morocanosul Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Acum vreun an vecinul a avut probleme cu tubulatura vasului de toaleta...a venit la mine sa-i permit sa sparga peretele comun de la baie(bloc comunist) caci altfel nu putea sa schimbe tubulatura lui! OK,hai sa o facem,am zis eu ..Am spart peretele comun,el a instalat tubulatura lui(si pe a mea)caci atfel nu se mai potriveau lucrurile cu un fel de tub flexibil gen acordeon cu 3 inele de etansare...etc! Problema este acum ca "tronul"(vasul WC),nu mai sta fix,se clatina in ciuda faptului ca in podea avea doua dibluri de lemn,am inlocuit suruburile ruginite si surpriza...metoda folosita acum 40 de ani am constatat ca o foloseste"Dorel" si acum,adica face o BALEGA(scuze) de ciment si o pune sub "tron" in ideea ca se va "lipi,betona,nu se misca in veci"! Inainte,vasul era tinut in pozitie de o teava neagra de plastic RIGIDA,desi avea si balega de ciment (total inutila)! Nu vreau sa va mai plictisesc,dati-mi o solutie sa fixez vasul asta sa nu mai miste...este EXTREM de neplacut! PS.Nici nu mai pot citi ziarul...fara stres!! 1 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 Soluția dată mai sus este cea mai bună,folosiți niște dibluri ceva mai groase, cele folosite pe vremuri erau firave și umezeala le-a distrus în timp.S-ar putea să fie nevoie să dați găuri noi în beton. La fixare să aveți grijă să intercalați șaibe de cauciuc sau plastic între capetele șuruburilor și talpa vasului, să nu se crape la strângerea finală. Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 Cel mai bine e de folosit un set de fixare: dar cautati niste holsuri mai lungi ,de 100mm ,in prealabil scoateti lemnoacele si astupati cu ciment,dupa uscare insemnati locurile si dati gauri cu roto pina ajungeti la cimentul vechi, si inca un aspect daca suprafata de asexare a vasului nu este plana nu prea faceti o treaba buna si nu dati cu silicon in jurul talpii vasului. Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 5 cm.doc Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Eu l-am pus pe pat de ciment cu nisip, in raport de 1/7 fara sa pun var deloc, n-am avut, adica un "fel de mortar moale" atfel risti sa crape in timp baza wc-ului, ciemntul "mai lucreaza" o perioada. Stau linistit "pe tron" fara sa se miste deloc. Diblurile cu care a venit erau ok, iar de jur imprejur, la citeva zile dupa rigidizare, silicon transparent, sa nu mai intre apa. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 mă calcă şi pe mine pe nervi "tronul regal", de când s-au rupt vechile şuruburi de fixare! podeaua nu e plană (logic, doar e baie!), dar măcar zona unde e obiectul ar fi trebui să fie cât de cât plană.başca, distanţa între tron şi podea e prea mică pentru dibluri sau scândurele, dar mult prea mare pentru "fâsâit" nişte silicon... mă gândeam la plăcuţele alea de plastic pentru punerea la orizontală a termopanelor, alea colorate diferit în funcţie de grosime... se găsesc ca atare, sau trebuie să mă înţeleg cu un "Dorel" să-mi vireze câteva, pe-o bere? a doua, mă seacă la ficaţi că nu-mi dau seama de unde naiba apare apăraia aia!!!nu curge nici o garnitură, nu e fisurat nimic (pe dinauntru n-am căutat, ce e drept), în schimb e plin de umezeală în jurul tronului... de unde poate veni? Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Daca rezervorul de apa este tip vechi(fonta) si este amplasat sus,se poate produce condens pe ext.rezervorului si se acumuleaza sub forma de picaturi asa ca ..."ploua"! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Se produce destul condens pe rezervorul toaletei, apa ce vine de afară e foarte rece...şi la mine se întâmplă asta, mai ales când baia nu-i încălzită prea bine.Dar nu-i exclus să fie vreo fisură pe dedesubt, cauzată de jocul mărit al vasului în şuruburile slăbite. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 O problema asemanatoare am avut si eu, locuiam cu chirie si nu voiam sa fac modificari importante, unul dintre suruburile care tinea vasul WC era rupt. Am curatat zona de sub WC cum am putut si apoi am injectat silicon. Cand s-a intarit vasul era fix. Am folosit silicon caci cu ciment nu stiu daca se prindea pe gresie si in plus nu stiu ce s-ar fi intamplat daca cineva ar fi vrut sa il demonteze. Siliconul il poti taia cu o lama de cutter sau exista solutii care il dizolva.... Link spre comentariu
lrai Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Foloseste un pat de chit de geam si scobitori sub vas pana il asezi in pozitia perfecta (eu am folosit o nivela de precizie pt asta dar eu sunt un caz mai "special") , strange suruburile suficient sa nu se miste. Te asezi pe el ... se mai lasa nitel chitul, mai strangi pana e fixat perfect. In timp chitul se intareste si se fixeaza la fel de bine ca patul de beton dar e usor de dat jos cand inlocuiesti vasul. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 14, 2017 Partajează Postat Iunie 14, 2017 Am o solicitare din partea unei rude apropiate pentru inlocuirea unui "tron" cu iesire verticala, care e ciobit. Sa fiu cinstit, am unele "emotii", e intr-un bloc vechi, construit prin anii '50 si ma ingrijoreaza starea si posibilitatile de etansare a iesirii; am mai "comis" lucrari pe tronuri cu iesire in spate, dar asta e chestie noua, pentru mine. A mai avut cineva asemenea problema? Multumesc pentru eventuale informatii si eventuale sugestii! Link spre comentariu
blazeu Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 (editat) S-a rezolvat (inca de prin August). sub tron, dorelul din 1959 a pus o placinta din ciment 100%; (probabil ca nu a avut nisip? sau i-a fost lene sa-l care/amestece pentru ultimul etaj?) noroc ca, asa cum se intampla in asemenea situatii, priza a fost slaba la suprafetele de contact (au "tras" apa si cimentul nu a mai facut priza) asa ca s-a desprins relativ repede (cu percutoarea). Am intercalat in racord scurt, pentru montajul vertical, (cu o oarecare excentricitate) si am facut nivelul orizontal dreapta-stanga SI fata-spate. O oarecare complicatie am avut cu teava pentru apa de spalare: original era din Plumb, ingropata in tencuiala! Rezervorul original, fonta la 2,5 m inaltime fusese deja inlocuit cu un rezervor de plastic, tot de inaltime, insa nu mai ajungea capatul de jos, vasul avand o forma usor diferita, plus ca sistemul original, cu "clopot de cauciuc" nu se mai potrivea cu sistemul mai nou, cu dopul ala prin care trece teava. Asa ca am plasat o teava aparenta din PP cu mufe pe garnituri, cu traseul mai "complex" (bazinul nu e in spatele tronului ci pe peretele lateral!). Editat Noiembrie 16, 2017 de blazeu Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 16, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 Eu am folosit metoda lui@manolo,am gaurit cimentul vechi,dibluri etc dar tubul gofrat care este pt. scurgere(degeaba are 3 inele de etansare(!!)) am fost nevoit sa-l etansez cu silicon...la vecinul i-am spus de la inceput...degeaba sunt 3 inele de etansare daca materialul imbatraneste in...acelasi timp! Si nici macar nu am apucat un...''cincinal'' cu ele! Pana atunci(45 de ani..),nici nu se misca ''tronul'',nu curgea...puteam citi..ziarul ..fara stres!! Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 Cel mai bine e de folosit un set de fixare: set-fixare-vas-wc.jpg dar cautati niste holsuri mai lungi ,de 100mm ,in prealabil scoateti lemnoacele si astupati cu ciment,dupa uscare insemnati locurile si dati gauri cu roto pina ajungeti la cimentul vechi, si inca un aspect daca suprafata de asexare a vasului nu este plana nu prea faceti o treaba buna si nu dati cu silicon in jurul talpii vasului. E bun setul de fixare in schimb v-as sfatui sa cautati sa inlocuiti holsuruburile cu unele de inox,cele zincate in timp ruginesc si se reteaza,sub wc eu am taiat dintr-o coala de cauciuc o garnitura pe amprenta wc-ului,aceasta preia diferentele de planeitate si in acelasi timp etanseaza conturul. Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 (editat) Asta cu suruburile ruginite am patit-o si eu....cand am vrut sa inlocuiesc wc-ul. Un surub era mancat complet direct de la suprafata gresiei. Chinuiala mare pana am reusit sa scot diblu cu ramasitele surubului. N-am pus suruburi de inox ( nu mi-a trecut prin cap atunci )...am pus altele noi dar le-am dat cu unsoare la greu. Inainte de fixare am pus mult silicon sanitar pe marginea wc-ului...iar surplusul de silicon, l-am curatat cu un cutter, dupa ce s-a uscat Editat Noiembrie 16, 2017 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum