Cristian74 Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Dar cum putem depista radioactivitatea apei? O metoda simpla empirica, sau cat de cat sa dea un rezultat... Am inteles ca testele de radioactivitate (Rn si Tr) cerute de directiva UE inca nu se fac decat in conditii speciale. As putea cumva sa depistez ce apa fara radioactivitate sa folosesc pentru ionizare? Trecand de domeniul banuielilor intr-o metoda bazata pe probe... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Păi, vrei să se instaleze panica şi mii de oameni să migreze prin UE după apă mai curată? Ei abia au înghiţit găluşca cu refugiaţii musulmani. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Păi, vrei să se instaleze panica şi mii de oameni să migreze prin UE după apă mai curată? Ei abia au înghiţit găluşca cu refugiaţii musulmani. Ma uitam la stirile de la Digi, ce sa faci eu nu intru in panica. Stai linistit sunt imun dupa ce am baut apa in India si acolo e chiar panica...https://en.wikipedia.org/wiki/Water_supply_and_sanitation_in_India La noi lucrurile sunt sub control? http://www.campusnews.ro/stiri-stiri-3560352-calitatea-apei-potabile-constituie-una-din-marile-probleme-care-romania-are-rezolvat.htm http://www.realitatea.net/ce-substan-e-radioactive-se-gasesc-in-apa-potabila-din-romania_1735588.html http://www.descopera.ro/teoria-conspiratiei/4213182-fluorul-otrava-noastra-cea-de-toate-zilele https://www.linkedin.com/pulse/de-ce-nu-mai-pot-rom%C3%A2nii-s%C4%83-bea-ap%C4%83-la-robinet-mihai-rissdorfer http://www.carminix.ro/apa-de-baut-si-drobul-de-sare/ http://www.descopera.ro/dnews/13356573-tarile-in-care-apa-de-la-robinet-nu-este-potabila-unde-se-incadreaza-romania-infografic http://adevarul.ro/sanatate/medicina/excesul-nitrati-apa-potabila-problema-reala-romania-1_53a7fffe0d133766a8d32098/index.html sunt doar cateva link-uri dar musteste netul de astfel de articole... Eu vreau sa gasesc o sursa de apa cat mai pura cu care sa-mi produc pentru consum propriu apa vie. Apa potabila de la robinet si-a pierdut déjà reputatia in faţa mea... Editat Decembrie 8, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Eu apa de baut imi aduc dintr-o localitate la 35km din foraj la 400m.I-am facut analize si totul pare ok.O folosesc de multi ani Link spre comentariu
Fulgerik Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Nu prea este OK din punctul de vedere al radioactivitatii . Sfatul meu este sa nu o folosesti imediat, sa astepti 24 ore si sa fie pastrata intr-un vas deschis . Izvoarele de adancime au o radioactivitate maricica datorata Radonului, un element radioactiv rezultat din dezintegrarea Uraniului si Thoriului. Aceste elemente se gasesc in rocile scoartei terestre iar concentratia Radonului creste cu adancimea. Radonul este un gaz si are timp scurt de injumatatire. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Unii beau de acolo de peste 50 de ani si nu au patit nimic.Nu imi e frica de asta.Intreg satul se alimenteaza de acolo. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 (editat) Este perfect adevarat, si eu consum tot apa din izvoare de adancime. Cred ca undeva la 160 m este cel de unde folosesc eu si o las fara capac la bidon pentru a elimina Radonul. Editat Decembrie 9, 2015 de Fulgerik Link spre comentariu
incubus Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 O discutie care avea tema pe un forum de chimie Link spre comentariu
Cristian74 Postat Decembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2015 O discutie care avea tema pe un forum de chimie Vorbim de materia prima pentru apa vie... Nu poti folosi orice apa doar ca ti-au spus alti ca e OK. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Decembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Cum se vede poluarea apelor de la 8000m... Link spre comentariu
Cristian74 Postat Decembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Tratamentul cu apa vie si apa moarta Certitudini rezultate in urma unor tratamente cu apa vie si apa moarta: In repertoriul de boli care raspund in mod spectaculos acestui tip de tratament anghina si inflamarea cailor respiratorii; dureri de articulatii la maini si picioare; varice; hipertensiune; alergii; adenom de prostata; hipotensiune; procese inflamatorii inchise (furunculi); dureri de cap (indiferent de cauze); gripa (vindecari in 12 de ore); hemoroizi; inflamarea ficatului; gastrite; hepatita; mirosul picioarelor; dureri de dinti (vindecari in cateva ore); arsuri la stomac; tuse; colpita (leziuni ale colului uterin); pecingine, eczeme etc.; plaga de arsuri de diferite grade; inflamatii ale picioarelor si mainilor;diaree; artrite si poliartrite; cefalee; taieturi cu rani, intepaturi etc.; rani purulente; crize de sciatica; traume la ochi; ridicarea tonusului general, buna dispozitie; intarirea parului, regenerare; indepartarea pielii moarte de pe talpi; colicistita; psoriazis si eczeme descoamate; toate formele de maladie ulceroasa; herpesul. https://www.scribd.com/doc/73916640/Documentatie-de-Utilizare-Apa-Vie-Apa-Moarta Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Unii beau de acolo de peste 50 de ani si nu au patit nimic.Nu imi e frica de asta.Intreg satul se alimenteaza de acolo. Asta ma intrebam si eu,la tara bunicii aveau doar o fantana ,a nu se confunda cu put-ul din zonele "miticilor"(scuze),unde au alta tehnologie de forare/construire a unei surse de apa! PS. APA ,intotdeauna este..VIE!! Fara apa...nu EXISTA viata!! Cel putin pe o PLANETA...si aceea...albastra! Oricum,fiind discromat,planeta albastra/rosie...tot una ..!(atentie:discromat nu daltonist..) Link spre comentariu
Cristian74 Postat Decembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) Asta ma intrebam si eu,la tara bunicii aveau doar o fantana ,a nu se confunda cu put-ul din zonele "miticilor"(scuze),unde au alta tehnologie de forare/construire a unei surse de apa! PS. APA ,intotdeauna este..VIE!! Fara apa...nu EXISTA viata!! Cel putin pe o PLANETA...si aceea...albastra! Oricum,fiind discromat,planeta albastra/rosie...tot una ..!(atentie:discromat nu daltonist..) Tot in aceasta logica daca intr-o apa vie care ne mentine in viata dar daca pui un miligram de otrava devine apa mortii lente... Despre asta este vorba, purificarea apei prin electroliza comentarile poate ca sunt de prisos. Un om incaseaza in jur de 3mSv radioactivitate/an depinde de zona pe glob in care se afla si ce consuma din mediu (aer, apa, mancare, etc). Oamenii de stinta spun ca in limite normale. Serios care este limita organismului tau? Dar a celui care este déjà la citostatice care a fost limita lui normala? Daca iti spun ei ca aia e limita normala pentru tine, tu ii crezi? Asa ca poti sa iei masuri tu insuti altfel ... Editat Decembrie 12, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
mars01 Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) Daca iti spun ei ca aia e limita normala pentru tine, tu ii crezi? Tare asta ... dar probabil ca mai sunt naivi care cred ca "prietenii" care ne conduc chiar le pasa de un individ ... Sa dezvolt putin. La "varf" se discutat in termen de numere. In numele "ordinii" si pentru a nu panica populatia (lucru care ar avaria mult mai mult ordinea sociala si structurile existente) chiar si in caz de catastrofa, populatia ar fi informata doar cand evenimentele chiar se intampla. La "varf" se face "economie" si "politica". Faptul ca un numar de oameni va deceda in urma aplicarii unei masuri (gen folosirea unui insecticid care va permite recolte mai bogate in agricultura - vedeti si efectele secundare la vaccine, dar deh, "doar n-o sa mi se intample tocmai mie ...") comparat cu faptul ca mult mai multi vor trai ... e clar ce decizie vor lua. Cu "pareri" de rau eterne ... si cu scuzele de rigoare oferite familiilor afectate, ascunsi in spatele legilor facute tot de ei pentru fraieri ... Nu vreau sa va dau impresia de pesimist si resemnat. Pentru ca nu este vorba de aceasta. Doar acceptand ca suntem responsabili noi insine pentru vietile noastre si ca noi si famillile noastre suntem singurii care ne vor binele, doar atunci vom putea sa ne "salvam". Guvernului nu-i pasa de "tine" deci tie trebuie sa iti pese si sa nu te lasi in seama "lui". Masurile luate de guvern sunt "economice" si nu pentru ca noi sa avem "o viata mai buna", mai aproape de ceea ce este scris in noi, in genele noastre etc. Guvernului nu-i pasa ca mancarea cutare este contaminata decat doar cand "resursele umane" incep sa fie afectate incat sa devina deja o problema pentru sistemul de sanatate. Nu pentru ca acei oameni sufera ci pentru ca acei oameni devin o povara ... A ne trezi inseamna sa devenim activi in a ne vrea binele mai intai pentru noi si daca se poate, si pentru ala de langa noi. Dar nu poti ajuta omul daca nu vrea. Degeaba ii explici ca este otravit, ucis putin cate putin, el (ele) prefera sa creada ca daca ieri a fost bine si maine va fi la fel. ON TOPIC: Pentru apa luata din natura, in conditiile de poluare masiva industriala (a se vedea proiectele miniere curente mai ales cele care folosesc cianuri), numai este o garantie a sanatatii ca folosim apa din surse care aparent pana acum a fost de buna calitate. Stiu ca nu vorbim de stiinta acum ci de pseudostiinta, dar prin anii 1900 era un tip in spatiul german (parca Austria) pe nume Victor Schauberger care atragea atentia asupra apei si faptul ca in viitor apa curata va deveni din ce in ce mai rara. Nestle parca spunea ca apa este o resursa comerciala si nu ar trebui sa fie un drept inalienabil al omului. In lumile arabe, era un job in a vinde apa. Stiu ca ma gandeam cand eram mic, oare cine este prostul care sa dea bani pe apa!!! Si iata ca am ajuns sa cumparam apa de la supermarket ... Sunt oameni care traiesc pentru o perioada mult mai lunga decat media si acei oameni sigur au ceva la dispozitie pe care noi ceilalti, majoritatea, nu il avem. Poate fi o apa curata, minerale si compusi organici din dieta mult mai apropiati de hrana care ar trebui sa o folosim, poate fi aerul mai curat, un psihic mai aproape de tiparele dupa care am fost creati/construiti. Din aceasta cauza, pentru aceia care doresc si vor sa aiba o viata cu cat mai putine boli si cu o durata satisfacatoare este important sa evalueze fiecare din acesti posbili factori de stres. Apa este esentiala pentru viata si este vie atunci cand face parte dintr-un organism viu. Viata traieste si se hraneste din viata deci cea mai buna metoda este de a lua apa de acolo de unde este deja viata. Apa din plante, legume, este apa pe care ne putem baza. Va puteti ghida cu privire la calitatea apei urmarind starea vegetatiei din jur ... pe o perioada mai lunga de timp pentru a vedea efecte durabile. Editat Decembrie 13, 2015 de mars01 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Decembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2015 (editat) In filmul SF Dune se vorbeste de circuitul apei eliminata de organismul uman si reciclata pe toata durata vietii omului direct in costumul purtat . Apa mai scumpa decat viata... Pana se va ajunge acolo probabil destul de curand conform previziunilor destul de pesimiste ale forumurilor internationale ( http://romanian.ruvr.ru/2013_03_13/Criza-resurselor-de-apa-dulce-Si-mai-ales-gestionarea-lor-eficienta-principala-problema-a-lumii-contemporane/ ), ideal este sa bem o apa cat mai curata posibil. Apa curata este folosita si ca mijloc de preventie a unor boli dar poate fi si medicament pentru cei deja afectati. Din punctul acesta de vedere se merita toata atentia noastra pentru obtinerea apei H-OH. PS: in raportul respectiv este urmatoarea fraza care mi-a atras atentia: "...După anul 2022, raportul previzionează că utilizarea apei va deveni o armă de război sau un instrument de terorism, în special în Asia de Sud, Orientul Mijlociu și Africa de Nord." Editat Decembrie 14, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum