Vizitator Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 (editat) Serios acuma...daca iei doi conductori strambi si vai de capu lor, si faci repede o tripla asa cum or fi, unu mai lung si unu mai scurt, cea mai mare bajocura, simuland cel mai prost traseu de apartament... Si bagi frigideru-n priza asta... O sa iti moara HDMI ? Nu. Deci...ce naiba..atata impamantare. E buna si-aia dar anti-tremurici. @Bodega: Apropo de toata treaba asta. O mica poveste, vreo 7 ani in urma...incercati sa va transpuneti putin. Deci aveam un TV normal cu tub, vechi... si aparusera de mult tv LCD, imi doream si eu demult unul, dar bineinteles, ca noi astia cu electronicele, cam ultimii ne permitem ce altii ...care nici macar nu apreciaza au demult. Sau hai sa nu globalizez, cel putin eu. Fericit nevoie mare, il scot din cutie, il dau pe cel vechi cu grija la o parte (din nou, grija asta si pentru orice electronic vechi...), il pun pe celalalt sus, aduc un prelungitor repede, ca-l cumparasem odata cu tv, nou...il pun in priza...bag tv in priza, hehe..caut mufa de la antena...si dau sa pun mufa la antena. Cand am apropiat mufa din mana mea cu mufa de la TV, a facut o flama de s-au topit mufele amandoua. Iar eu am ramas blocat, clipind ca avariile la auto.. Ma uit ca prostu...Zic mai ce naiba...asta are faza pe mufa...si cu impantarea de la cablu...aoleo tv asta era sa ma omoare... Si asa era...aveam in mana mea si faza si nulul, cred ca vreun milimetru distanta daca era, si ala din Noroc... In final, problema era de la prelungitor, care din fabrica, se atingea un fir firul de impantare. Si cum in priza Mama, nu aveam impa`ntare, a ramas faza capcana pe carcasa tv-ului. OK, am schimbat mai greu mufa si la tv, dar si in zi de azi ma gandesc...ce putea sa se intample, daca le atingeam pe ambele odata, si cat de ghinionist sa fi sa se intample asa... Acum evident ca veti spune ca greseala a fost in momentul in care am pus in priza inainte sa fac conectarea cu antena. Da, de acord...dar bucuria aia bat-o vina... .... Hmm....Am lucrat atata timp sub tensiune, ca si chinezii aia fara sa ating nimic pe acolo, si puteam sa mor ca un prost...curentat la antena.. Hmm.. Morala: aveti grija, caci suntem mai vizati decat cei care nu au de-aface cu electronii. chiar si in afara "programului de lucru". Editat Decembrie 5, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Recititi raspunsul meu.E in doi peri? Functie de amplasamentul tabloului electric,fata de baie sau bucatarie(unde sunt prizele cu impamantare)este posibil ca in doza de legatura ce se afla in sufragerie sau hol,sa treaca si conductorul de impamantare.In acest fel este simplu sa trageti din doza un conductor de impamantare la o priza unde aveti TV,calculator,etc. O alta solutie eleganta(canalul de cablu dus pe langa plinta)este un canal de cablu cu 3 conductoare Myf sau Fy,direct din tablou,si pana in sufragerie unde instalati o priza (doua,trei)cu impamantare. Alta solutie folosita de electricieni(eu nu o recomand)este folosirea tevii de calorifer pe post de impamantare.Solutia este viabila doar daca conducta este continua(si metalica)pana in subsolul blocului,si in contact cu armaturile cladirii. Link spre comentariu
crmn1 Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 nu trbuie sa intram in polemica. deoarece nu locuiti in buc cred ca nu cunoasteti aceasta problema. aproape toate blocurile au fost conectate ca sistem electric cu faza nul si impamantare. nu insa toate au si IMPAMANTARE. de aceia am facut aceasta afirmatie.eu am vazut pe viu acest lucru de aceia fac aceasta afirmatie Link spre comentariu
Vizitator Paul Cristea Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Ce parere aveti de impamantarea artificiala?? Link spre comentariu
ovy83 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 este buna ideea cu caloriferul dar numai printr-o siguranta cu diferential.toate probleme apar din cauza imbatranirii cablului,mai ales ca el este din aluminiu.apare un fenomen de tip capacitiv care afecteaza aparatura in special cu alimentare cu shooper. rezolvare...fire aparente direct din tablou (dupa sigurante)sau cu prima ocazie spart si pus instalatie pe cupru,dimensionata corespunzator. impamantare artificiala cum? nulul sa-l face-ti si nul de protectie? Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 In blocurile comuniste,patrund cele 3 faze,R S T,si nulul-N.In tabloul de pe casa scarii,nu sunt sigurante decat pe faze,LF,de circa 100A,si 25A,inainte de contorul fiecarui apartment(unde romanul pune "sarme serioase"). Nulul,este legat la carcasa de metal a tabloului,si bara de nul.Din bara de nul pleaca nul de lucru spre fiecare contor,dar si nul de protectie.Deci,in acest caz nulul de protectie este acelas cu nulul de lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum