Andrei87 Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Bună ziua. Îmi cer scuze dacă nu am postat unde trebuie. Am nevoie de o schema Bună pentru un senzor de lumina. Schema vreau sa îmi cupleze un releu în momentul în care se lasă seara. Schema vreau sa lucreze la 12v cc. Mulțumesc. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Data viitoare postează la secţiunea potrivită. Poate mută marian subiectul la Componente, Documentaţie şi scheme... Uite aici scheme: https://www.google.ro/search?q=crepuscular+light+schematic&client=opera&hs=Va5&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiZmKOousHJAhWJ6CwKHU1MB18Q7AkIJQ&biw=1024&bih= Link spre comentariu
Andrei87 Postat Decembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Dacă se poate muta este perfect. Am încercat câteva scheme găsite pe Google, dar nu au funcționat... Mulțumesc Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Poţi folosi ca senzor crepuscular (cu prag fix de iluminare)chiar o banală lampă de grădină cu led alb. Ledul îl scoţi şi firele lui le duci în pinii de comandă ai ledului unui optotriac, de ex. MOC3020 http://www.elprocus.com/opto-couplers-types-applications/ Acela poate să comande printr-un triac orice consumator doreşti.. Link spre comentariu
Andrei87 Postat Decembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2015 M am gândit la lampa de gradina, dar tre sa montez și un Stabilizator pentru alimentare. Eu am nevoie de alimentare la 12v. Vreau ca în momentul când încui masina sa se aprindă pozițiile pt 10-25 secunde, dar doar noaptea, ni so ziua. Multumesc Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Te-ai gandit bine sa folosesti o lampa de gradina, dar s-o folosesti cu acumulator cu tot, nu e bine sa consumi nimic suplimentar din bateria masinii cand stationeaza. Astea mai noi au un integrat specializat daca ii studiezi datasheetul poate mai obtii ceva de la el pentru ce ti-ai propus sa faci. Detectia de crepuscul o ai prin prezenta tensiunii pe led. Tensiunea asta o poti folosi ca sursa de alimentare pentru restul montajului pe care il ai de facut si trebuie sa ai in vedere ca nu este o tensiune prea mare, evident ledul dispare din montaj. Pentru actionare pozitii poti folosi un triac sensitive gate. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 http://www.elforum.info/topic/73951-miliohm-metru-lampa-led-cu-fotosenzor/ Link spre comentariu
Andrei87 Postat Decembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Salut. Mulțumesc de schema. Marian se poate modifica schema sa îmi cupleze un releu în loc de leduri? Releu 12v. Multumesc Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Desigur, tocmai de asta am si pus link-ul. Dupa-amiaza revin. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 Cer scuze pentru intarziere, aseara am ajuns acasa tarziu si am avut ceva relativ urgent de depanat ( care m-a tinut pana spre miezul noptii ), revin acum cu adaptarea pentru releu: Presupun ca ai inchidere centralizata pe care o folosesti sa-ti cupleze si alimentarea pe sonzorul asta ( ca zici ca vrei sa cupleze cand incui masina ), sau mai degraba te folosesti doar de un intrerupator la usa? Apoi ai zis ca vrei ca sa functioneze pozitiile doar cateva secunde, deci ai cumva vreun timer sau cum? Link spre comentariu
Andrei87 Postat Decembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2015 (editat) Ideea este așa. În momentul când încui/mașină sa se aprindă pozițiile. Vreau ăsta doar noaptea, nu ziua. Eu momentan am un modul făcut cu ne555. În momentul în care fac contact scurt, pe pinul 2 cuplează un releu pentru 15 secunde, și ăsta îmi aprind luminile, dar ăsta se întâmplă mereu, ziua/noaptea. Pentru ăsta am nevoie de senzor.Multumesc Editat Decembrie 5, 2015 de Andrei87 Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 Cu placere oricand. Spor la lucru. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 (editat) Uite si de la mine una, fnctionala 100% IC-ul e un banal 555 Editat Decembrie 5, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 (editat) Depinde ce releu pune ... alea de auto consuma cam mult . I - ar trebui si ceva reglaj ... intunericul nu e acelasi pentru toti . Adica R1 variabil in anumite limite ... in fine ! O siguranta pe alimentare , sau luati 12 V ( de fapt cat are acumulatorul ... ) dupa asa ceva , din schema autoturismului ... la masini nu se stie niciodata cu scurturile ! Editat Decembrie 5, 2015 de gauss Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 Eu l-am facut pe acesta si a functionat fara probleme toata vara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum