Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kenwood KA 1000

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Mda, am văzut reclame şi la şampon cu proteine din perle sau praf de diamante. Asta nu înseamnă că chiar conţin aşa ceva, sînt ptr botulişti.

.................

La calculatoare sînt folosite ţevăriile din simplul motiv că transportă căldura dintr-un loc strîmt într-unul unde a putut proiectantul să adauge o răcire.

În audio... nu mi se par rentabile, chiar dacă se încinge repede ţeava, tablele de aluminiu înfipte pe ea abia fac contact termic, de multe ori se rotesc uşor. Repet, dacă era aşa o mare eficienţă se foloseau şi azi şi se interziceau radiatoarele de aluminiu, găseau ei ceva poluant la ele. :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iată un subiect de analizat: ampliful are un sistem cu sfoară ca la scala de radio clasică ptr mişcarea volumului, se foloseşte ''acul'' ptr acţionare. Cine a mai demontat jucării din seria asta, a descoperit desigur şi un mod de a scoate masca fără să piardă ca repere capetele de cursă ale sforii, esenţiale ptr montarea la loc.

Editat de zal
Link spre comentariu

Radiatoarele cu heat-pipe au fost folosite de japonezi deoarece Japonia e o tara fara resurse naturale iar consumul de Al. pt. un radiator de genul asta e la jumatate fata de unul normal. Heat-pipe-ul nu face decat sa transmita caldura mult mai bine de la componente la aripioarele de racire. Pt. asta se foloseste de schimbarea de faza (vaporizare-condensare)a unui amestec de alcooli sau chiar si agenti frigorifici ( de obicei R11 care e lichid in conditii atmosferice normale) si de princpiul termosifonului. Agentul frigorific vaporizaza in portiunea de teava aflata in contact cu tranzistori finali preluand caldura cedata de acestia si condenseaza in portiunea de teava de la nivelul aripioarelor cedand caldura primita, condensatul rezultat intorcandu-se gravitational la partea calda, motiv pt. care acest sistem nu functioneaza in alta pozitie (de ex rasturnat). Conditia necsara functionarii unui astfel de sistem e ca sursa calda sa fie mai jos decat sursa rece .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Amplificatorul a fost cumpărat de un prieten, este cumpărat din România, cu toate ca Adrian și eu i-am spus sa nu cumpere jumba, Adrian a mai avut pe masa asa ceva,la reparat,ampul a costat 600lei și a funcționat fix 10minute.A mai fost reparat, ieri am făcut o inspecție și am găsit o mulțime de tranzistori și diode care au fost înlocuite cu ce s-a găsit prin sertar,o sa comand în Japonia componente originale,conforme cu schema,încă se mai găsesc,sunt cam scumpe dar asta este....O să-l conving pe "pretenas" sa scape de el,după reparație, poate lua bani frumoși pe el,este destul de rar,unii cauta asa ceva,am văzut pe ebay ca se poate vinde și cu 1000 euro,asa ca după restaurare ebay scrie pe el,sa ne scoatem pirleala pe munca și "pretenas" să-și recupereze banii.Ma seaca cum este construit,parca anti depanare, unele componente sunt montate sub aripile radiatorului, dacă ai ceva de schimbat în acea zona, trebuie sa demontezi finalii și radiatorul,cred ca japonezii se aflau sub influenta unei mari cantități de Sake când au proiectat acest amp.De sunet nu am habar,nu am ascultat asa ceva,sunt și eu curios.Singurul ansamblu din amp care îmi place este preul de doza MC/MM.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Scuze de offtopic. Ma pasioneaza subiectul utilizarii de heat pipes pentru cind voi incerca ceva in clasa A. Majoritatea modelelor de heat pipe functioneaza si in absenta gravitatiei, circulatia lichidului se bazeaza pe fortele de adeziune . Marele avantaj al sistemului il reprezinta capacitatea de a oferi un transfer de caldura mare la diferente temperaturi mici si in plus, constante. Practic se ofera o protectie mecanica la supraincalzire.  Asta pina cind se pierde etanseitatea. De obicei, heat pipes, la temperatura camerei au vacuum la interior ca si lampile.

Link spre comentariu

Clasa A la semiconductori e o mare problemă/reclamă şi în nici un caz sistemul ăsta de răcire nu face faţă decît la cîţiva waţi, doar dacă ar fi activ cu compresor ar mai avea o şansă la o putere moderată. Asta ca un reper de mărime. De obicei se folosesc radiatoare masive de multe kg, eventual răcite cu vînturătoare, dacă zgomotul nu deranjează rezultă o aerotermă.

Să nu comparăm vidul din lampă cu diferenţele de presiune din ţeava asta.

Link spre comentariu

Vorbim de lucruri diferite, e clar. Mă refeream la cîţiva waţi utili în clasă A cu un radiator ca-n sărăcia de Kenwood sau oricare sculă asemănătoare de casă, căci cam 90% se pierde aiurea. Dacă e să căutăm răcitoare industriale ajungem la turnurile de răcire de la centrala Turceni.

..............

Nu cunosc pe nimeni care ascultă muzică cu ceva în clasă D, alea sînt ptr portavoci, chiar dacă se supără partizanii lor. N-au nici o treabă cu clasele audio de calitate AB sau B. Iar dacă vrei clasă A corectă abordeaz-o cu lămpi, nu cu silicoane. 

Link spre comentariu

Ca să fie mai clar, mă refer la construcţia defectuoasă, economia de materiale şi faptul că e un amplif fierbinte, nejustificate toate acestea ptr pretenţiile ce se aşteptau de la firmă. Iar în discuţia cu radiatorul acela folosit ptr un amplif în clasă A, e total depăşit de disipaţia cerută ptr o audiţie decentă, de cîţiva waţi în difuzoare. Dizainul e în spiritul epocii, au făcut aşa şi alte firme.

De asemenea, îi asigur pe cei dezamăgiţi că există sute de alte amplifuri din care pot alege.

Link spre comentariu

da de unde stii care erau asteptarile de ;la Kenwood in 1980?

in primul rand ca acest ka-1000 este o reeditare pt europa a lui l-01a plus sigma drive.

in al doilea rand ce-ar fi sa gasesti trei amplificatoare mai bune ca asta aparute in acelasi an de la ''competitie''?

nu trebuie decat sa faci comparatie intre parametrii din manualul de service...

in al treilea rand vezi ca exista rev 1 si rev2 la ka-1000!

Link spre comentariu

Uitandu-ma pe schema, eu nu mi-as bate capul cu el. Am vazut amp-uri mult mai bine gandite, facute in anii aia (de ex. Akai PA-W09 care are alimentare SMPS si e un amp DC). La asta in discutie s-au compromis din start cu inserarea corectorului de ton in reactia negativa a etajului final, solutia asta  am vazut-o doar la amplitunere ieftine.

Vio, spor la restaurat!

Editat de MLGore
Link spre comentariu

E adevărat că pare o soluţie ieftină, dar avantajele sînt mari la orice amplif care foloseşte aşa ceva. Cel mai important e dispariţia unui preu cu zgomotul său propriu, ampliful va avea numai zgomotul etajului final. În rest sînt de acord că schema în ansamblu e o aiureală, punctele de funcţionare ale unora din trz sînt critice, compensările precise şi înlocuirea lor cu alţii e problematică. Am găsit vreo 10 trz schimbaţi pe un canal şi vreo 3 pe celălalt, în afara trz finali. Mă bate gîndul să testez şi feturile duble din intrare, dar mai am recuperate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări