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wqw

5

• adydep

3

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da,este un stabilizator de 9V,cu facilitati disable(adica on/off).Poate fi inlocuit cu LM317(la care alegeti rezistentele potrivite sa livreze 9V),si un tranzistor cu care sa realizati on/off(taie referinta). Va recomand sa studiati schema TV NEI(sasiu Indiana 200),unde este folosit LM317,si un tranzistor pentru on/off(doar ca aici rezistentele sunt calculate pentru a obtine 12V). Se mai poate rezolva cu LM7809,si un releu mecanic,dar e mai primitiv.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Exact,doar trebuie vazut pe pin on/off(in TV) daca are 0V sau 5V in on.Daca are 0V in on,merge cu un tranzistor,daca are 5V in on,trebuie doi tranzistori(unul v-a fi saturat,iar celalalt blocat)

Link spre comentariu

Va salut

La acest TV-THOSIBA model -21n21e2 ,am urmatoarea problema.

La comanda on ledul sta aprins iar releul se cupleaza-decupleaza  ritmic

Masurand tensiunile am constatat ca 8 v lipseste si verificand ic kia 78r09api am gasit rezistenta mica intre pinii 2si 3.

Am mai verificat STV2248h si la pin 17 avea o rezistenta de90 omi.Nu stiu daca este rau sau bine dar l-am inlocuit

In lipsa de  acest ci kia78... am folosit un lm 317.Incercand sa alimentez circuitu lcu ten de 8 v scade la 1,8 .

Nedumerirea mea este ca,stv 2248 prezita la pinii de alimentare 17si  45 o ten de 5 v fara sa fie alimentat cu ten de 8v

Va rog frumos putin ajutor.

Link spre comentariu

STV2248 se alimenteaza cu  5V la pin 12si pin 53,cu 8V la pin 17si pe pin 45.Cel care prezenta 90 ohm la pin 17 era defect.Sa nu fie un tv traznit si atunci poate fi si proc. afectat.Oricum in standby tens. de alim. pe STV2248 trebuie sa fie nule.

Link spre comentariu

Problema este ca nu sta in stand by .Imediat ce este alimentat tv intra si iese singur din stand by.

Si nu pot sa inteleg de ce tensiunea de 5v apare si pe pinii 17 si 45 cu mentiunea ca acestia nu sunt alimentati cu 8v.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări