adrian lucian Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Dar Quantum seria asta de ce nu apare la What HI-FI in reviewuri ? crezi ca sunt mai bune ca Dali Zensor ? Spune-mi clar ce ai avut tu ca sa-mi dau seama de o idee , nu din citiri pe internet Da, le-am avut in casa pe rand, de-a lungul anilor, multumita unui prieten care lucreaza la importator. Destinatia careia s-au potrivit a fost sistem ptr birou. Ptr ca sunt fidel filozofiei germane de sunet, in limita bugetelor alocate, sistemul stereo principal are tot incinte Magnat (Quantum 1009) , la fel si sistemul homecinema (703 -front+ surr, 716 -centru, sub-uri Heco, Chris audio-presence) Dupa cum vezi sunt fan de brand si-l stiu bine. Nu conteaza ce zic eu, mergi si asculta . O mie de cuvinte nu fac cat un "tras" cu urechea Editat Decembrie 2, 2015 de adrian lucian Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Deci Magnat Quantum 903 sau 1003 am selectat pentru inceput ! Da ,imi place cum arata si sunt de marime buna pentru camera mea . Acum ramane sa le ascult undeva, ca ma gandesc sa nu fie doar finisajul de ele , asa cum am patit la monitor audio BR5 care au costat si alea vreo 1800 lei Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Dima8930 Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 am ascultat boxele Unitra Tonsil -Space 86in camera de 24 mp si 15 mp , mi s-a parut mare diferenta. asta e, mai plimba boxele si vezi ce rezultat are experimentul, degeaba tragi cu urechea in camera altcuiva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Eu am boxe facute de mine, cutiile sint de la niste Life 22, made in Germany, din care original au ramas doar mediile, restul difuri de bass auto, niste Pioneer de 12" cu Fs 17Hz, si tweeter ribbon luat de la audioalchemy ce urca pina la 40kHz. Evident incinta inchisa, pe compresie. Este ceva facut sa sune cum imi place mie, nu ma intereseaza neaparat cum arata. Colegul Raimond iti poate spune cum suna, le-a ascultat la citiva wati. Ai ecou in camera ... si inaltele se aud prea in fata din ce ascult in acest video . Bassul oricum e puternic si se simte pe hol mai ales ca sunt puse jos pe podea . Daca asta este la volum mic , inseamna ca cu boxele alea nu mai intelegi clar muzica daca le dai mai tare , asta si din cauza ca nu ai camera izolata de ecou si sunt si prea mari pentru un apartament normal ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Sunt importante; -Caracteristicile dimensionale ale spatiului -Materialele de finisaj Prima favorizeaza prin distanta cea mai mare dintre doi pereti paraleli, nasterea undelor stationare... corespunzator frecventelor cu lungimi de unda cu noduri in pereti la lambda/2, 2lambda/2, 3lambda/2, etc. Prin a doua, accentuat. Are probleme mari de finisaj. Faptul ca a pus 2 bureti acolo, este irelevant, pentru ca nu s-a facut alegerea corespunzatoare a materialului de finisaj, nici amplasat corespunzator, considerand registrul in care are problema respectiva. Alegerea tuturor incintelor de mai sus, este nefericita in 100% din cazuri. A primit sfatul general cel mai potrivit, inainte de postul cu ES90-urile, si nici macar nu l-a receptionat. Cumpara ca principiu cele mai proaste incinte, ca configuratie... De ce sunt alegeri proaste... sa-i explice altcineva. Este o catastrofa acustica acel dormitor, si daca nu introduce incintele potrivite, totul va suna INFECT, indiferent de cat de scumpe sunt. Mi-a cerut mie sa-i arat spatiul meu acustic. Informatie fundamental irelevanta de altfel. In sustinerea afirmatiilor de mai sus, de ce incintele din filmul de mai jos suna atat de bine intr-un spatiu atat de mic? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Nici o boxa nu se aude bine daca avem ecou in camera . Dar camera trebuie sa nu fie chiar moarta , trebuie izolata in asa fel incat ecoul sa mai existe in proportie de 15% . Eu am experimentat asta pentru ca am avut intr-un timp burete cofrat pe toti peretii si imi datea ecoul mort, dar dupa mai multe cercetari si documentatie , am adus-o la acustica potrivita masurand chiar cu aparatul , insa la mine persista problema cu coltul unde este pusa o boxa - se aude mai tare decat cealalta . Insa ceva ce mi-a placut cand aveam burete cofrat pe toti peretii este ca Yamaha HS80 mi-a dat cel mai adevarat bass , dar inchisese prea mult mediile si inaltele Pentru documentatie , puteti sa cititi aici http://www.jfstudiodesign.ro/texte/JFSD%20-%20Acustica%20incaperilor.pdf Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Tu n-ai inteles un lucru. Nu mai pune pdf-uri, ca ma apuca spumele. Se stie pdf-ul ala pe forumul asta, de cand e lumea. Suntem de ani buni pe aici... ne-om fi plictisit. Iti dau eu tratat in acustica, are 385 pagini, daca te pasioneaza... Care ecou mort? Intelege ca nu orice material fonoabsorbant, fonoamortizant, fonoreflectant, fonodifuzant, se preteaza in orice registru de frecvente. Nu exista materialul "complet"... Nici nu-ti imaginezi cat de complexa e o lucrare pe parte de materiale de finisaj la dimensiunea aia, lucrare care sa rezolve problema ta. Tu ai nevoie de alt tip de incinte. Cand am spus incinte vintage cu joasa MARE, peste 10", n-am mancat castane... Cand o sa ai tupeul sa cumperi sau sa audiezi un vintage hi-fi cu joasa de 12", la un 94dB, faci niste mici modificari pe parte de tratament acustic (ai suprafete puternic reflectante), sa-mi spui si mie cum suna... Pana atunci, sa ne delectam; P.S. Prin natura meseriei, am audiat si achizitionat peste 100 de sisteme hi-fi, iar eu am in posesie vreo 16 perechi... irelevant. Link spre comentariu
Dima8930 Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 pune o inregistrare din camera sa auzim , Leco s-a sacrificat ("like" pentru podele - imi place culoarea!) , Nomikos a bisat cu "SONY" Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) .... Alegerea tuturor incintelor de mai sus, este nefericita in 100% din cazuri. A primit sfatul general cel mai potrivit, inainte de postul cu ES90-urile, si nici macar nu l-a receptionat. Cumpara ca principiu cele mai proaste incinte, ca configuratie... De ce sunt alegeri proaste... sa-i explice altcineva. Este o catastrofa acustica acel dormitor, si daca nu introduce incintele potrivite, totul va suna INFECT, indiferent de cat de scumpe sunt. Mi-a cerut mie sa-i arat spatiul meu acustic. Informatie fundamental irelevanta de altfel. Omule, hai sa nu folosim cuvinte deplasate si urate de genul ''INFECT'' sau catastrofe si nustiu ce aberatii zici . Noi aici discutam despre boxele care le avem noi in casa noastra, nu ca le suna la unii infect si la altii prea curat . Ti-am zis sa arati poza cu boxele tale si sa vedem cum le ai pozitionate ,sa inpartasim experiente... nu sa te apuci acuma sa ma condamni pe mine ca am avut boxe proaste sau catastrofa de camera de auditie... Esti cam tiganos la tastatura , daca esti profesionist discuta ce trebuie nu aberatii Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Dima8930 Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 uite aici: am in colectie RX6, nu le recomand, recomand Jazz ia vezi matale cum a rezolvat omul ala acustica, ce parere ai de rezultat? Buretele ala piramida nu prea e de folos, Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Tu n-ai inteles un lucru. Nu mai pune pdf-uri, ca ma apuca spumele. Se stie pdf-ul ala pe forumul asta, de cand e lumea. Suntem de ani buni pe aici... ne-om fi plictisit. Iti dau eu tratat in acustica, are 385 pagini, daca te pasioneaza... Care ecou mort? Intelege ca nu orice material fonoabsorbant, fonoamortizant, fonoreflectant, fonodifuzant, se preteaza in orice registru de frecvente. Nu exista materialul "complet"... Nici nu-ti imaginezi cat de complexa e o lucrare pe parte de materiale de finisaj la dimensiunea aia, lucrare care sa rezolve problema ta. Tu ai nevoie de alt tip de incinte. Cand am spus incinte vintage cu joasa MARE, peste 10", n-am mancat castane... Cand o sa ai tupeul sa cumperi sau sa audiezi un vintage hi-fi cu joasa de 12", la un 94dB, faci niste mici modificari pe parte de tratament acustic (ai suprafete puternic reflectante), sa-mi spui si mie cum suna... Pana atunci, sa ne delectam; P.S. Prin natura meseriei, am audiat si achizitionat peste 100 de sisteme hi-fi, iar eu am in posesie vreo 16 perechi... irelevant. Omule...esti total deplasat de acest subiect ... PAI TU IMI ARATI MIE BOXE RARE DE MII DE EURO PE EBAY SAU CARE NU SUNT IN ROMANIA !!! Eu aici am deschis topicul pentru boxe in pretul 500-2500 Ron. Crezi ca nu stiam eu de filmulete ca astea pe youtube?? Crezi ca nu cumparam demult boxe de care spui tu , daca costau doar 450 euro ?? Spune-mi clar exemple de boxele care imi trebuiesc mie in acesti bani , sa am bass adanc si pufos, inalte cristal si medii naturale . Da-mi exemplu , nu ma lua cu deplasari si imi arati sa ma delectez eu acuma cu ceea ce nu ma intereseaza...ADICA PRETUL LA ALEA NU ESTE DE MINE OMULE.... uite aici: am in colectie RX6, nu le recomand, recomand Jazz ia vezi matale cum a rezolvat omul ala acustica, ce parere ai de rezultat? Buretele ala piramida nu prea e de folos, ESTE DE LA TINE DIN CAMERA FILMAREA ASTA , SAU ?? cat costa boxele astea omule ?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Ti-am dat un exemplu PRINCIPIAL, cu filme din care este usor de inteles cum un spatiu mic nu prezinta probleme acustice, cu incintele potrivite... esti ok? Ti-am spus, ia-le pe rand. Ai nevoie de incinte cu joasa mare si spl mare. Ok. Mai departe, vei fi nevoit sa mergi pe vintage, pentru ca noi nu gasesti. Alegi plaja de pret, si incepe cautarea. Vei gasi, crede-ma... Daca vrei sa gasesti in Romania, UITA! http://www.ebay.com/itm/Vintage-Sansui-SP-X-8700-near-mint-17-woofers-EXC-/252181642029?hash=item3ab7327b2d:g:owAAAOSwys5WUnvN http://www.ebay.com/itm/AWESOME-BIG-BASSEY-KENWOOD-KL-A700-4-WAY-SPEAKERS-WITH-17-WOOFERS/141831111038?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20131003132420%26meid%3De88f63f3ef7c42d39865af25ac0a6dbb%26pid%3D100005%26rk%3D4%26rkt%3D6%26sd%3D252181642029 http://www.ebay.com/itm/Sansui-SP-X9-5-WAY-7-SPEAKER-SYSTEM-pair/171989188618?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20131003132420%26meid%3D52c8a50cfca747009f54aea2afe879d9%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D252181642029 http://www.ebay.com/itm/NICE-RARE-NEAR-MINT-SANSUI-SP-2000-4-WAY-6-DRIVER-HORNS-MAIN-FLOOR-SPEAKERS/151875341887?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20131003132420%26meid%3Db2f107b3d1a5446fabdb1552e9c3f98c%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D171989188618 http://www.ebay.com/itm/Single-Vintage-Pioneer-CS-99A-Speaker-In-Excellent-Condition-/181948522833?hash=item2a5cfa2151:g:cPwAAOSwHQ9WVOHO Mura-n gura... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 astea Sansui le avea pe la POWERZONE srl ... Multumesc pentru informatie, asa se discuta omeneste , nu deplasat . Hai sa fim seriosi Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Powerzone vinde gunoaie. Asculta-ma ce-ti spun, daca vrei sa faci ce trebuie. Stiu ca ti se pare un capat de tara, dar nu e. Ai nevoie de un card oarecare, un cont PayPal, si putina buna-vointa. CUMPARA DE AFARA! Nu e prima oara cand fac asta, nu am avut probleme niciodata. Afara sunt foarte seriosi... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Powerzone vinde gunoaie. Asculta-ma ce-ti spun, daca vrei sa faci ce trebuie. Stiu ca ti se pare un capat de tara, dar nu e. Ai nevoie de un card oarecare, un cont PayPal, si putina buna-vointa. CUMPARA DE AFARA! Nu e prima oara cand fac asta, nu am avut probleme niciodata. Afara sunt foarte seriosi... )))) am cont pe Ebay din 2007 si card bancar .. Pai eu de la powerzone am luat SB-CS75 Technics astea si arata impecabil , difuzorele fara interventii , deci nu sunt gunoaie , asta o spui in necunostinta de cauza exact la powerzone au avut acum vreo 2 luni Sansui SP X-8700 astea si aratau impecabil - Au fost la 1400 lei parca . Uite mai bine la cat le scoti de pe ebay. Eu am folosit doar ebay germania ca este intre 15 si 35 euro transportul , depinde de greutate . tot prin ebay germania am cumparat cate ceva si din Japonia dar daca vrei sa cumperi boxe din America , te scoate transportul foarte mult Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum