Dima8930 Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Aha,cu patine. putem continua discutia pe PM Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 (editat) Am facut testele ! Concluzia este urmatoarea : SB-CS95 are un bass mai adanc si parca o spatialitate mai mare in stereo . Editat Decembrie 11, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 In sfarsit,Doamne ajuta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Gata , acuma vand toate alea . SB75 , SB95, amplificatorul Onkyo , cine e interesat sa dea mesaj . Link spre comentariu
quasimodo Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) Technics SB-CS este alegerea perfecta. acestea sunt spusele tale dintr-un post mai vechi ..................iti mentii aceasta afirmatie? Editat Decembrie 13, 2015 de quasimodo Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Gata , acuma vand toate amplificatorul Onkyo , cine e interesat sa dea mesaj . How much money? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 (editat) Technics SB-CS este alegerea perfecta. acestea sunt spusele tale dintr-un post mai vechi ..................iti mentii aceasta afirmatie? Nu o mai mentin pentru ca le cunosc mai bine acum ! Am spus ca sunt cele mai bune in pretul de 500 lei , nu cele mai bune in comparatie cu toate ! Sunt proaste pe bass... Bassul are distorsiune mecanica din cauza suspensiei de spuma. Eu n-am stiut cat au costat ele in magazin la vremea respectiva, dar daca atunci 7 milione facea 200 de euro , inseamna ca nu au fost boxe stralucite !! Arata frumos designul, dar basii nu sunt de calitate . Le-am vandut , mai am doar SB-CS75 dar le dau si pe astea , pana la urma tot monitoare studio imi cumpar ca sunt de calitate mult mai buna . SB-CS95 pentru ceea ce ofera , merita 500 lei , parerea mea . Testul a fost simplu ca sa-mi dau seama de distorsiunile mecanice ale bassului : se scoate afara din cutie bassul si atunci vei observa clar cata distorsiune mecanica are membrana cand incepe sa vibreze dupa 10% ...asa inauntru in cutie nu prea se observa pentru ca rasuna mult mai tare si poti sa dai in ele cat vrei ca tot nu observi decat poate la maxim cu amplificator mai puternic . Inca ceva, nu cred ca au 100W RMS cum scrie la carte ...cred ca 100 w sunt aia muzicali si au 50 RMS . iar pozitionarea lor este vitala in obtinerea unui sunet bun , spre exemplu in alta camera unde peretii sunt beton simplu , suna ca din baie, fara pic de bass clar Editat Decembrie 14, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
quasimodo Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) am avut un motiv intemeiat sa te intreb de acele TECHNICS-uri .......ca mai toate sculele technics dupa anii 90 nu sunt decat aspectuoase , in rest la performanta si constructie sunt zero barat , nu au nimic in legatura cu HIFI-ul,lumea le cumpara pentru ca sunt frumoase si atat .........spui ca sunt cele mai bune in segmentul de pret pana in 500 lei .....SERIOS????? gasesti o gramada de boxe d ela producatorii pe care ti i-am scris mai sus care bat la cur lejer aceste technics-uri ....si vorbesc de bass inchis cu suspensie de cauciuc veritabil nu spuma aia ordinara , filtre de ordin 4 , inalta si medie cu calota textila , constructie excelenta din MDF ........ .. Bassul are distorsiune mecanica din cauza suspensiei de spuma - cum adica distorsiune mecanica ?????? din cauza suspensiei membranei de spuma creca ai vrut sa zici ..........absolut aiurea , sunt boxe de multe mii de epuroi care au suspensie de burete ......ca e mai buna si mai fina cea de cauciuc , asta e alta treaba....orice difuzor din lumea asta , in momentul cand l-ai scos din cutie , vibreaza membrana mai tare pentru ca nu mai beneficiaza de acustica cutiei , e normal sa fie asa , deci testul tau e inconcludent .... probabil ca la tine distorsiune mecanica inseamna ca basul plezneste si pacane cand ii dai ceva putere , pai asta at trebui sa iti arate cat de serios e basul ala si cati w are diful reali , chiar sunt curios cum arata filtrul din technics-urile alea si cum arata basul desfacut , in special magnetul ..... iar ca putere , sa fim seriosi , toti producatorii isi umfla specificatiile din motiv de marketing , evident ca din difuzorasul ala si cutia aia nu au cum sa iese 100 w , desi tu spui ca au un bass adanc , cred ca ar trebui sa asculti un subwoofer ca sa vezi ce inseamna bass adanc ..... monitoare de studio ?????? pe cat facem pariu inca de pe acum ca nu o sa iti placa nici alea ? te invit sa te documentezi ce inseamna un monitor de studio , nu are nimic in comun cu boxele HIFI, monitorul trebuie sa iti redea un sunet plat , asa cum iese el din inregistrarea live tocmai pentru ca tu , in studio sa il modifici asa cum vrei tu sa iese la final ....... ti-am mai spus , atat timp cat umbli cu pocnitori de genul technics-ului , nu vei obtine vreodata ce vrei tu ............din punctul meu de vedere si amplificatorul ala e slabut la sunet , NU VORBESC DE PUTERE , strict sunet , dar ma rog , poate tie iti place cum suna , e discutabil ..... fac pariu ca o pereche de UNITRA de 75 in mintile lor si fara difuzoare schimbate/bobinate etc etc etc , dadeau clasa technics-urilor ..... Editat Decembrie 15, 2015 de quasimodo Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Am ascultat si Unitra 75 sau 140 si tot ca din oala se aude printre pereti de beton ! ... Problema este urmatoarea : am spus ca se aud prost intr-o camera netratata acustic , pentru ca am facut testele , iar in camera mea tratata acustic , orice boxa suna bine si scoate bassul asa cum il are original. Despre distorsiunea mecanica , iti poti da seama usor la un difuzor , pentru ca exista 2 tipuri de difuzoare pe lumea asta - bune si proaste ! Deci ca sa-ti dai seama daca ai un difuzor bun, trebuie sa-l scoti din cutie si sa-l testezi pe o melodie de bass . daca bassul melodiei se aude la fel de clar la minim cat si la vibratia maxima , fara sa se amestece cu alte sunete , de exemplu falfait de membrana, falfait de suspensie, distorsiune sonora, distorsiunea spiderului sau la firelor leonice , orice interferenta peste acel bass electronic , pe care-l auzi la minim , inseamna distorsiune si difuzor prost calitativ. Ea nu se observa cand difuzorul este prins in cutie , pentru ca acolo intervine cabinetul care schimba sunetul si da senzatia de mult mai tare . Eu am avut monitoare studio yamaha HS80 si pot sa-ti spun ca doar alea au fost cele mai bune pe difuzoare. Bassul il avea perfect fara distorsiune la vibratia aproape de maxim , dar acel model are o problema pe partea de medie- sunt prea obositoare . Parerea mea personala este ca monitoarele studio bate orice sistem HI-FI . Dupa ce am sa vand si sb-cs75 , o sa cumpar modelul de monitoare pasive de la Behringer 2031P ....sa vad cum sta treaba si cu acelea Editat Decembrie 15, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Deci ca sa-ti dai seama daca ai un difuzor bun, trebuie sa-l scoti din cutie si sa-l testezi pe o melodie de bass Si dupa ce faci praf difuzorul il pui la loc si vinzi boxele ca fiind impecabile. Anumite difuzoare nu se folosesc in afara incintei, suspensia lor foarte moale nu permite asta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) https://www.youtube.com/watch?v=fjWZF_zpcCM&feature=youtu.be Uite ma frate ce vreau eu sa spun ...asculta cu atentie si o sa intelegi clar . Un difuzor prost , prima data cand el vibreza intre 0-25% se aude clar , iar dupa aia , dupa 25% apare distorsiunea mecanica (sunetul dat de interferentele constructiei lui !!! Eee... la Yamaha nu facea asa, el se auzea clar la fel in ambele situatii... ce dracu ca chiar nu stie multa lumea treaba asta , stau aici sa ma chinui sa explic si nu am nimic de castigat . Acest test este pe un difuzor Microlab dar la fel se intampla si la Technics !!! Deci in momentul cand il bagi in cutie, nu se mai observa acea distorsiune din cauza ca insusi cabinetul se aude altfel , dar el distorsioneaza acolo inauntru tot asa . Orice difuzor bun, nu trebuie sa distorsioneze chiar si la 100% din vibratie Si dupa ce faci praf difuzorul il pui la loc si vinzi boxele ca fiind impecabile. Anumite difuzoare nu se folosesc in afara incintei, suspensia lor foarte moale nu permite asta. Ce praf ??? spui prostii !! Nu e praf , asa este constructia lui , nu e de calitate omule. Analizeaza videoclipul meu de mai sus De ce crezi ca exista si difuzoare de mii de euro ??/ de flori de mar?? uite ca sa vezi acum treaba cum sta . Scoate-l afara pe al tau , dai la 90% din puterea rms a lui (Xmax , este distanta de vibratie) si daca iti da bassul la fel de clar ca la 10% din volum, inseamna ca AI UN DIFUZOR BUN Editat Decembrie 15, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
atupi Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Din experienta mea cu boxele astea vintage si voluminoase (cu bas de diametru mare) este ca chiar daca tonal suna bine nu sunt in stare sa redea o scena sonora corecta sau coerenta. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Scoate-l afara pe al tau , dai la 90% din puterea rms a lui (Xmax , este distanta de vibratie) si daca iti da bassul la fel de clar ca la 10% din volum, inseamna ca AI UN DIFUZOR BUN Imi place sa cred ca neuronii pe care inca ii mai am nu sunt acolo doar sa-si tina de cald unul altuia. Sa supui un difuzor care e proiectat sa lucreze intr-o incinta (deschisa, dar mai ales inchisa) unei asemenea torturi incadreaza persoana de la butoanele amplificatorului intr-o anumita categorie. Unele difuzoare isi pot depasi cursa maxima si la 10% din puterea marcata pe ele. Exista o categorie aparte de difuzoare care pot functiona la puterea "nominala" in aer liber, nu e cazul la Technics-urile alea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Unele difuzoare isi pot depasi cursa maxima si la 10% din puterea marcata pe ele. Pai asta se vede clar din videoclipul meu... deci ce sa credem, ca 100w cat scrie la Technics , sunt defapt doar claritate pana acolo unde vibreaza maxim 10% ?? si nu numai la technics, la toate chinezariile ordinare ce au fost prin magazinele de duzina din Romania. Daca vezi clar , la Altex de exemplu s-au comercializat numai boxe pe post de mobila in casa - exemplu clar la un sistem Akai cat casa de mare , frumos pentru lemn de mobila , dar cand l-am ascultat mi-a venit sa vomit Vad ca il are si la emag si costa 1500 lei de ''mobila'' in sufragerie insa e prost pe sunet la departare ani lumina fata de SB-CS95 . Atentie pe ce aruncati banii fratilor , caci in ziua de azi nu mai exista lucruri de calitate la bani putini . dupa anii 90 au inceput sa se clasifice intre IEFTIN = PROST / SCUMP = BUN . Din experienta mea cu boxele astea vintage si voluminoase (cu bas de diametru mare) este ca chiar daca tonal suna bine nu sunt in stare sa redea o scena sonora corecta sau coerenta. ce boxe ai ??? Editat Decembrie 15, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Vă scanez pagini din cataloage de ani 80-90, să vedeți incinte Pioneer, Technics, Sony, JVC, etc., de la 1000DM în sus...Singurul lucru care s-a schimbat, este că au intrat pe piață gunoaie pentru analfabeții în audio, din lumea a 3-a...Boxele bune, au fost, sunt și vor fi la prețul just...Globalizarea a distrus tot........Adi_Ady; Ai probleme mari de înțelegere a ce înseamnă de fapt puterea marcată pe difuzor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum