Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

subwoofer realizat...........

bogdan_2006

Postări Recomandate

in loc de 2 tuburi de de 69 in diametru cu 220 mm in lungime, as putea folosi 3 tuburi de 50 diametru cu 220 mm lungime????sau ce combinatiede tuburi o pot folosi astfel incat sa-mi ramane acelasi acord (35Hz)????

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_2006

8

• ionescu liviu

4

• CBI

2

• Extrem

1

Top autori în acest subiect

Daca ai facut cutia dupa schita lor,cea HS 30R-3,cea pe 3 cai ,ar trebui sa obtii un volum de cam 74-75l pt bas.Mai scazi si tu cam 2,5-3l vol difului,apoi bagi intr-un sim volumul asta,qts,fs,vas ale difului,si bineinteles acordul dorit.Oricum stiu ca are q cam la limita,sper ca esti constient.Din prima mi-a sarit in ochi gaura de 71 mm pe care au pus-o ei in plan.Asta denota 'recomadarile' si 'socoteala' lor.Iti recomand un tub de 100 sau 2 de 70-80mm.qts-0,42;vas-285L;fs-26;qes-0,47;Sd-523cmp;L-6,6mhO scurta simulare arata ca are merge cele 3 tuburi de 50 lungi de 160mm pt 35hz,dar cu un riple de cam 3 db in zona 60-100hz.Un raspuns mai liniar l-ai fi obtinut intr-un volum de ~92l ,incinta inchisa,cu acelasi f3 la ~ 44hz.Poate ai noroc si ai facut volumul cat scrie acolo in foaie,87l parca?Eu am socotit 74 volumul prismei aleia pe interior,caz in care faci tuburile la 125 lungime

Link spre comentariu

incinta are 500x380x400=76lpt incinta mea as dori sa stiu daca tot maresc gaurile as dori sa bag 2 tuburi de 75mm diametru, dar ce fac cu lungimea???multumesc anticipat. bafta

Link spre comentariu

Daca aia 76l sunt volumul interior 2x75mm cu 230 lung.Daca sunt vol pe exterior(dim externe ale cutiei) at iti raman cam 56L(58 cu tot cu dif) volum net,si trebuiesc 2x75 cu 330 lungime.In varianta a doua s-ar putea sa cam folfaie membrana,ori acorzi putin mai sus,ori mai maresti dim la tuburi.Trebuie sa testezi.Iti recomand deasemenea sa pui un strat de 4-5cm minet pe toti peretii,in ambele situatii,si sa incerci si aproape plina,dar fara indesare,lasi doar spatiu in spatele difului.Vezi cum suna mai bine.Incerci ceva muzica cu tobe,inregistrari bune,nu hip-hop.Umplii pana suna cel mai corect.(sau ce consideri tu corect si placut.)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări