Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apa Kangen sau apa vie H+OH

Cristian74

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

La multi ani ! Sanatate ....ca restul vin de la sine .

Hai sa analizam un pic in cateva cuvinte : apa este leaganul vietii ,noi suntem in proportie de 70% apa . Sunt, mai multe variabile, pt. ca acest corp uman, sa functioneze corect, si sa fim sanatosi . Omul ,este o uzina chimica ,apa este vitala ,deci si calitatea ei, este esentiala ,apa este vie ,poseda memorie, la fel ca si ultima celula, din corpul nostru . 

Procesele chimice, din corpul uman, sunt sustinute de o energie, care circula pe 12 meridiane ,deci 2 ore / meridian pe parcursul celor 24 ore.

Este nevoie, de 12 saruri esentiale pt. o functionare buna ,a tuturor sistemelor ,partilor corpului uman . Exista si alte inventii in domeniul purificarii apei sau obtinerii ei de calitate . Apa cea mai buna ,pura, este apa de ghetar care privita la microscop are o structura asemanatoare cu steluta de zapada . Amintesc aici de un dispozitiv numit GAV (generator de apa vie ) ,cautati pe net si vedeti ,eu chiar am instalat unul . Efectele sunt clare ,nu comentez ,nu doresc sa fac reclama . Cu metode empirice nu recomand constructia nici unui dispozitiv de producere a apei din titlul topicului , nu de alta dar nu veti gasi ,materialele necesare constructiei , si nici reusita constructiei nu e garantata. Halogenii din care provine fluorul care se gaseste in pasta de dinti inhiba functionarea glandei pituitare aflate in cap . Iodul din  sarea de bucatarie are actiune asupra glandei tiroide , si ce credeti clorul din apa de la robinet e bun ? Poate ne-am desteptat si mancam pe cat posibil organic ,bio ,ramane deci APA un semn de intrebare privind calitatea ei . 

Felicitari pt. initiatorul topicului ,este intradevar o tema de actualitate si sper sa va mai zic cate ceva si din experienta mea .

Numai bine ,Alex

Link spre comentariu

Intr-adevar o instalatie pentru obtinerea apei H-OH folosind ca sursa apa de la robinet nu este suficienta. Asa cum s-a amintit mai sus continutul de clor (adaugat tot de" sistem") nu poate fi neutralizat decat printr-un proces de filtrare cu carbune activ.

Clorul este nefast pentru organismul uman.

In SUA exista anumite studii care arata ca la doua decenii dupa inceperea folosirii clorului pentru dezinfectia apei (in anul 1904), au inceput sa apara anumite boli ca probleme de inima, cancer si senilitate.

Sunt efectele secundare pentru ca "sistemul" foloseste clor pentru dezinfectia apei, cea mai ieftina metoda cunoscuta in toata lumea. Dar nu investesc nimic pentru filtrarea apei la consumatorul final...Ne lasa pe noi sa ne batem capul pe cheltuiala proprie.

Noi platim destul de scump o apa la robinet pentru care nimeni din sistem nici nu se sinchiseste sa ne ofere macar un raport cu continutul ei (pe factura de exemplu) asa cum gasim pe orice eticheta a apei de provenienta comerciala.

http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/chlorine.pdf

http://www.bioterapi.ro/aprofundat/index_aprofundat_index_enciclopedic_substanteClorul_si_cloruri.html

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Alex, hai sa nu ne hazardam si sa ajungem sa citam tot felul de surse "sigure". De pe "internet". Care sunt acele 12 saruri esentiale pentru functionarea corpului uman si care sunt restul de neesentiale?

De unde stii ca acelea care sunt neesentiale nu sunt fix acelea care au "grija" de tine ca sa ai o minte limpede si poate, un suflet echilibrat?

Da este adevarat ca substantele chimice sunt periculoase. Dar in acelasi timp ne sunt si hrana.

Da este adevarat ca nazistii au folosit clorul ca agent de gazare. Dar clorul este in acelasi timp indispensabil functionarii normale a organismului uman. Clorul se gaseste in acidul clorhidric care conserva hrana cat timp este in stomac.

Iar iodul este necesar glandei tiroide nu doar o inbolnaveste.

Da, evem opiu si cannabis in creier si avem si receptori speciali pentru aceste substante. Ceea ce inseamna ca aceste substante sunt necesare creierului uman. Dar in exces stim ce efect au.

Si tot asa.

Atentie. Nu prezenta substantei cutare sau cutare produce boli. Ci excesul sau supradoza. Sau dimpotriva, lipsa acesteia.

Am considerat necesar sa punctez acest aspect pentru ca fiecare organism are un grad de toleranta mai mare sau mai mic. Unii fumeaza toata viata si nu au nici pe naiba iar altii nu fumeaza si se pomenesc cu boli pulmonare.

Avertisment: Intr-un final fiecare trebuie sa isi foloseasca ce are deasupra gatului. Daca accepti pe nerasuflate toti ce ti se spune ajungi mai rau decat daca nu faci nimic.

Mai mult decat atat, traiti-va viata in libertate si cu curaj si nu ramaneti sub semnul fricii si al spaimei de E-uri, clor, iodul din sare, sau mai stiu eu ce gaze rare ... E o vorba: de ce te feresti de aia nu scapi.

LE: nu ma intelegeti gresit. Sunt pro-cunoastere, sunt pentru a ne identifica inamicii. Dar prea multi oameni care i-am cunoscut ii vedeai cu ochii mari prezentand "adevaruri" citite pe site-uri populiste si alarmiste de care este plin Internetul. Cu cutremure, sfarsitul lumii, translatii in alte dimensiuni, rasturnare de poli, extraterestri galbeni, verzi si de toate culorile LED-urilor :)

Editat de mars01
Link spre comentariu

Traim intr-o societate bolnava!

Infuziunea de substante sintetice in hrana de fiecare zi este deja  o mare problema, daca se mai iau din apa un plus de substante adaugate avem de-a face sigur cu supra doze.

Lumea de azi si-a deplasat punctul de echilibru exponential pe o axa a raului. Ne hranim din ce in ce mai rau bem apa din ce in ce mai poluata, insasi natura s-a dereglat datorita poluarii. A trai o viata in virtutea inertiei pe principiul orice zboara se mananca ne va ruina, daca nu chiar si suntem ruinati deja in sanatatea noastra.

Care este solutia la cele expuse mai sus? Intoarcerea la puritate, eliminarea pe cat posibil a tot ceea ce ne face rau.

Am inceput cu apa, cu hrana. De multe ori cand cineva incepe sa se hraneasca natural sa bea apa cat mai pura se vindeca si de unele boli.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator aurelian77

Sper sa nu supar pe nimeni, mai ales pe moderatori(moderator).

Cind sotia a fost diagnosticata cu cancer la sin in 1996, era in mare voga Formula AS. Ca oricine, care primeste  vesti devasatoare despre starea de sanatate a lui, sau al vreunui membru al familiei, se agata ca ''inecatul de pai'', de orice,in speranta ca problema va putea fi rezolvata. Bine inteles ca am mers cu toata convingerea inspre cei mai in masura sa poata rezolva problema de sanatate,medicii. Acolo(la clinica) auzi tot felul de povesti,de tratamente,ceaiuri miraculoase,tratamente cu te miri ce, asa zisi vindecatori,care iti garantau ca te vei face bine, daca vei urma cu strictete tratamentul lor. Sotia, devastata, la aflarea diagnosticului, ma rugat sa incercam(dupa externare si incheierea tratamentului recomandat de medici) si altceva decit tratamentul administrat la Clinica de oncologie Cluj. Nu va puteti inchipui pe unde am umblat si la citi  ''vindecatori'' am apelat. Am fost la ''renumitele'' laboratoare Favisan din Lugoj,la sotii Eltes din Oradea, la unul Pop din Cluj care recomanda tratamentul cu ''marul lupului'',o planta de care nu am mai auzit pina atunci si de care am auzit ca ar fi chiar toxica pentru om,la cineva din Bucuresti,Popa (parca), la homeopati, la biserici, manastiri, popi,calugari,etc,etc. Ce vreau sa va spun, e ca toate  au costat o groaza de bani ,iar rezultatul a fost ''0''. Nu mi-a parut rau de faptul ca am incercat si altceva sau de banii dati, pentru ca am considerat ca e de datoria mea sa fac tot ce e omeneste posibil,  pentru a-mi salva sotia. Ce m-a daranjat cel mai tare,a fost, ca cei la care am apelat,imi garantau ca sotia o sa se vindece. Bine inteles ca nu a fost asa,sotia decedind dupa aproape 8 ani. Daca as fi renuntat la experienta si sfaturile medicilor,sotia ar fi decedat in scurt timp dupa aflarea diagnosticului. Dupa sfirsitul tragic al sotiei,m-am jurat sa nu mai aplec urechea la toti(exceptind medicii),cei care-ti garanteaza vindecarea de o boala care atunci,in anii aceia,era incurabila. Singurii, care pot cu adevarat sa-ti salveze viata, sint medicii. Daca nici ei nu pot ,inseamna ca nimeni nu poate. De aceea sint extrem de reticent cind e vorba de ''vindecari'' datorate unor ''cure si tratamente miraculoase''. Asta-i parerea mea,la care nu sint dispus sa renunt,indiferent cu ce argumente vin unii sau altii.

Si o intrebare ar fi.

Ai crezut cu adevarat si sotia ta in miracol? Isus Hristos ne vindeca daca credem cu adevarat si suntem credinciosi cu sufletul si cu trupul cu doar rugaciune din suflet fara de pacat si cateva plante date pentru noi de Bunul Dumnezeu ne vindecam de toate bolile care din nefericire tot noi am fost cauza creierii lor. Poluare sete tot. Aici sunt masini, ambalaje de tot felul aruncate pe unde apucam, reziduri de mancare idem lasate dupa bunu gust, si absolut tot ce inseamna poluare. Asta facem asta avem.

Tot ce faci daca nu faci cu credinta, nu crezi cu adevarat, nu simti ca Bunul Dumnezeu exists inzadar este tot.

Si eu am avut o boala incurabila dar pacatosul de mine m-am rugat, am crezut cu adevarat si mam rugat iar si iar si iar pana cand sfarsitul i-mi venea dupa pronosticu Doctorasilor 3 ani si asta daca ma odihnesc respect tratament si mananc bine dupa spusele lor 3 ani mai traiesc. Iata ca Domnul Dumnezeu a zis altfel. De atunci au trecut 15 ani si tot nu am mai murit. Am invatat ca traiesti cat ai de trait si daca datorita poluarii te inbolnavesti tot traiesti cat ai de trait.

Poate uni vor zice . "Si data tot te rogi tu la Domnu vrei sa zici ca vei trai vesnic?"

Astea sunt prostii si aberatii. Fireste ca nu traiesti vesnic dar traiesti cat iti este dat.

Daca crezi cu adevarat atunci vei trai cat iti este dat. Si acuma multi vor intreba "Pai de ce daca nu-s credincios nu traiesc?"

Ba da dar hai sa va explic cum sta treaba.

1Daca cred in Dumnezeu si citesc Bibila stiu ce trebuie sa fac sa fiu credincios cu adevarat.

1. Nu curvesc (Deci nu ma pot imblolnavi de SIDA si alte boli) Traiesc cat imi este dat ca nu ma abat de la cartea Sfanta.

2. Nu pismuiesc, barfesc, bac vrajba in oameni, fur, omor, ETC. (Daca fac acestea pot sa ma inbolnavesc de cap, un om poate imi trage una la nervi si sa ma lase paralizat sau mort sau cu alte probleme, daca fur pot sa fiu prins de proprietar si lovit bine sau condamnat in penitenciar nu e raiu :)), daca omor poate voi muri eu in lupta cu "victima", 

3. Fumat, drogat, etc ( toate scurteaza viata)

4. Nopti pierdute prin cluburi discoteci si alte evenimente. Solicit organismu si il voi inbatrani devreme.

Deci asa pot scrie la infinit ce este cert este cine respecta Biblia va trai cat ii este dat.

Cine nu respecta nu va muri dar cu siguranta isi scurteaza viata.

Sa ne gandim daca nu si noi poluam acest glob cu masina cu tigara cu aruncarea deseurilor p unde apucam.

Si sa ne gandim ca avem nevasta, prietena, copii, nepoti si chiar noi.

Daca poluam poate noi vom suferi sau mai rau si noi si cineva drag.

Link spre comentariu

"frate(intentionat am scris cu litere mici),@aurelian 77: Respect religia oricui,dar sa incerci sa cauti adepti

(a racola) pe un forum serios de electronica....mi se pare prea mult..! Sau nu am inteles eu bine mesajul tau?? :nas:

Link spre comentariu

Si o intrebare ar fi.

Ai crezut cu adevarat si sotia ta in miracol? Isus Hristos ne vindeca daca credem cu adevarat si suntem credinciosi cu sufletul si cu trupul cu doar rugaciune din suflet fara de pacat si cateva plante date pentru noi de Bunul Dumnezeu ne vindecam de toate bolile care din nefericire tot noi am fost cauza creierii lor. Poluare sete tot. Aici sunt masini, ambalaje de tot felul aruncate pe unde apucam, reziduri de mancare idem lasate dupa bunu gust, si absolut tot ce inseamna poluare. Asta facem asta avem.

Tot ce faci daca nu faci cu credinta, nu crezi cu adevarat, nu simti ca Bunul Dumnezeu exists inzadar este tot.

Si eu am avut o boala incurabila dar pacatosul de mine m-am rugat, am crezut cu adevarat si mam rugat iar si iar si iar pana cand sfarsitul i-mi venea dupa pronosticu Doctorasilor 3 ani si asta daca ma odihnesc respect tratament si mananc bine dupa spusele lor 3 ani mai traiesc. Iata ca Domnul Dumnezeu a zis altfel. De atunci au trecut 15 ani si tot nu am mai murit. Am invatat ca traiesti cat ai de trait si daca datorita poluarii te inbolnavesti tot traiesti cat ai de trait.

Poate uni vor zice . "Si data tot te rogi tu la Domnu vrei sa zici ca vei trai vesnic?"

Astea sunt prostii si aberatii. Fireste ca nu traiesti vesnic dar traiesti cat iti este dat.

Daca crezi cu adevarat atunci vei trai cat iti este dat. Si acuma multi vor intreba "Pai de ce daca nu-s credincios nu traiesc?"

Ba da dar hai sa va explic cum sta treaba.

1Daca cred in Dumnezeu si citesc Bibila stiu ce trebuie sa fac sa fiu credincios cu adevarat.

1. Nu curvesc (Deci nu ma pot imblolnavi de SIDA si alte boli) Traiesc cat imi este dat ca nu ma abat de la cartea Sfanta.

2. Nu pismuiesc, barfesc, bac vrajba in oameni, fur, omor, ETC. (Daca fac acestea pot sa ma inbolnavesc de cap, un om poate imi trage una la nervi si sa ma lase paralizat sau mort sau cu alte probleme, daca fur pot sa fiu prins de proprietar si lovit bine sau condamnat in penitenciar nu e raiu :)), daca omor poate voi muri eu in lupta cu "victima", 

3. Fumat, drogat, etc ( toate scurteaza viata)

4. Nopti pierdute prin cluburi discoteci si alte evenimente. Solicit organismu si il voi inbatrani devreme.

Deci asa pot scrie la infinit ce este cert este cine respecta Biblia va trai cat ii este dat.

Cine nu respecta nu va muri dar cu siguranta isi scurteaza viata.

Sa ne gandim daca nu si noi poluam acest glob cu masina cu tigara cu aruncarea deseurilor p unde apucam.

Si sa ne gandim ca avem nevasta, prietena, copii, nepoti si chiar noi.

Daca poluam poate noi vom suferi sau mai rau si noi si cineva drag.

Am sa iti raspund foarte simplu:

Daca te lauzi cu neprihanirea ta, este a ta, si nu va fi recunoscuta de Dumnezeu;

Daca te lauzi cu neprihanirea Lui care se capata prin credinta, atunci stii ca toate vin de la Dumnezeu inclusiv apa.

Trebuie sa avem grija de noi!

Daca altii nu au grija de ei si implicit nici de cei din jurul lor, noi trebuie sa luptam pentru sanatatea noastra.

Ai auzit de expresia "iesiti din mijlocul lor" daca o intelegi spirtualiceste inseamna sa "iesi" ca mentalitate...

"frate(intentionat am scris cu litere mici),@aurelian 77: Respect religia oricui,dar sa incerci sa cauti adepti

(a racola) pe un forum serios de electronica....mi se pare prea mult..! Sau nu am inteles eu bine mesajul tau?? :nas:

Nu ma racoleaza, stai linistit!

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Ca sa intelegeti fenomenul care are loc trebuie sa o luati metodic.

Corpul nostru contine multa apa, fara apa  celulele mor.

Prima notiune care trebuie lamurita este presiunea osmotica, fara sa intelegem ce se intampla la nivelul membranelor celulare, nu vom sti de ce este buna apa, o anumita apa si intr-o anumita cantitate.

Apa distilata sau apa pura nu conduce curantul electric.Pentru a se produce fenomenul de electroliza (pe care il face practic aparatul de produs "apa vie") apa trebuie sa con'ina ioni mobili. Ionii mobili provin din saruri sau din baze ori acizi. Daca pune sare in apa, vom obtine hidrogen la catod si clor la anod iar in vas obtinem hidroxid de sodiu (soda caustica).

Daca punem in apa distilata un acid cationul mobil va fi ionul de hidroniu si anionul poate fi cel de SO4 2-, Cl- etc, functie de acidul folosit. Ca sa stim ce se obtine la anod trebuie sa avem un pic de idee de electrochimie. Anionii si cationii au o anumita ordine de descarcare dar mai intervin si alte fenomene, de exemplu la apa cu acid sulfuric se va obtine la anod oxigenpentru ca anionul SO4 2- nu este stabil si oxigenul este practic smuls. O parte din oxigen se dizolva in apa. Oxigenul nu este molecular adica O2 ci atomic, oxigen singlet care este cu o capacitate de oxidare (ardere) mai crescuta comparativ cu oxigenul molecular. E

Exista germeni aerobi, anaerobi si facultativ aerobi. Germenilor anaerobi nu le place oxigenul si sunt distrusi chiar si de oxigenul din aer. Treaba asta o face si apa oxigenata ;i ozonul....

Germenilor aerobi daca le dai oxigen, le faci viata mai placuta daca le dai in cantitate mai mare decat au nevoie mor. Oxigenul singlet care se obtine prin electroliza si prin descompunerea moleculei de ozon, in cantitate mare distruge tot ce e viu.

Apa nu este si nu poate fi radioactiva, chiar se foloseste ca ecran de protectie si daca se merge mai departe , la apa grea care este obtinuta din izotopii grei ai hidrogenului ;i oxigenului chiar este folosita ca moderator in reactoarele nucleare (incetineste neutronii rapizi facandu-i lenti ). Pulberile continute de apa devin sau sunt radioactive.

Cand bem apa de izvor aceasta contine saruri de calciu, magneziu, fier , sodiu potasiu, iod etc. O persoana care a suferit de diaree sau a transpirat f mult ori a luat diuretice pierde din corp aceste minerale si devine dezechilibrat in electroliti. Sarurile de sodiu si potasiu sunt deosebit de importante deoarece la nivelul sinapselor (conexiunilor nervoase) inffuxul nervos se transmite prin schimbul de ioni sodiu-potasiu. Aceste minerale trebuie sa fie intr-un echilibru bine stabilit si cat mai constant, de aceea la dezechilibrele de electroliti persoana are greturi si ameteli. La fel este si echilibrul dintre calciu si magneziu.

Exista ape minerale in statiuni care au rol favorabil in anumite tratamente de exemplu apa sulfuroasa este buna pt tratarea celor care au helicobacter pilori. , apele cu caracter acid sunt favorabile in tratarea calculilor renali insa atentie , caracterul acid nu trebuie dat de ionul carbonat, dat de bioxidul de carbon dizolvat, acest bioxid de carbon dizolvat este dus in forma dizolvata in organism unde este metabolizat in acid oxalic.

Acest aparat, ca sa revin la topic, poate prepara niste solutii asemanatoare apelor minerale. Apele minerale, nu pot inlocui medicamentele si nu vindeca, ele ajuta la vindecare dar numai daca sunt corect administrate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Tulai prastie! Am auzit la viata mea multe, dar din astea cum citesc pe aici niciodata...

1. ce are presiunea osmotica in comun cu membrana celulara? De altfel arunci termenul pentru a impresiona si il lasi balta...

2. daca imi arati si mie cum ajungi de la CO2 la acid oxalic in organism (nu cred ca ai in organism electrozi de zinc sau cupru legati la surse de curent), te propun pentru premiul Nobel! Dupa umila mea stiinta (la nivel de biochimie de an 1), acidul oxalic rezulta in celulele vii din ciclul Krebs care pleaca de la acetil coenzima A si nu de la CO2! Ar insemna sa putem folosi CO2 ca sursa de energie! Ce mai glucoza, ce mai acizi grasi, ce mai proteine... facem direct fotosinteza ca macrisul si spanacul...

Vai de noi si de semidoctii nostri!

Link spre comentariu

Legat de cazurile de imbolnavire cu e-coli la copiii de prin zona, cine poate da un raport concret cu apa "potabila" care soseste la robinet?

Informatii generale: 

Escherichia coli (nume abreviat: E. coli) este o bacterie care trăiește în intestinele organismelor cu sânge cald. E. coli este o bacterie lactozo-pozitivă (descompune lactoza), gram-negativă, oxidazo-negativă, ce apare la microscop sub formă de bastonașe. El face parte din grupa enterobacteriilor care trăiesc ca epifite în tractusul digestiv. În unele cazuri de dezechilibrare a microflorei intestinale, aceste bacterii pot produce îmbolnăviri, printr-o înmulțire masivă sau apariția unor tulpini toxicogene. Bacteria a fost denumită în 1919 după numele bacteriologului germano-austriac Theodor Escherich, cel care a descoperit-o.

Referentialul dupa care se executa analiza: 

Analiza de determinarea a Escherichia coli la apa potabila se executa in cadrul laboratorului propriu conform standardului national  SR EN ISO 9308-1:2004.

Principiul metodei:

Determinarea Escherichia coli  la apa potabila  se efectueaza cu ajutorul  sistemului de filtrare prin membrana folosind drept mediu de cultura lactose TTC agar si confirmare prin reactia indolului (cu reactiv Kovacs).

Cauze de respingerea probei – cantitate de proba necorespunzatoare, probe recoltate in recipiente necorespunzatoare, probe neetichetate corespunzator etc. 

Recipient de recoltare – recipient STERIL obligatoriu. (achizitionat din comert- farmacii umane sau solicitat laboratorului).

Cantitate de proba necesara executarii analizei -  minim 250ml.

Prelucrare necesara dupa recoltare – nu este necesar.

Stabilitate proba – apa proaspat recoltata este stabila 3 ore la temperatura de 2...50C. 

Metoda de analiza - filtrare prin membrana si insamantare pe mediu de cultura lactose TTC agar urmata de insamantarea pe mediile de confirmare Tryptone Soy Agar si respectiv reactiv Kovacs.

Valori de referinta conform Legii apei potabile1)

Parametru / Unitatea de masura

Valoarea CMA

(Concentratia maxima admisa) 

COLIFORMI TOTALI , UFC (unitati formatoare de colonii)/100 ml

Recomandari pentru efectuarea analizei/ Efecte ale depasirii valorilor de referinta

Escherichia coli are efecte nefaste asupra sanatatii omului. Copiii sunt mai predispusi decat adultii sa faca infectii digestive cu E coli O157:H7 (E. coli enterohemoragic). Cei mai multi oameni cu infectie vor avea urmatoarele simptome:

• [*]
crampe severe la stomac si abdomen sensibil [*]diaree apoasa initial care poate deveni in evolutie sanguinolenta [*]greata si varsaturi.

Unele persoane care au infectie cu bacteria E. Coli pot sa nu aiba nici un simptom. Ele pot raspandi infectia fara sa fie constiente de acest lucru. Sunt multe alte afectiuni care au simptome asemanatoare cu cele ale infectiei cu E. coli. Diagnosticul infectiei cu E coli poate fi dificil pentru ca cele mai multe infectii bacteriene cu E. coli care produc diaree sunt insotite de febra mare. Daca febra este de intensitate medie sau este absenta, medicul poate suspecta ca o alta bacterie a produs simptomatologia.

Diareea sanguinolenta este obisnuita in cazurile confirmate de infectie cu E. coli dar bacteria poate produce si diaree nesanguinolenta.

Simptomatologia obisnuita a infectiei cu E. coli se termina dupa aproximativ o saptamana fara alte complicatii. Oricum, probleme hematologice grave si probleme renalepot sa apara la 2-14 zile dupa aparitia diareei. Aceste probleme pot determina insuficienta renala si uneori alterarea starii de sanatate pe termen lung sau moarte la unii copii si varstnici.

Infectiile cu E. coli se preteaza usor la confuzii cu alte afectiuni cu simptome similare precum bolile infectioase. Medicul poate banui o persoana de infectie cu E. coli daca a fost expusa la bacterie.

Pentru reducerea nivelului de coliformi din apa se pot aplica in functie de gravitatea infestarii o serie de metode de clorinare a apei sau se pot utiliza lampi cu UV.

http://www.watermag.ro/determinare-escherichia-coli/p-176

Fiti atenti la ce apa beti se prea poate ca unii sa plateasca cu viata lor am subliniat in text mai sus. Cand am deschis acest topic cumva am anticipat si astfel de probleme dar nu m-am asteptat sa devina atat de curand realitate.

Cred ca se impune sa se faca acele rapoarte de continut ale apei de la robinet sa stim si noi ce contine apa furnizata. Nu la rezervoare ci la beneficiar!

Si o parere personala, toti care s-au imbolnavit cu e coli au baut apa de la robinet dar nu toti au consumat branza dulce de vaci de la Orkla Foods /Bradet/ Agrolact...etc desi teoretic poate sa fie si acolo. Dar despre apa nu se aude nimik!

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Tulai prastie! Am auzit la viata mea multe, dar din astea cum citesc pe aici niciodata...

1. ce are presiunea osmotica in comun cu membrana celulara? De altfel arunci termenul pentru a impresiona si il lasi balta...

2. daca imi arati si mie cum ajungi de la CO2 la acid oxalic in organism (nu cred ca ai in organism electrozi de zinc sau cupru legati la surse de curent), te propun pentru premiul Nobel! Dupa umila mea stiinta (la nivel de biochimie de an 1), acidul oxalic rezulta in celulele vii din ciclul Krebs care pleaca de la acetil coenzima A si nu de la CO2! Ar insemna sa putem folosi CO2 ca sursa de energie! Ce mai glucoza, ce mai acizi grasi, ce mai proteine... facem direct fotosinteza ca macrisul si spanacul...

Vai de noi si de semidoctii nostri!

Da, chiar așa, dacă nu înțelegi ceva înseamnă că eu sunt semidoct și tu cult !

Pentru cei care ar vrea o explicație suplimentară, având în vedere că este un forum pentru electroniști amatori și profesioniști, meșteri în general am sa dau cateva explicații așa cât mă pricep eu ca un semidoct, evident urmând ca un specialist ca tine să completeze cu informații științifice.

Dacă sunt puse în contact prin intermediul unei membrane o soluție salină cu apa distilată, după un timp se va constata că de o parte și de alta a membranei există soluții saline de aceeași concentrație, mai mică decât cea inițială în cazul primei soluții și mai mare in cazul apei distilate. Dacă avem un balon in care am pus 100 ml soluție salină 10% și-l scufundăm într-un volum de apă distilată de 100 ml, după un timp, în balon vom avea o soluție 5% iar în afara balonului o soluție de concentrație tot 5% dacă balonul are o suprafață nedeformabilă dar care permite difuzia (membrana este semipermeabilă)

Evident, transferul de masă prin difuzie la nivelul membranei are loc datorită unei diferențe de presiune. În cazul microorganismelor, membrana celulară începe să se deformeze prin contracție atuci când concentrația salină din exterior este mai mare, apa din celulă iese pentru a încerca să echilibreze concentrația din exterior. Citoplasma se desface și microorganismul moare acest fenomen se numește plasmoliză. În prezența unui acid (cum ar fi de ex acidul acetic, sau acidul ascorbic - Vitamina C, acid acetil salicilic - aspirină) se produce chemoliza. Aceste fenomene sunt cunoscute și folosite în gospodărie pa pregătirea murăturilor, preparatelor din carne, a compoturilor etc.

Purificarea apei in instalațiile moderne de ex pt obtinerea apei potabile din apa de mare se folosește osmoza inversă adică se ridică presiunea foarte mult în coloana cu apă salină, în afara acesteia obținându-se apa pură. La aceste instalații există pompe de înaltă presiune care trec apa printr-un cilindru ceramic în pereții căruia sunt practicate orificii de mărimea nanometrilor (4-10 nm) - nanofiltrare. Presiunea fiind mare, viteza de curgere este mare si orificiile se autocurăță. Există și microfiltrare - purificare avansată pt soluții injectabile.

În sânge există o cantitate de bioxid de carbon dizolvat însă dacă noi venim cu un aport suplimentar de bioxid de carbon ureaza produce carbodiamida (ureea) care mai departe prin oxidare duce la acid uric. Dacă bioxidul de carbon este in exces, azotul proteic fiind limitat atunci se produc reacții secundare care duc la formarea de acid oxalic, asta pt ca noi nu bem bioxid de carbon ci acid carbonic (H2CO3) care disociat duce la ionul carbonat care este activ spre deosebire de bioxidul de carbon molecular care este inert.

Apa de la robinet daca o trecem peste un cartuș filtrant de cărbune activ, scăpăm de clor și microorganisme nedorite. După părerea mea, să găsești e-coli in apa de la robinet este foarte puțin probabil, probabilitatea fiind sub 1 la mie. Probabilitatea ca o mama sau un părinte să dea unui copil sub 1 an apă de la robinet este si mai mică. Sursa nu va fi găsită pt că nu este vorba despre o epidemie, oricum nicio ipoteză nu trebuie exclusă.

Link spre comentariu

Am sa incerc sa trag eu concluziile(mele): Daca este chiar atat de benefica,cum de nu sa gasit vreun oportunist(miliardar) sa faca o afacere din asta? :nas:  Problema este ca oamenii asteapta rezultate VIZIBILE (cat timp mai traiesc),dupa moarte,chiar si tu vei ajunge in...?? Daca ai fost "cuminte"...in Rai,daca nu...roga-l pe Satana sa dea focul mai mic...nu de alta,dar sa faca temperatura mai ...suportabila(si economie...!) si sa-ti asigure minim 2L de apa ...vie!(recomandarea doctorului...inca in viata). Sa ne trimiti un mail...! :57  :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări