Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se incalzeste excesiv BU808

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

Este o bobina intre iesirea U1 si alimentare final linii.Da-o aia jos si acolo conecteaza ampermetrul.E cel mai ok.

cam 400mA este consumul

ce ar mai putea fii?ca mam luat de ganduri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

18

• adydep

9

• dan cod

6

• validae

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Exagerat !!!Totusi imaginea apare bine,nu are tendinte de "strangere"din lateral?

imaginea este normala,merge cam zece minute dupa care se opreste brusc

Link spre comentariu

Cititi aici:http://www.elforum.info/topic/106104-modificare-extrem-de-simpla-pt-a-inlocui-bu808dfi/page-30...posturile 419,450,456....

In acel ultim post TV-ul functiona normal dar trz se incingea puternic...iar consumul era 392 mA , exact ca la dvs...

Eu credca aveti parte de un lot de trz. prosti....incercati -pentru teste!- modificarea cu trz. normal si dioda si vedeti cum se comporta....apoi cumparati trz. buni originali...

Spor!

Link spre comentariu

Cititi aici:http://www.elforum.info/topic/106104-modificare-extrem-de-simpla-pt-a-inlocui-bu808dfi/page-30...posturile 419,450,456....

In acel ultim post TV-ul functiona normal dar trz se incingea puternic...iar consumul era 392 mA , exact ca la dvs...

Eu credca aveti parte de un lot de trz. prosti....incercati -pentru teste!- modificarea cu trz. normal si dioda si vedeti cum se comporta....apoi cumparati trz. buni originali...

Spor!

am facut si montaj darlington cu tranzistoare serioase recuperate din tv-uri second-hand(bu208,bu526,kt838,kt846,bu126,2sd350a,etc)si tot arde

Link spre comentariu

Daca nu e osciloscop se poate proceda prin eliminare:  se schimba traful, apoi deflexia si abia apoi daca problema persista nu poate fi vorba decat de comanda proasta in baza. E mai mult de munca, dar asta e ...

Link spre comentariu

Aproximativ 250mA(masurat direct cu ampermetrul,sau indirect prin caderea de tensiune pe rezistenta de 5,6 Ohm, si calculat cu Legea lui Ohm).Schimbati si C 470uF,ce filtreaza tensiunea de alim. a STX.(situat la capatul opus rezistentelor serie).Atata timp cat imaginea apare bine defectul este produs doar de comanda gresita in baza,sau o tensiune cu zgomot(adica nefiltrata).Nu ne-ati spus cum se arde BU:se face sarma,sau este "ametit"(prezinta rezistenta)

Am avut dreptate-tensiune cu zgomot. :dsgfds .

Eu cred ca zimta putin dar nu ati observat.....

Link spre comentariu

Am avut dreptate-tensiune cu zgomot. :dsgfds .

Eu cred ca zimta putin dar nu ati observat.....

da,ati avut dreptate,dar culmea ca a fost schimbat si pus unul nou si masurat inainte si dadea bine pe aparat.

cam ciudat - ala dus ar fi trebuit sa se vada si pe imagine si nu stiu daca ar fi incins final linii - am gasit destule duse si nu se ardea BU

pai si mie mi sa parut ciudat ca nu am mai intalnit asa defect pana acum,oricum va multumesc tuturur colegilor pentru sprijinul acordat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări