Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu amplificator

oprea_m

Postări Recomandate

Precum văd, proiectul se împotmoleşte cu o alimentare primitivă. Redresare monoalternanţă cu aşa ceva se folosea în preistoria electronicii sau la cele mai ieftine aparate. Azi e doar o improvizaţie.

Link spre comentariu

Buna dimineata,

Scopul meu ar fi sa mai invat una-alta. Este intr-adevar o improvizatie. Vreau in cele din urma redresare cu dioda cu Si sau Ge. Vreau ca elementul redresor sa aibe dimensiuni cat mai mici, sa poata fi plantat pe placa de steclotextolit. 

Inca nu m-am apucat cu adevarat de treaba :)    Vreau sa cumpar o imprimanta alb-negru cu toner pulbere si sa printez cablajul. Vreau sa realizez cablajul perfect, nu cu petice asa cum a iesit cu markerul Edding si apoi ma pun serios pe treaba. Imi comand componente de calitate, nu mai folosesc toate chinezariile care se  supraincalzesc...

V-as ruga sa imi spuneti cine anume pe forum realizeaza transformatoare de semnal. As dori unul pentru EL84.

STima,

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Nu se fac redresari cu diode de germaniu ,pur si simplu diodele cu siliciu sint mai bune si mai ieftine

Ba da , se face redresare si cu Ge. Sunt diode cu Ge care rezista la tensiuni si curenti mari , am gasit in aparate militare vechi asa ceva .

Link spre comentariu

Ba da , se face redresare si cu Ge. Sunt diode cu Ge care rezista la tensiuni si curenti mari , am gasit in aparate militare vechi asa ceva .

Rectific, se pot face redresari cu diode de germaniu dar merita ?

Link spre comentariu

Sigur ca merita ... diodele cu Ge sunt mai scumpe putin si se gasesc mai greu ,dar merita ...Eu folosesc D226 si sunt multumit.

Da,adevarat! :)

Diodele cu germaniu rusesti Д226 (400V/300mA),sunt exceptionale isi fac bani insutit comparativ cu diodele rapide din ziua de astazi fara doar si poate,mai ales in aplicatiile noastre pentru tuburi electronice,practic montate intr-o punte cu discrete diode rapide sau ultra rapide la acelasi consum se scapa de riplu cu un drosel cu inductanta de patru ori mai mica si spun asta in cunostinta de cauza,as dori sa mai am pentru aplicatiile personale astfel de diode!

Link spre comentariu

Da , ca sa nu mai vorbim de D7G  (Ge-1000V/1A )nu astea contemporane ci alea care arata tot ca D226 , pentru anodice de peste 400 de volti...

Pun si o poza cu ce mai am ...sunt cam pe terminate ...

Posted Image

PS De regula , la redresarea bialternanta( punte ) cu diode cu germaniu, eu nu mai folosesc drosel . .

Editat de romicap
Link spre comentariu

Da , ca sa nu mai vorbim de D7G  (Ge-1000V/1A )nu astea contemporane ci alea care arata tot ca D226 , pentru anodice de peste 400 de volti...

Pun si o poza cu ce mai am ...sunt cam pe terminate ...

PS De regula , la redresarea bialternanta( punte ) cu diode cu germaniu, eu nu mai folosesc drosel . .

D7G care are aceeasi capsula ca si D226 nu are 1000V/1A cred ca faceti o usoara confuzie...!

post-175212-0-74285400-1451927273_thumb.png

post-175212-0-39601300-1451927281_thumb.png

post-175212-0-64936700-1451927598_thumb.jpg

post-175212-0-02130500-1451927785_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Cred ca am facut o mica greseala atunci cand am proiectat cablajul. Am schimbat si elementul redresor si am montat un droser, acuma nu mai am brumul acela redus si totusi oarecum suparator dar a ramas un zgomot, un mic parait...  

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări