Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie boxe HI-FI in buget 500-2500 Ron

Vizitator

Postări Recomandate

Modelul Technics SB-CS95 desi are doar 8" ar putea si el intra in calcul, care ar atinge 37 Hz cu vreo 80 dB fata de SB-M300 care are 69dB la 40 Hz acest lucru dedus din ce spune fabricantul 40 Hz ~ 45 kHz (-16 dB ). La un difuzor de 12" se mai coboara putin in frecventa la 35Hz cu sensibilitati ceva mai mari 83-85 dB, In general,pentru domeniul 20-50 Hz trebuie folosita amplificare mai mare pentru egalizarea raspunsului, deci un subwoofer activ.

Am comandat ieri boxele Technics SB-CS95 , sa pot sa le compar direct cu SB-CS75 si sa vad cum da in camera mea! In caz ca ofera un bass mai adanc, o sa le pastrez mai ales ca imi plac mediile si inaltele la acest model (din ce cunosc la CS75) .

Dacă ești din București, sau poți ajunge în București, îți garantez că le asculți cu urechile tale...

astept sa-mi ajunga si SB-CS95 sa pot sa le compar cu 75 , iar daca ma hotarasc sa nu le pastrez , am sa-ti fac o vizita sa ascultam SB-M300

Din toate experientele noastre proprii si multe modele schimbate , cred ca pe finalul acestui topic (cine stie peste cati ani :56 ) o sa ajungem la modelul de boxe cel mai bun  raport calitate-pret in 500-2500lei... Deocamdata pana acum , parerea mea din ce am avut , pe primul loc inca este Yamaha HS80 urmat de Technics SB-CS dar este si o diferenta mare de bani intre ele insa in raportul calitate-pret , Technics SB-CS este alegerea perfecta.

Link spre comentariu

Tot vorbiti de audiofilie,fara amplificatoare pe lampi nu auziti toate sunetele,parerea mea.

Ai dreptate, mai ales cele care nici nu exista in programul inregistrat, generate chiar de amplifuri.....

Link spre comentariu

Tot vorbiti de audiofilie,fara amplificatoare pe lampi nu auziti toate sunetele,parerea mea.

Daca taceai filozof ramineai.

Nimeni, sau cel putin nu eu, nu contesta ca tuburile suna frumos si clar si parca au si o dinamica mai buna, dar acest topic nu este despre tuburi.

Iar daca raminem la categoria boxe, in materie de boxe/difuzoare, cerintele de la o boxa pt silicoane comparativ cu una pt tuburi, sint destul de diferite, as putea spune chiar foarte diferite. Deci de ce sa le amestecam aici?

De ce vrei sa amesteci merele cu perele? Chiar iti face asa placere?

PS: de ce nu vorbesti frumos? eu nu te-am facut surd sau altfel. Chiar vrei sa fac raport?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Care exista nu se aud,parca esti putin surd.

Nu te.a facut surd. Reformulez ce a dorit sa spuna. Eu asa am inteles.

Se referea la sunetele care exista si nu se aud datorita instalatiei si ai senzatia ca ai fi fost surd ,atunci cand constati ca le auzi pe alt sistem....

PS: de ce nu vorbesti frumos? eu nu te-am facut surd sau altfel. Chiar vrei sa fac raport?

Link spre comentariu

Nimeni, sau cel putin nu eu, nu contesta ca tuburile suna frumos si clar si parca au si o dinamica mai buna, dar acest topic nu este despre tuburi.

Iar daca raminem la categoria boxe, in materie de boxe/difuzoare, cerintele de la o boxa pt silicoane comparativ cu una pt tuburi, sint destul de diferite, as putea spune chiar foarte diferite. Deci de ce sa le amestecam aici?

De ce vrei sa amesteci merele cu perele? Chiar iti face asa placere?

Ai inteles gresit.

Link spre comentariu

Eu tot nu inteleg cu cine stau de vorba aici ...Imi pare rau ca se tot contrazic unii si altii intre ei doar dupa ceea ce vad poze si citesc pe internet . Am spus clar cand am deschis acest topic , ca trebuie doar experientele celor care DETIN ANUMITE BOXE SAU LE-A AVUT IN TRECUT !  EU AM VORBIT NUMAI DESPRE CEEA CE AM AVUT pentru ca altceva nu este decat o parere din ceea ce ma documentez pe internet . Niciodata nu o sa iau in calcul ceea ce spune cineva care NU ARE SAU NU A AVUT LUCRUL RESPECTIV . Este ca si cum te uiti pe strada dupa un Mercedes S ultimul model , iar tu in viata ta pana acum ai avut doar Logan  si vii pe internet si iti spui niste pareri despre S  ...Da, foarte bine , sunt doar pareri imaginare dar nu-l cunosti perfect ca si cand l-ai fi avut . Toti spun ca tuburi in sus tuburi in jos dar nu stiu daca are vreunu in casa amplificator pe tuburi care costa peste 3000 lei ceva mai bun. ..Cine vrea sa il credem ce spune sa puna poze cu ceea ce are  , sa ne arate filmari, sa ne arate aparatele desfacute pentru documentatie... 

Niciodata nu o sa fie util vreun topic daca se baga cine nu are vreo experienta reala DOAR CU CEEA CE DETINE  !!!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Azi au ajuns SB-CS 95  ... Culmea culmilor este ca le-am luat NOI  !!  Va vine sa credeti ?  Proprietarul le-a tinut numai in cutia originala si am gasit acolo si actele lor . Sunt luate de la Altex in anul 2002 si au costat  7.598.000 Lei atunci !! are cineva idee cati euro sau dolari venea 7 milionae de lei in anul 2002 ??

Posted ImagePosted Image

Posted Image

Nu cred ca mai exista la cineva pastrate noi , de acum 14 ani aceste boxe

Am sa fac testele maine si poimaine si revin cu informatii !

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

În ~2003, am luat Altec Lansing ATP3, cu vreo 1.5 mil, și nu a fost un efort mare, pentru un student. Era o sumă mare, dar nu uriașă. Era 12 milioane un Discman Sony, mai de vârf...Felicitări pentru achiziție!P.S. În euro la vremea aia, 230 euro...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări