Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Salutare tuturor ! Deschid acest topic in interesul meu dar si in interesul tuturor baietilor care vor sa-si cumpere 2 boxe bune , iar pentru acest lucru trebuie sa expunem aici diferite pareri, din documentatii, etc. si mai ales cei ce au avut unele modele de boxe , cu atat mai mult sunt bineveniti cu idei din experienta lor ! Topicul este strict pentru segmentul de pret intre 500 si 2500 Ron !! Despre alte boxe mai scumpe nu are rost sa vorbim si vom lua in calcul mai mult boxele second hand pe partea de vintage HI-FI) Eu vreau sa-mi cumpar niste boxe vintage HI-FI sau din generatie noua . Buget maxim 2500 Ron !! Ideea este urmatoarea : NU VREAU PUTERE MARE DEOARECE O SA LE FOLOSESC INTR-UN DORMITOR DE BLOC 10Mp ! Camera o am izolata fonic perfect, deci nu este problema de sunet ''fals'' , nu am ecou sau ceva de genu... Vreau calitate pe sunet la putere mica... bass moale din acela asa prelung, inalte cu dinamica mare ( stiu ca doar tweeterul de titan scoate cea mai buna frecventa inalta) deci in concluzie imi trebuiesc niste boxe HI-FI bune la sunet, mai in surdina maxim 60W reali pentru mine !!! Eu pana acum am avut urmatoarele boxe ( asa ca sa va dati seama cam cu ce sunet eram obisnuit , dar tot nemultumit ) : Yamaha HS80 (medii suparatoare in timp relativ scurt) Yamaha HS50 (bass lipsa, medii bunicele ) Yamaha MSP5 (cel mai bun tweeter , a fost sunetul cel mai dinamic pe inalte) Monitor Audio BR5 (jalnic pe sunet dar aspect si finisaj frumos) Technics SB-CS75 (acestea le am acum si in comparatie cu celelalte, imi par cele mai bune la sunet pentru urechea mea, dar nu au bassul moale ca Yamaha HS80 deci tot nu este ceva perfect pentru mine, insa nu sunt obositoare si au media si inalta mai caldă) Logitech Z623 (o pocanitoare cu medii reci fara dinamica) Logitech Z906 (la fel ca Z623 dar cu mai multi sateliti) Edifier S-550 - (bass prea imens pentru camera mea , inalte si medii inchise fara dinamica) Toate astea le luasem pe rand in speranta ca am gasit ceea ce imi place, insa...NU !! Le vindeam si le luam pe urmatoarele . Deocamdata ascult la Technics SB-CS75 pana la urmatoarea incercare Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Post editat (sters)... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Foarte bine ca te-ai bagat in acest topic si vreau sa-ti spun parerea mea. Nu cred ca este buna nici o coloana pentru dormitorul meu de bloc. Am ajuns la acesta concluzie deoarece boockshelf cum au fost de exemplu Yamaha HS80 sau astea Technics SB-CS75 dau mult mai bine pe pozitia lor acolo pe standuri, la jumatatea inaltimii camerei , adica exact cu difuzoarele drept spre urechea mea ! Boxa BR5 fiind pusa jos pe podea , parca sunetul era infundat si fara naturalete , si bubuia urat detot in coltul camerei > Aici trebuie sa discutam si de pozitia la care le am eu puse , dar cred ca majoritatea le are asa pentru ca nu poti nici sa le pui in mijlocul camerei ( acolo unde sunetul nu este influentat ca in pozitia boxei dintr-un colt) .Iti atasez o poza ca sa vezi cum am eu acum boxele Technics puse . Asa aveam si Yamaha aici este BR5 , dupa cum observi erau jos , deci nu numai ca influenta si rezonanta cu podeaua dar acestea iti spun ca aveau un sunet prost detot si fals mai ales in surdina (ceea ce am eu nevoie mai des) . Cand le-am dat mai spre maxim atunci parca iesea ceva mai bine din ele ... Oricum nu mai are rost sa discut despre acest model ca nu ma mai intereseaza Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Technics SB-CS75 sun destul de reusite. Singurul inconvenient,si de acolo lipsa acelui bas de calitate,e redarea frecventelol din partea de jos. Ele pleaca cam de la 50Hz. De era un 20Hz si un volum putin mai maricel ,totul era ok. La alegere sa fii atent si la SPL. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Problema la mine e ca boxa din drepata este pe colt detot si se aude mai cu bass, iar cea din stanga este cam pe la jumatea camerei ! Dar asta o mai rezolv din placa de sunet din PAN- L/R Technics SB-CS75 sun destul de reusite. Singurul inconvenient,si de acolo lipsa acelui bas de calitate,e redarea frecventelol din partea de jos. Ele pleaca cam de la 50Hz. De era un 20Hz si un volum putin mai maricel ,totul era ok. La alegere sa fii atent si la SPL. da prietene, ai dreptate sa stii ca SB-CS75 are un sunet bunicel in raport calitate pret ( eu le-am luat de pe OLX cu 350 Lei) Ma gandeam la un SB-CS95 dar si acelea au bassul doar cu 2 cm mai mare...deci membrana la CS75 este de 16 Cm si la 95 de 18 Cm... S-ar putea sa mai coboare putin la bass , oricum pana nu le probez la mine nu-mi dau seama de diferenta intre ele . Nu zic ca nu au bass CS75...au bass dar nu au bassul ala asa mai lung, mai pufos cum imi place mie..stii bassul ala de amplif. pe tuburi asa cum il are HS80 Yamaha de exemplu.. Dar in cazul unor boxe mai mari , ce parere aveti , se merita pentru surdina sau se aud prost in surdina ?Urmaresc de curand vreo 3 modele pe OLX dar ma gandesc sa nu fie prea mari ! Hitachi HS 330 (au membrane de aluminiu) Tehnics SB-X5Pioneer S-710 Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Tehnics SB-X5 Incearca.le. S.ar putea sa se contureze mai bine basul avand un spl mai mare. Pioneer S-710 Astea dau mai bine pe hartie fata de Tehnics. Pana nu le asculti cu scula ta,urechile tale.... Editat Decembrie 2, 2015 de Stefan Stefan Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) ...ar mai fi asa din ce am mai urmarit la noi pe olx : Dali Zensor 3 (bazat doar pe review site What HIFI) Technics SB-C350 Technics SB-M300 Magnat MSP100 Tannoy Revolution DC-6 Onkyo SC-550 ( ma gandesc poate suna mai bune decat Technics SB-CS95 ???) astea imi plac foarte mult si la design alaturi de SB-CS95 Mission MX1 (bazat doar pe review site What HIFI) Wharfedale Diomond 9.1 ( eu am avut Vardus VR100 dar sunau fals pe medii) Q Acoustics 2050i (bazat doar pe review site What HIFI) Stie cineva vreuna din astea ?? Tehnics SB-X5 Incearca.le. S.ar putea sa se contureze mai bine basul avand un spl mai mare. Pioneer S-710 Astea dau mai bine pe hartie fata de Tehnics. Pana nu le asculti cu scula ta,urechile tale.... Dap, la astea SB-X5 m-am gandit dar am vazut un video pe Youtube cu ele si parca suna infundat detot, fara medie si bassul pare prea din scurt , prea butoi - eu vreau bass de Yamaha HS80. Bine inteles ca eu acum ascult sunetul cu Technics SB-CS75 )) asta e ciudatenia.. si ăsta cu videoclipu, cine stie ce microfon avea la camera .. Din punctul meu de vedere, o incinta competenta va avea configuratia; standfloors 2x8" 1x8" 1x2.5" sau 2x10" 1x10" 1x2.5", etc. Deci trebuie sa scot neaparat din calcul boxele cu bass mai mic de 8'' ??? **************************************************** Bazat doar pe un review de pe What HIFI , am facut lista cu toate boxele de 5 stele intre 500 si 2500 Ron , dar eu cred ca tot pentru niste boxe vintage sau monitoare studio trebuie sa optez , deoarece calitatea japoneza este mult mai buna decat chinezariile din ziua de azi si din ce m-am convins de la BR5 sau Vardus100 , astea din generatie noua suna fals si sunt pretentioase cu locasul si cu amplificatoarele (asta e parerea mea doar) . Poate niste boxe Dali sa sune mai natural , din noua generatie ... Aici o sa postez tote boxele de 5 stele facute de What HIFI - daca are cineva vreuna din astea sa isi spuna parerea ! Roth Oli RA1SoundScience QSBLacie Sound2Roth Audio OLi1Q Acoustics 3020Q Acoustics 2020iWharfedale Diamond 220Q Acoustics 2010iFrankenspiel FS-1Boston Acoustics A-25Tannoy Mercury V1Mission MX1Q Acoustics 2010Cambridge Audio S30Mordaunt-Short Avant 902iWharfedale Diamond 9.1Monitor Audio Bronze 2Cambridge Audio Aero 6Dali Zensor 3Ruark Audio MR1Q Acoustics Concept 20Monitor Audio Airstream WS100Wharfedale Diamond 121Tannoy Revolution DC6Focal XS BookAudioengine A5+Wharfedale DX-1HCPBoston Acoustics A26Mission MX3Tannoy Mercury V4Monitor Audio Bronze BX2Arcaydis DM1KEF IQ5SE Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 .................................................................................... Deci trebuie sa scot neaparat din calcul boxele cu bass mai mic de 8'' ??? **************************************************** Daca vrei bass moale si sa nu fie un bass fortat ci cit mai liniar, fara cocoloase.......cam da. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Nu vad cu ce amplificator dai in boxe... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Tweeterul ribbon sau cu calota din matase, ofera cele mai finute inalte. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Tweeterul ribbon sau cu calota din matase, ofera cele mai finute inalte. Subscriu. Cele titan au inalte foarte clare dar si foarte stridente (prin stridente inteleg prea tipatoare, deranjante la urechi, obositoare la audiii de lunga durata). Editat Decembrie 2, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Nu vad cu ce amplificator dai in boxe... Am avut un Marantz PM6004 si dupa ce l-am vandut, am luat un Onkyo japonez (cel alb din poza) . Are tranzistorii la fel ca 6004 si sunetul la fel de bun. Schimbul acesta l-am facut deoarece Marantzul a costat 1800 Ron si Onkyo l-am luat cu 500 iar diferenta aia enorma de bani nu a fost relevanta cu nimic pe partea de sunet sau de calitatea constructiei intre ele... Subscriu. Cele titan au inalte foarte clare dar si foarte stridente. Exact . Dar mie imi place titan deoarece nu imi zgaraie deloc urechea si observ o dinamica mare la ele...Sunetul parca este fara distorsiune. Oricum la unele boxe de varf din era vintage , se faceau numai cu titan ( de exemplu sa luam Onkyo Scepter 5001 sau Onkyo Monitor 2000 ) sau si in cazul monitoarelor de studio vedem clar Genelec numai cu tweeter de titan Vreau totusi sa cunosc oamenii cu care stau de vorba aici , adica nu personal ca om, doar sa stiu ce boxe au in prezent si ce au avut in trecut ! DjLeco ce boxe ai ?? RaimondAudio ce boxe ai ? sesebe ce boxe ai ? Stefan Stefan ce boxe ai ? Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 ..................................................Vreau totusi sa cunosc oamenii cu care stau de vorba aici , adica nu personal ca om, doar sa stiu ce boxe au in prezent si ce au avut in trecut ! .................................................. Nu pot sa spun ce boxe am acum ca ride lumea de mine.... Am facut citeva de la zero si alte citeva (mai multe) le-am upgradat in special la filtre. Mai corect este sa spun ca acum nu am boxe (functionale)..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 (editat) Nu pot sa spun ce boxe am acum ca ride lumea de mine.... Am facut citeva de la zero si alte citeva (mai multe) le-am upgradat in special la filtre. Mai corect este sa spun ca acum nu am boxe (functionale)..... Spune omule ce model de boxe ai ca nu este nici o rusine... Fiecare dupa posibilitatea lui cumpara boxe . Dupa cum vezi intr-o poza de a mea , sub alea Yamaha am avut niste boxe Armonia de 10w , dupa ce am vandut Yamaha, pe alea ascultasem o luna de zile )) .Deci aici noi dezvoltam un subiect in scopul depistarii unor boxe bune pentru apartamente de bloc si intr-un buget foarte mic. Ca nici eu nu sunt miliardar , ca asa imi luam boxe de 12.000 euro imediat . Noi aici trebuie sa impartasim experientele si sa dam sfaturi , sa vedem ce boxe bune putem sa cumparam intre 500 si vreo 2000 lei ...ca asta e posibilitatea momentan Editat Decembrie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Eu vad un cdplayer argintiu in ambele poze, nu un amplificator. Precizeaza exact ce model de amplificator Onkyo este te rog frumos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum