Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programare Pic

costy2011

Postări Recomandate

ok_am reusit _suntem cam saraci in videotutoriale despre pic-uri

ok

.....................................................................................................

#include <pic.h>#include <stdio.h>#include "intr.h"#include "lcd.h"#include "delay.h"#include <string.h>#include"const.h"__CONFIG(WDTDIS & INTIO  & LVPDIS & MCLRDIS & PWRTEN & BOREN);enum{ready,steby,meniu,tempstby,timpstby,timpoff,buzz,templ,pwroff} stare;#define stby RA3#define cald RB0#define DWN RB1#define UP RB2#define OK RB3#define CAN RA5#define blink RA4#define buz RB4#define bkled RB5unsigned long sumaA;unsigned int valtemp,settempl,settempstby,timp,timpsteby,templucru;unsigned char nrA,ext,s[21],sv[4],se[4],sett,set2,set3;unsigned char nrlinie,secunda;bit okaf,af,bit1,facut,ok,up,dwn,can,set,set4,bitstby,bitbuzz;void main(void){   OPTION=0b10001111; INTCON=0b11100000; PIE1=0b01000000; PIR1=0; PIE2=0; PIR2=0; PCON=0b00000011; EECON1=0; OSCTUNE=0; OSCCON=0b01111100; TRISA=0b00101100; TRISB=0b00001110; PORTA=0; PORTB=0; CCP1CON=0; SSPCON=0; CMCON=7; CVRCON=0; ANSEL=0b00000100; ADCON1=0b11000000; ADCON0=0b01010001;       bkled=1; stare=ready;   okaf=1; buz=0; af=1;  // ************************  citire parametri eeprom  ************************************ di(); ee_rd(0,sett); ee_rd(1,set); if(set){settempl=sett+250;}   // temperatura lucru letcon   else{settempl=sett;}   templucru=settempl; ee_rd(2,settempstby);   // temperatura srand by letcon ee_rd(3,set2); // timp intrare in stand by if(set2<1){set2=15;} ee_rd(4,set3); // timp power off if(set3<1){set3=5;} ee_rd(5,bitbuzz);   // bit buzz ON/OFF     initLCD();   clrLCD; line1(); strcpy(s,"  SOLDERING STATION ");   print(s); line2(); strcpy(s,"  homemade projects ");   print(s); line3(); strcpy(s," by Dan Spark ");   print(s);   line4(); strcpy(s," starting...   ");

trebuia sa creez un nou proiect si am importat mainC_am dat build_si am obtinut hex-ul

daca merge bine statia de lipit pun toata documentatia la sheer

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy2011

9

• Liviu M

4

• spark

3

• nico_2010

2

vreau sa realizez ceva in genul acesta

http://www.ebay.com/itm/Handheld-Frequency-Counter-Meter-Wireless-Remote-Control-Reader-250MHz-450MHz-/151688276127?hash=item235153689f:g:LAgAAOSw3xJVXRp7

.nu am decat un freqvency meter facut de mine cu pic 628 parca, aruncat pe undeva prin dulap.

m-ar ajuta sa vad exact frecventa/pwr unei telecomenzi wireless(fie si analogic) intre 250-450 mhz.

poate e vreun coleg care a facut un montaj asemanator si functioneaza.multumesc.

Link spre comentariu

La cat costa ala din link, eu zic sa-l cumperi linistit. Cu pic nu cred sa reusesti sa faci asa ceva.

Daca totusi reuseti (nu cunosc gama de controllere high end de la uChip, poate au ceva sa mearga), nu cred sa iesi mai bine la pret.

Link spre comentariu

Acel frecventmetru are un etaj de intrare RF, divizor de frecventa, ceva cunostinte conceptie PCB sunt necesare. Nu e un simplu PIC la care aplici 450MHz pe o intrare..

Are sa mearga dracia aia de pe eBay, nu-ti face griji. De banii pe care ii platesti. Depinde la ce o folosesti.

Uite un exemplu: http://www.pira.cz/counter.htm. Sunt multe exemple pe Google.

Link spre comentariu

un frecventmetru cu pic am acasa.imi trebuie receptia semnalului transmis de telecomanda si aplicat frecventmetru-ui si sa arate si corect frecventa.

il folosesc la automatizari pentru a acorda telecomanda pe frecventa receptorului.

o sa fa comanda pe e-bay.

multumesc,

SARBATORI FERICITE!

Editat de costy2011
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări