Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

unde sa leaga antena la radioul asta?

andrei_vasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adydep

3

• andrei_vasile

2

• Florinel TV

2

• belasajgo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Intoarce-l cu piesele spre tine si vezi ca trebuie sa fie un condensator din acela ceramic-cu valoarea de cativa pF- cu diametrul de 3-4mm care are un piciorus neconectat la nimic altceva...la acel piciorus trebuie conectata antena...te mai poti uita cu o lupa buna pe circuitul imprimat si acolo unde a fost antena au ramas mustati marunte din conductor....

Link spre comentariu

Intoarce-l cu piesele spre tine si vezi ca trebuie sa fie un condensator din acela ceramic-cu valoarea de cativa pF- cu diametrul de 3-4mm care are un piciorus neconectat la nimic altceva...la acel piciorus trebuie conectata antena...te mai poti uita cu o lupa buna pe circuitul imprimat si acolo unde a fost antena au ramas mustati marunte din conductor....

si daca condu este trecut prin comutatoru de benzi cum il descopera  :rade: ca am intilnit multe asa si antena era lipita pe un pin la comutator

Link spre comentariu
Vizitator SorinP

post-252209-0-84320200-1449395131_thumb.jpgpost-252209-0-79591300-1449395132_thumb.jpg   Salut ! Am un radio casetofon Crown mai vechi din anii "90 , care are o antena telescopica , al carui  fir de conectare este desprins de pe placa. Postul de radio pe care vreau eu sa-l ascult , il prind slab , cele care nu ma intereseaza le aud perfect doar cu antena interna , care nu are nici o problema . Am citit cele scrise mai sus , dar nu stiu daca acolo era vorba de antena telescopica (poate era antena interna din moment ce n-a specificat) , si oricum nu stiu daca se aplica si la mine acelasi lucru. Intrebarea ar fi unde sa leg antena telescopica pe placa ? Atasez poze cu placa . Multumesc !

Link spre comentariu
Vizitator SorinP

Sincer , nu stiu. Am insa aproape 10 poze si cred ca e prins si integratul. Problema ar fi ca nu ma lasa softul forumului sa le atasez ,ca poate ne lamuream.Pot sa ti le trimit cumva pe privat sau pe un mail?

Evrika ! Gata s-a rezolvat , vad ca acum ma lasa sa le bag!

Aici o poza cu integratul : post-252209-0-56402200-1449677780_thumb.jpg

Editat de SorinP
Link spre comentariu

Imi face impresia ca are si unde scurte,iar atunci legatura de antena treca prin comutatorul de game.

Trebuie urmarit emitorul tranzistorului indicat cu rosu,unde vin 2 cond. ceramice in serie si pleaca la comutator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări