sesebe Postat Decembrie 6, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Nu am gasit salvarile cu oscilogramele facute cu tuburile PL36 insa am ramasa pe placa de test varianta cu 6H6P asa ca am pozat raspunsul la semnal dreptunghiular de 1Khz si 10Khz, in ambele cazuri Y=2v/div si X=500usec/div respectiv 10usec/div Banuiesc ca este vorba de µsecunde nu µV. Arata impresionant. Cam ce slew-rate rezulta ca de pe imagini nu prea se poate citi? Pare sa treaca cu mult de 100V/µsec. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Banuiesc ca este vorba de µsecunde nu µV. Arata impresionant. Cam ce slew-rate rezulta ca de pe imagini nu prea se poate citi? Pare sa treaca cu mult de 100V/µsec. Scuze , asa este ,microsecunde in loc microvolt iar cresterea s-ar putea vedea doar cu un zoom in baza de timp a osiloscopului insa viteza de crestere este atit de mare incit nu cred ca mai are importanta valoarea exacta. Aceasta este schema driver-ului : Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Arata bine oscilogramele driverului cu 6n6p, imi plac! Tot din arhiva: cam asa arata un driver "mai modest" cu niste 6n3p (parte a amplificatorului cu el509). Sonda are atenuare 1:10 asadar valorile citite ale lui Ch1 se vor inmulti cu x10. 20Hz: 100Hz: 1kHz: 10kHz: Slewrate: estimez un 25-30V/us din ultima poza. P.S. Si un sinus 10kHz (pt. carcotasii care ar afirma ca intrase in limitare...): Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Driverele ca driverele. Unele tuburi merg mult in frecventa. Problema e cit mai ramine din acele slew-rate-uri la iesirea din transformatorul de iesire. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Exista amplificatoare cu tuburi si fara trafuri de iesire. The first, concrete result of this new technology is represented by the fabulousOTELLO, a dream machine in which the charm of the thermionic tubes is married with the most modern technologies; an OTL with 6 transformers, with adjustable polarisation,without any type of feedback; an amplifier with zero damping factor that has the fastest and articulated bass that anyone could hear. An amplifier with a cabinet entirely in solid walnut wood, completely hand-wired, in which practically everything has been built ad hoc by three engineers who have worked for almost 5 years on it: an unique piece for a dreaming musical result. OTELLO Type Integrated Technology Valves OTL Output Impedance 200 Kohm Peak current 8 A Dimensions 90 x 30 x 70 cm. (L x H x P) Weight 90 Kg. Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 (editat) Exista amplificatoare cu tuburi si fara trafuri de iesire. an amplifier with zero damping factor that has the fastest and articulated bass that anyone could hear. An amplifier with a cabinet entirely in solid walnut wood, completely hand-wired, in which practically everything has been built ad hoc by three engineers who have worked for almost 5 years on it: an unique piece for a dreaming musical result. OTELLO Type Integrated Technology Valves OTL Output Impedance 200 Kohm Peak current 8 A Dimensions 90 x 30 x 70 cm. (L x H x P) Weight 90 Kg. Iar poluezi cu timpenii. Amplificatoarele bune se mindresc cu damping factor cit mai mare nu zero sau care sa tinda spre zero. Chiar si la tuburi unde merge si un damping factor mai mic tot nu tinde spre zero. Pui toate gunoaiele de pe net cu pretentia ca ai decoperit America. Poate ca cei 3 ingineri ce au lucrat 5 ani sa produca un amplificator cu damping factor zero s-au exprimat gresit iar tu inghiti tot fara sa gindesti. Nu e un atac la imaginea ta. Sunt doar alergic la prostie, cum zicea cineva de pe aici. PS: probabil ca 4 ani si 10 luni le-a luat sa imperecheze lampile. Editat Decembrie 6, 2015 de adigh Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 (editat) Daca s-au exprimat ei gresit nu-i vina mea. Poti sa-i contactezi (iti dau datele de contact daca doresti) si sa le spui ce tampenii au scris pe pagina lor de prezentare. Cat timp nu prezinti nici o dovada ca ei spun tampenii (deci trebuie sa prezinti minim doua) nu te poate crede nimeni. Eu am vazut ca este "not a wattage amplifier but a current/amperage amplifier". "In an audio system, the damping factor gives the ratio of the rated impedance of the loudspeaker to the source impedance." deci DF = 8(sau 4)/ Output Impedance = 200 Kohm dupa mine da 0.000004 deci daca au zis ca este 0 eu admit (pentru altii tinde spre 0). Scopul meu a fost sa prezint un amplificator pe tuburi fara traf de iesire. (deci slew-rate sta bine) P.S. Sunt doar alergic la prostie este valabil si in cazul persoanei tale? Editat Decembrie 6, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 (editat) esenţa(OTELLO) citat: "The current driving consists of using a current generator instead of a voltage generator. The difference respect to a voltage generator lies in the output impedance, that is ideally zero (in practice very low) in the voltage generator, while in the current generator the output impedance is ideally infinite (in practice very high)" astfel(prin urmare) înţelegem că ingineri care au conceput/proiectat/realizat OTELLO nu sau exprimat greşit PS awakening Editat Decembrie 6, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Feeling-ul si fantezia ar trebui sa va dea o idee despre cum arata rezultatele unui transformator adaptor pe sarcina efectiva, cu raport de transformare de 1:240, daca un raport mediu de 1:24 genereaza niste dreptunghiuri mai mult sau mai putin discutabile, de ani de zile, cel putin pe acest forum, tot pe sarcina efectiva. Natura traductorului electrostatic nu poate suplini piedicile de slew rate care apar in trasformatorul adaptor. Nu incerc sa descurajez pe nimeni aici, spun doar ca-i mai greu cu minunile sau, cum ar spune englezii; There's no such thing as a free lunch (nu exista prinz pe gratis) ☺ Cred ca Peter Walker a fost un geniu si a creat opere de arta la preturi abordabile. Am declarat de la inceput ca nu sunt electronist, asa ca-mi pot permite fantezii si chiar unele licente.....profesionale. Ceea ce nu inteleg este faptul ca nimeni(dintre adevaratii profesionisti) nu vine cu argumente palpabile fie ele pro sau contra si nici cu solutii. Oare trebuie sa ne multumim cu "alea tribus" in ale electronicii, cui lasam progresul? Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 (editat) E si multa reclama acolo. La 600 de mii de dolari cit costa trebuie si multa reclama. http://www.mostcostly.com/most-expensive-audio-amplifier Basul se aude mai tare, dupa cum se zice, pentru ca ajunge o putere mai mare pe difuzor la frecventa de rezonanta. Difuzorul are o impedanta mai mare la frecventa de rezonanta. Asta se poate rezolva cu un corector de ton daca vrem sa rezolvam problema rezonantei difuzorului la modul asta. Nu cred ca asta e calea. In plus un difuzor suna cel mai bine cu un anumit damping factor nu cu unul ce tinde la zero. Nu cred ca suna mai bine decit un amplificator "normal" in schimb are un randament de cel putin citeva ori mai slab trebuind sa acopere in tensiune variatia impedantei sarcinii. Oricum ampul cu tuburi avind un randament slab. In plus va ajunge si sa coste mult. Per ansamblu nu cred ca e mare afacere ca si calitate dar este o afacere buna pentru cel care il vinde la pretul ala. Editat Decembrie 6, 2015 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Totusi d-le victordascalescu54 undeva exista o eroare cind spuneti ca masuratorile s-au facut pe sarcina reala adica panourile electrostatice, practic exista foarte putine amplificatoare capabile sa conduca acest tip de difuzor, unul ar fi EINSTEIN "the final cut" un OTL cu 2*6s33s ce are declarata o putere de 60w si un DF>60 cu un THD neverosimil !! Variatia de impendanta este intre 0,2-60 ohm si in acest caz ar fi foarte important un progres in proiectarea unui amplificator cu tuburi ce au fost inventate cu aproape o suta de ani in urma si de acea este foarte importanta fantezia... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) Au reusi si 1 Megohm in tehnologie hibrid. PARSEC Type Integrated, 3 inputs Technology Hybrid Output Impedance 1 Mohm Peak Current 30 A Dimensions 65 x 30 x 45 cm. (L x H x P) Weight 70 Kg. http://www.ultrasound-hifi.com/Us_wh_1/FR/Amplificatori/amplificatori_en.html Editat Decembrie 7, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Totusi d-le victordascalescu54 undeva exista o eroare cind spuneti ca masuratorile s-au facut pe sarcina reala adica panourile electrostatice, practic exista foarte putine amplificatoare capabile sa conduca acest tip de difuzor, unul ar fi EINSTEIN "the final cut" un OTL cu 2*6s33s ce are declarata o putere de 60w si un DF>60 cu un THD neverosimil !! Variatia de impendanta este intre 0,2-60 ohm si in acest caz ar fi foarte important un progres in proiectarea unui amplificator cu tuburi ce au fost inventate cu aproape o suta de ani in urma si de acea este foarte importanta fantezia... Sincer, ca sunt un om cu mult simt al humorului, care putea fi eroarea? Adica eram "ametit"...si chiar asa, lucrarea o tot repet cautind diverse rafinamente cum ar fi sa scap de ringul de la 70kh........ Si acum foarte serios, cu riscul de a ma repeta, hai sa punem pe forum si idei, solutii, lucruri concrete, fie ele bune sau nu. Altfel acest forum risca sa devina nefolositor. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) @dvd foarte putine persoane ar putea sa faca acele masuratori pt ca niste sonde de osciloscop care sa poata face masuratori la 5KV (adica sa reziste si la 10KV) nu-s la indemina oricui. Foarte-foarte putine persoane au acces la asa sonde. Editat Decembrie 7, 2015 de sesebe Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) sesebe daca mai esti interesat de SR la un PP fara reactie negativa globala (iese in jurde 2,5V/uS): mai jos este sinusul de 10kHz si un 20Hz dar la putere mica (nu poate mai mult traful) Editat Decembrie 7, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum