Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu amplificator

oprea_m

Postări Recomandate

Sa traiti,

Ma adresez membrilor mai in etate, deci cu mai multa experienta ca mine. 

Rugamintea mea este sa aruncati o privire la lucrarea mea, fiind prima de acest gen, si sa-mi aduceti la cunostinta posibile neajunsuri, cuplaje parazite... de exemplu in etajul redresor, realizat cu EZ80, condensatorul de incarcare si cel de filtrate daca au valori prea mari (in schema 220micro).

Va stimez,

post-226554-0-15164100-1449345775_thumb.jpg

post-226554-0-84906700-1449345790_thumb.jpg

post-226554-0-03798200-1449345800_thumb.jpg

post-226554-0-79812900-1449345811_thumb.jpg

post-226554-0-04985000-1449345825_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Depinde intr`o masura covarsitoare de calitatea condensatoarelor folosite. Tuburile redresoare nu au nevoie de capacitati exagerate pentru a`si face treaba bine .

Daca vei respecta regula punctelor de masa executate corect ,capacitati mai mari decat cele din schemele uzuale nu sunt necesare .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va stimez,

Asa cum am realizat eu cablajul pentru amplificatorul D-lui. Valderama, lucreaza foarte bine. Recomand acest cablaj oricui. Chiar in aceasta dupa amiaza l-am verificat.

Numai bine,

Link spre comentariu

Buna sara,

Uitati aici doua poze cu schema partii cablate si partea plantata.

Mentionez ca nu am realizat acest amplificator decat pentru a verifica schema de cablaj. Il voi micsora si schimba tubul redresor cu punte de diode. Si alte amplificatoare vor urma.

post-226554-0-86998100-1451404821_thumb.jpg

post-226554-0-03340100-1451404836_thumb.jpg

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

In locul celor patru rezistori de negativare din catodul pentodei as recomanda utilizarea unui rezistor de 390Ohm la 3W deoarece nu se va incalzi in masura in care cei patru se incalzesc.

De asemenea, eu am folosit un condensator de cuplaj la grila de 100nF in locul celui de 220nF. 

Am folosit piese de la mi****m punct r0. Nu sunt piese de calitate superioara dar sunt mult mai bune decat nimica. Ma voi apuca de cablaj din nou, il voi micsora si voi planta componente de calitate.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

In locul celor patru rezistori de negativare din catodul pentodei as recomanda utilizarea unui rezistor de 390Ohm la 3W deoarece nu se va incalzi in masura in care cei patru se incalzesc.De asemenea, eu am folosit un condensator de cuplaj la grila de 100nF in locul celui de 220nF. Am folosit piese de la mi****m punct r0. Nu sunt piese de calitate superioara dar sunt mult mai bune decat nimica. Ma voi apuca de cablaj din nou, il voi micsora si voi planta componente de calitate.

Gresit,un exemplu,daca se folosesc patru rezistente de 390 ohmi/1W ,grupul rezistiv format din cele patru rezistente poate disipa o putere de 4W,tocmai de asta a fost ales artificiul cu cele patru rezistente,grupate serie/paralel.
Link spre comentariu

Eu am folosit patru rezistoare de 390Ohm la 0,5W. Grupul deci disipa o putere de 2W... As pune totusi unul de 3W.

La atingere, dupa numai o ora de lucru, as spune ca temperatura celor patru rezistori este de vreo 55gradeC. 

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări