gusti_73 Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Buna seara, nu va inteleg.....O redresare clasica cu diode cu siliciu e de cele mai multe ori cea mai potrivita.... Link spre comentariu
oprea_m Postat Ianuarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Eu nu spun ca nu e buna, sunt de moda veche. Selenium-ul are avantajele sale. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Humm de 50 sau 100hz ai din alte cauze,nu din cauza diodelor redresoare. Seleniu,cea mai proasta alegere. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Precum văd, proiectul se împotmoleşte cu o alimentare primitivă. Redresare monoalternanţă cu aşa ceva se folosea în preistoria electronicii sau la cele mai ieftine aparate. Azi e doar o improvizaţie. Link spre comentariu
oprea_m Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Buna dimineata, Scopul meu ar fi sa mai invat una-alta. Este intr-adevar o improvizatie. Vreau in cele din urma redresare cu dioda cu Si sau Ge. Vreau ca elementul redresor sa aibe dimensiuni cat mai mici, sa poata fi plantat pe placa de steclotextolit. Inca nu m-am apucat cu adevarat de treaba Vreau sa cumpar o imprimanta alb-negru cu toner pulbere si sa printez cablajul. Vreau sa realizez cablajul perfect, nu cu petice asa cum a iesit cu markerul Edding si apoi ma pun serios pe treaba. Imi comand componente de calitate, nu mai folosesc toate chinezariile care se supraincalzesc... V-as ruga sa imi spuneti cine anume pe forum realizeaza transformatoare de semnal. As dori unul pentru EL84. STima, Editat Ianuarie 3, 2016 de oprea_m Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Nu se fac redresari cu diode de germaniu ,pur si simplu diodele cu siliciu sint mai bune si mai ieftine Link spre comentariu
oprea_m Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Cunoasteti pe cineva de pe forum care realizeaza transformatoare de semnal si de alimentare? Editat Ianuarie 3, 2016 de oprea_m Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Nu se fac redresari cu diode de germaniu ,pur si simplu diodele cu siliciu sint mai bune si mai ieftine Ba da , se face redresare si cu Ge. Sunt diode cu Ge care rezista la tensiuni si curenti mari , am gasit in aparate militare vechi asa ceva . Link spre comentariu
tehno ton Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Cunoasteti pe cineva de pe forum care realizeaza transformatoare de semnal si de alimentare? Da,dar nu ti-as recomanda. Sau e la risc. Tocmai ce am defrisat un traf facut de unul de pe forum,care curenta pe secundar. Halal meserias,halal materiale. Da clic aici si vezi daca gasesti ce-ti trebuie.http://www.tme.eu/ro/katalog/transformatoare-si-miezuri-de-ferita_100440/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Ba da , se face redresare si cu Ge. Sunt diode cu Ge care rezista la tensiuni si curenti mari , am gasit in aparate militare vechi asa ceva . Rectific, se pot face redresari cu diode de germaniu dar merita ? Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Sigur ca merita ... diodele cu Ge sunt mai scumpe putin si se gasesc mai greu ,dar merita ...Eu folosesc D226 si sunt multumit. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Sigur ca merita ... diodele cu Ge sunt mai scumpe putin si se gasesc mai greu ,dar merita ...Eu folosesc D226 si sunt multumit. Da,adevarat! Diodele cu germaniu rusesti Д226 (400V/300mA),sunt exceptionale isi fac bani insutit comparativ cu diodele rapide din ziua de astazi fara doar si poate,mai ales in aplicatiile noastre pentru tuburi electronice,practic montate intr-o punte cu discrete diode rapide sau ultra rapide la acelasi consum se scapa de riplu cu un drosel cu inductanta de patru ori mai mica si spun asta in cunostinta de cauza,as dori sa mai am pentru aplicatiile personale astfel de diode! Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 (editat) Da , ca sa nu mai vorbim de D7G (Ge-1000V/1A )nu astea contemporane ci alea care arata tot ca D226 , pentru anodice de peste 400 de volti... Pun si o poza cu ce mai am ...sunt cam pe terminate ... PS De regula , la redresarea bialternanta( punte ) cu diode cu germaniu, eu nu mai folosesc drosel . . Editat Ianuarie 4, 2016 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 (editat) Da , ca sa nu mai vorbim de D7G (Ge-1000V/1A )nu astea contemporane ci alea care arata tot ca D226 , pentru anodice de peste 400 de volti... Pun si o poza cu ce mai am ...sunt cam pe terminate ... PS De regula , la redresarea bialternanta( punte ) cu diode cu germaniu, eu nu mai folosesc drosel . . D7G care are aceeasi capsula ca si D226 nu are 1000V/1A cred ca faceti o usoara confuzie...! Editat Ianuarie 4, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
oprea_m Postat Ianuarie 4, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Cred ca am facut o mica greseala atunci cand am proiectat cablajul. Am schimbat si elementul redresor si am montat un droser, acuma nu mai am brumul acela redus si totusi oarecum suparator dar a ramas un zgomot, un mic parait... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum