Vizitator Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 (editat) Se folosesc!Dar nu avem noi scheme.Una cu controller programat este crown pulse series 650 sau 1100.Daca pica controllerul, bye bye.Cunosc 2 cazuri, un Crown si un C-Audio (identic Crown fiind aceeasi schema) una are circuit defect, alta lipsa.Sint si scheme full digital cu controller pe partea de PWM. Editat Octombrie 28, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
FRobert Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Multumesc Leco de raspuns. M-am linistit. Pot sa continui proiectarea cu microcontroler. Urmatorul pas ar fi experimentarea cu transformatoare planare. Un E64, din care sa tragi vreo 10kW, n-ar fi rau... Link spre comentariu
cipri_mury Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Se folosesc!Dar nu avem noi scheme. Atunci le concepem.Lasind gluma la o parte chiar stiu ce inseamna meseria de inginer.Nu o sa va intreb daca schemele de la amplificatoarele dvs. sunt concepute de catre vreun inginer sau obtinute din alte parti dar am vazut atatea proiecte diy pe acest forum si ma intreb cate sunt concepute de la 0 de catre cei care le fac publice.Chiar dvs. ati dat un exemplu odata pe acest forum despre realizarea unui amplificator de la 0 adica incepand cu conceperea schemei pana la redarea muzicii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 (editat) Depeche Mode au o melodie:Nothing's impossible.Succes!@cipri, schemele le-am conceput eu, inspirindu-ma din ideile proprii sau ale altor producatori.Un exemplu ar fi Leco SMPS, schema pe care am facut-o singur inspirindu-ma din datasheeturi, si din o schema de la un alt amplificator, in ceea ce priveste controlul IGBT, pe care l-am imbunatatit substantial. Editat Octombrie 28, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Nu ca as respinge ideea, ci din contra ar putea iesi ceva frumos si interesant, insa asa ca si observatie, cu cat ai mai multe bucle de reactie negativa, cu atat mai multe posibilitati de instabilitate. In alta ordine de idei daca chiar se doreste implementarea unui astfel de sistem atunci cel mai probabil ar presupune pana la urma si conceptia unei surse noi, pentru ca mi se pare dificil sa se adapteze o sursa deja existenta la un asemenea sistem. Prin urmare as sugera si eu ca si Dl Miticamy deschiderea unui topic nou intitulat ceva in genul "Protectie digitala la surse", sau "Sursa cu protectie digitala", sau poate "Sursa controlata digital", etc... Link spre comentariu
cipri_mury Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 @DjLeco Am inteles.Dar atunci ati putea sa le brevetati? Oricum felicitari! @marian Este foarte buna ideea colegului @miticamy dar ati vazut ce am propus si eu in postul 179 din acest topic?Stiu ca sunteti moderator la aceasta sectiune si de aceea va intreb. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Ca sa nu deschid topic nou, am decis sa va cer parerea in topicul prezent. Ce parere aveti la realizarea protectiei unui smps cu microcontroler PIC. Protectiile pe care doresc sa le implementez sunt: de scurtcircuit (aici as folosi si un comparator), termic pentru radiatoare si traf, respectiv controlul ventilatorului in functie de consum. Analizand scheme de la producatori profesionisti, nicaieri n-am vazut protectie cu controler. Oare nu este stabil?Se poate. Am facut una in colaborare cu Marian, pentru uz personal. Functiile implementate depind de limitele tehnice ale realizatorului.Sustin propunerea de topic nou pe acest subiect. Nu am mult timp disponibil, dar se poate discuta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Cipri, nu am ce sa brevetez, este o schema pe care o poate conceope orice om care stie cit de cit despre SMPS. Poate am sa incerc una mai altfel cu comanda interleaved a mosurilor, am demult ideea insa trebe timp. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Pai eu stiam de asa zisa problema pe care ati avut-o cu unii useri de aici deoarece n-ati dorit sa faceti publice schemele amplificatoarelor dvs.Dar oricum nu cred ca proiecte precum amplificatoarele muzicale merita brevetate deoarece se fabrica la greu in toata lumea (inclusiv pe vapoare) iar atunci nu stiu daca poti avea prea mare succes cu ele. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Cipriane, discutiile atehnice se poarta aici: http://www.elforum.info/forum/161-discutii-diverse/. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Subscriu. Reveniti asadar la subiect va rog sau voi fi nevoit sa intervin. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 OK "ma cumintesc".Si asa atunci c Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Nu este ceva deliberat in a te ignora pe tine, insa in primul rand nu vreau sa intretin o discutie offtopic, fie ea si adminstrativa, si in al 2-lea rand topicurile respective au fost fixate in trecut si eu am decis sa le scot pentru ca se stransesera prea multe, aproape jumatate din prima pagina era ocupata de topicuri fixate pentru ca multe sunt importante, nu prea poti face discriminari, si atunci am decis sa las doar index-ul lui Dr.L ( cel mai util topic din toata sectiunea ), si am mai creeat eu pe cel cu "FAQ". Contin trimitere catre tot ce-i mai popular in sectiune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum