Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu amplificator

oprea_m

Postări Recomandate

Cand am facut acest amplificator, aseara, l-am realizat cu un soclu dintr-un televizor romanesc. Vreau sa spun ca mi-a spart doua 6Fi3Pi....

Va rog sa imi spuneti unde am gresit. Cum trebuiesc instalate aceste socluri romanesti?

...........

rezistorul l-am masurat cu ohmetrul si are 380Ohm.

Eu am  doua amplificatoare realizate dupa schema ”valderama” si au functionat impecabil de la prima incercare. M-am jucat cu mai multe schema luate de pe net cu lampa 6f3p, dar aceasta schema a dat tot ce se poate da din aceasta lampa. In catod am o singura rezistenta de 390 ohmi/3W si nu ser incalzeste.  Ambele amplificatoare functioneaza de mai bine de 1 an fara probleme, dar am respectat schema strict.

Aceste amplificatoare le folosesc zilnic, pe niste boxe Tento de 10W.

Editat de daniels
Link spre comentariu

În imaginea 3333 postată la începutul topicului, rezistența dintre cele 2 cond. de filtraj e de 3W...dacă nu e așa și cea de 380ohm, atunci se cam încălzește... eu am socotit că disipă 0.83W si dacă-i de 0,5W...depășești puterea disipată cu 60%...

Link spre comentariu

Rezistentele contemporane sunt ca gardul vopsit (afara si  inauntru e leopardul!) o rezistenta de wataj de calitate costa banuti buni...Pentru a evita incazirea rezistentei respective ,supradimensionati puterea acesteea.Nu se va intampla absolut nici o modificare in rau daca Rk este de 10W !

Link spre comentariu

--Tensiunea de alimentare a anodului triodei este 100Vcc in loc de 90 cat zice schema.

--La anodul pentodei sunt vreo 210V cam cat zice schema.

--La grila ecran sunt vreo 200V.

Aici este o poza cu un resistor:-

post-226554-0-95730200-1451581395_thumb.jpg

Link spre comentariu

Așa e! Voi face și eu la fel..... 2016 hold-on ...I'm comiiing!!!

Cât despre rezistență, pare a fi de 3W....or fi chinezești sau făcuți cu economie de material. dar e ciudat, la amplif. care tocmai l-am construit am pus 330om/3W același model tot in catod, dar la 6P3S-E, adică curentul urcă până pe la 120-130mA la semnal maxim si nu mi se încălzesc decât pe la vreo 50`C (poti ține mâna pe ele mult și bine...).

Oricum și eu subscriu la părerea colegului fcon...

Să ne vedem cu bine în 2016. La mulți ani tuturor colegilor si la multe realizări ...cu filament.

Link spre comentariu

Va salut,

V-as ruga sa ma mai ajutati un pic.

Detin mai multe tuburi 6J1P rusesti si nu am acuma ce imi trebuie pentru a le verifica. 

Varog sa ma ajutati cu una sau mai multe scheme de amplificatoare audio cu acest tip de tub.

Stima,

Link spre comentariu

Mi-as dori  sa lucrez un pic si cu 6J1P. Nu este gata in totalitate primul meu amplificator, vreau doar sa il las o tara si apoi sa ma apuc din nou de el. Asa procedez eu. Mai am sa inlocuiesc dioda redresoare cu mai multe modele, pe rand, sa vad care din ele nu imi da acest mic parait in ifuzor. Acuma am un F407 metalic. Paraitul este aproape insesizabil fara reactia negativa din catod. 

............

Mai ramane sa cositoresc simultan cate doua socluri romanesti pe o bucata de steclotextolit si sa introduc cate un tub care mie nu-mi foloseste, de ex. PY88, DY86... sa vad daca imi sparge culotul de sticla al tubului. Abea apoi cred ca as putea introduce si un tub dintr-un amplificator de ex ECL82. Am aruncat deja doua socluri romanesti. Norocul meu ca am cumparat un Temp 6M si acuma am putut extrage soclurile noval de pe module. Data viitoare cand ma apuc de un amplificator cu tub cu baza noval, folosesc socluri sovietice. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări