cristian_draghiescu Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 (editat) Referitor la diodele ruseşti din seria Д226.Aceste diode sunt cu SILICIU, nu cu germaniu !Confuzia provine (probabil) de la capsula acestora,identică cu cea a diodelor din seria Д7X şi care,într-adevăr, sunt cu germaniu !Pentru cei curioşi, aici sunt mai multe informaţiipentru ambele familii de diode:http://katod-anod.ru/rd/d226LMOlimpiu:Din păcate, datele din ultima fotografie postată de dvs.(mă refer la postarea #74) sunt greşite în ceea cepriveşte materialul din care este realizată joncţiunea.De altfel, este absolut edificatoare o simplă măsurătoarea tensiunii de deschidere a joncţiunii. Editat Ianuarie 5, 2016 de cristian_draghiescu Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 (editat) Referitor la diodele ruseşti din seria Д226.Aceste diode sunt cu SILICIU, nu cu germaniu !Confuzia provine (probabil) de la capsula acestora,identică cu cea a diodelor din seria Д7X şi care,într-adevăr, sunt cu germaniu !Pentru cei curioşi, aici sunt mai multe informaţiipentru ambele familii de diode:http://katod-anod.ru/rd/d226LMOlimpiu:Din păcate, datele din ultima fotografie postată de dvs.(mă refer la postarea #74) sunt greşite în ceea cepriveşte materialul din care este realizată joncţiunea.De altfel, este absolut edificatoare o simplă măsurătoarea tensiunii de deschidere a joncţiunii. Corect,diodele D226 sunt diode cu siliciu,chiar daca la masuratori gasim Ud=0.3V....0.55V comparativ cu cele cu germaniu ce au Ud=0.1V....0.3V,dar informatiile trebuiesc sa fie corecte: aveti perfecta dreptate,DIODELE RUSESTI D226 (Д226, Д226А, Д226Б, Д226Е) sunt cu siliciu,imi cer scuze pentru informatia gresita! Confuzia vine sigur nu de la capsula ci de la masuratori,siliciul rusesc este...rusesc si aici trebuie sa-mi dati dreptate,mai ales daca ati lucrat cu tranzistoare rusesti cu siliciu ! Editat Ianuarie 5, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Tocmai am făcut următoarele măsurători (PROTEK 505):Dintr-un lot de 10 diode cu germaniu (Д7Ж şi Д7Д), tensiunea de deschiderea fost cuprinsă în gama 0,15 V... 0,21 V.Dintr-un alt lot (tot de 10 diode, dar de această dată cu siliciu, şi anumeД226Ъ), aceeaşi măsurătoare a relevat intervalul 0,61 V... 0,67 V. Link spre comentariu
oprea_m Postat Ianuarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Buna seara, Poate ma invatati si pe mine cateva reguli mai importante de urmat atunci cand proiectezi cablajul pentru un astfel de amplificator audio. Stima, Link spre comentariu
oprea_m Postat Ianuarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Gata, am dat de cap amplificatorului. Acuma nu se mai aude sgomot in fundal. Va multumesc tuturor pentru ajutor. Va stimez, Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Gata, am dat de cap amplificatorului. Acuma nu se mai aude sgomot in fundal. Cum? Ce i-ati facut? Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Corect,diodele D226 sunt diode cu siliciu,chiar daca la masuratori gasim Ud=0.3V....0.55V comparativ cu cele cu germaniu ce au Ud=0.1V....0.3V,dar informatiile trebuiesc sa fie corecte: aveti perfecta dreptate,DIODELE RUSESTI D226 (Д226, Д226А, Д226Б, Д226Е) sunt cu siliciu,imi cer scuze pentru informatia gresita! Confuzia vine sigur nu de la capsula ci de la masuratori,siliciul rusesc este...rusesc si aici trebuie sa-mi dati dreptate,mai ales daca ati lucrat cu tranzistoare rusesti cu siliciu ! Nu este adevarat...diodele D226 sunt cu germaniu , fara suparare nu mai bateti campii degeaba .Nu inteleg de ce nu verificati mai intai, inainte de a da verdicte categorice ! http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_d226.html Referitor la diodele ruseşti din seria Д226.Aceste diode sunt cu SILICIU, nu cu germaniu !Confuzia provine (probabil) de la capsula acestora,identică cu cea a diodelor din seria Д7X şi care,într-adevăr, sunt cu germaniu !Pentru cei curioşi, aici sunt mai multe informaţiipentru ambele familii de diode:http://katod-anod.ru/rd/d226LMOlimpiu:Din păcate, datele din ultima fotografie postată de dvs.(mă refer la postarea #74) sunt greşite în ceea cepriveşte materialul din care este realizată joncţiunea.De altfel, este absolut edificatoare o simplă măsurătoarea tensiunii de deschidere a joncţiunii. Daca erati mai atent si tastati pe google radiomuseum , sursa dealtminteri destul de demna de incredere nu mai faceati asemenea aberatii ! Cat priveste masuratorile asupra componentelor cu Ge. asta ar fi o discutie de alta natura ...pe mine ma depaseste ! Editat Ianuarie 6, 2016 de romicap Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Diode D226, D226A, D226B, D226E - rectifier, low power (rafting, silicon). Oare rusii nu stiu ce fabrica ? Mai simplu: masoara Uf direct.Ia vezi cat este.Stima! Editat Ianuarie 6, 2016 de gheo23 Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) http://www.radiomuse.../tube_d226.html Astea sunt diodele la care am facut referire . Cele fabricate astazi ori de o buna bucata de vreme, sunt cu siliciu si nu dau doi bani pe ele. Daca urmareai discutia intelegeai ca m`am referit la diodele folosite in aparatura vintage cu care eu fac redresoare . Cat priveste masuratorile , astea depind de cantitatea de Ge , Arseniu , Siliciu si impuritatile ce mai sunt ...nu mai retin exact dar putem sa ne documentam si sa discutam pana maine . P.S. Germanium este foarte scump si din cauza asta industria electronica a renuntat la el . Cine are componente cu Ge . si stie ce sa faca cu ele sa le pupe. Pentru o mai buna pricepere ,sursa radiomuseum.org : Material/Aufbau: Germanium Gleichrichter-Diode;Form/Case: ~ DO-1;Daten/electr.data: I F: 300 mA; U F: __ V; I r: __ µA; U sp: __ V; N: __ W, I r: __ A; Ur max: -400 V*; tmax j: __ °C;Ähnlich/similar: GY118; Varianten: d226a = -300 V* (~ GY116), d226b = -200 V* (~ GY115) (no more data available yet) - Editat Ianuarie 6, 2016 de romicap Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Spre deosebire de metale , ^n cazul semiconductoarelor exist@ procedee prin care se poate influien]a conductibilitatea lor. Prin impurificarea uni cristal de Ge sau Si cu un anumit element impurificator se poate ob]ine un semiconductor de tip n sau de tip p. Pentru realizarea unui semiconductor de tip n se folosesc impurit@]i donatoare (fosfor, arseniu, stibiu), conductibilitatea electric@ se datoareaz@ unui surplus de sarcini negative(electroni) Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 @romicap nu imi dau seama de insisti atit, o dioda 1N4004 este mult mai buna si stabila termic decit D226 daca aceasta este cu Ge si daca tii atit de mult la aceste diode folosestele sanatos dar intii verifica tensiunea de conductie ca sa elimini efectul placebo Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) O foaie de catalog veche data de rusi,oare este valabil ce spun producatori ??? http://lib.chipdip.ru/249/DOC000249189.pdf Editat Ianuarie 6, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) @romicap nu imi dau seama de insisti atit, o dioda 1N4004 este mult mai buna si stabila termic decit D226 daca aceasta este cu Ge si daca tii atit de mult la aceste diode folosestele sanatos dar intii verifica tensiunea de conductie ca sa elimini efectul placebo Nu sustin folosirea acestor diode ....fiecare sa foloseasca ce vrea si ce crede de cuviinta , am vrut sa sustin doar ca sunt cu Ge. dar daca e musai , nu mai sustin nimic , adica ramane ca`n tren ....sau asa cum vor unii ...bravo lor ! In legatura cu efectul placebo eu masuram acest efect atunci cand d226 facea masa cu scaunul ... Editat Ianuarie 6, 2016 de romicap Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 O foaie de catalog veche data de rusi,oare este valabil ce spun producatori ??? http://lib.chipdip.ru/249/DOC000249189.pdf Cred ca au baut vodka si-au incurcat ...Ge cu Si . n-ar putea fi posibil? Scuze de off... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Domnule romicap, dacă aţi acorda măcar puţină atenţie aceleifoi de catalog postată de domnul LMOlimpiu aţi constata cuproprii dvs. ochi valorile curenţilor inverşi (de ordinulsutelor de μA) care sunt tipice joncţiunilor cu germaniu.De asemenea, un alt indiciu de netăgăduit este puternicadependenţă cu temperatura a tensiunii maxime redresate.Şi mai sunt şi altele indicii, dar numai pentru cine ştie săinterpreteze o foaie de catalog, fie ea şi în limba rusă.Dacă nici acest lucruri nu vă pot convinge (după cum nu v-auconvins nici măsurătorile din postul #78), atunci cel puţinnu ne mai spuneţi că tot noi suntem cei care batem câmpii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum