Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema senzor lumina (crepuscular) 12v

Postări Recomandate

Bună ziua. Îmi cer scuze dacă nu am postat unde trebuie. Am nevoie de o schema Bună pentru un senzor de lumina. Schema vreau sa îmi cupleze un releu în momentul în care se lasă seara. Schema vreau sa lucreze la 12v cc. Mulțumesc.

Link spre comentariu

M am gândit la lampa de gradina, dar tre sa montez și un Stabilizator pentru alimentare. Eu am nevoie de alimentare la 12v. Vreau ca în momentul când încui masina sa se aprindă pozițiile pt 10-25 secunde, dar doar noaptea, ni so ziua. Multumesc

Link spre comentariu

Te-ai gandit bine sa folosesti o lampa de gradina, dar s-o folosesti cu acumulator cu tot, nu e bine sa consumi nimic suplimentar din bateria

masinii cand stationeaza. Astea mai noi au un integrat specializat daca ii studiezi datasheetul poate mai obtii ceva de la el pentru ce ti-ai propus sa faci.

Detectia de crepuscul o ai prin prezenta tensiunii pe led. Tensiunea asta o poti folosi ca sursa de alimentare pentru restul montajului pe care il ai de facut si trebuie sa ai in vedere ca nu este o tensiune prea mare, evident ledul dispare din montaj.

Pentru actionare pozitii poti folosi un triac sensitive gate.

Link spre comentariu

Cer scuze pentru intarziere, aseara am ajuns acasa tarziu si am avut ceva relativ urgent de depanat ( care m-a tinut pana spre miezul noptii ), revin acum cu adaptarea pentru releu:

Posted Image

Presupun ca ai inchidere centralizata pe care o folosesti sa-ti cupleze si alimentarea pe sonzorul asta ( ca zici ca vrei sa cupleze cand incui masina ), sau mai degraba te folosesti doar de un intrerupator la usa? Apoi ai zis ca vrei ca sa functioneze pozitiile doar cateva secunde, deci ai cumva vreun timer sau cum?

Link spre comentariu

Ideea este așa. În momentul când încui/mașină sa se aprindă pozițiile. Vreau ăsta doar noaptea, nu ziua. Eu momentan am un modul făcut cu ne555. În momentul în care fac contact scurt, pe pinul 2 cuplează un releu pentru 15 secunde, și ăsta îmi aprind luminile, dar ăsta se întâmplă mereu, ziua/noaptea. Pentru ăsta am nevoie de senzor.Multumesc

Editat de Andrei87
Link spre comentariu

Depinde ce releu pune ... alea de auto consuma cam mult . I - ar trebui si ceva reglaj ... intunericul nu e acelasi pentru toti . Adica R1 variabil in anumite limite ... in fine ! O siguranta pe alimentare , sau luati 12 V ( de fapt cat are acumulatorul ... ) dupa asa ceva , din schema autoturismului ... la masini nu se stie niciodata cu scurturile !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări