Bird Postat Decembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Eeeheee.....asta este răspunsul la întrebarea care mi-am pus-o de mai multe ori : " de ce o trebui fotocelula UV si nu una normala / o fotoreziztenta , ceva acolo , care sa sesizeze lumina " si uite răspunsul . Si...are logica , cărămizile din interior ramân roșii mult timp dupa stingerea flăcării . Multumesc ! Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Flacara nu este un corp incalzit, ci plasma. In plasma are loc disocierea si reasocierea moleculelor unui gaz cu degajare de UV. Senzorul de UV are balonul din cuart si nu "vede" flacara decat printr-o fereastra. Daca tubul contine un gaz (deuteriu, etc.) este mult mai sensibil, dar in interior are loc o descarcare in gaz ce produce UV, iar tubul odata aprins nu se mai stinge. De aceea un asemenea tub se alimenteaza in c.a. sau in c.c. intrerupt periodic. Pentru supravegherea de la distanta a unei flacari de foloseste de obicei un tub cu gaz. Am lucrat in anii '80 cu tuburile romanesti de c.a. UV-220. "Vedeau" un chibrit aprins de la 5 m si puteau actiona direct un releu de 220 V. S-au produs putine si nu cred ca mai pot fi gasite. Link spre comentariu
Bird Postat Decembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2015 .....dar asta nu inseamna ca se foloseau la orice injector domestic . Acum " o suta de ani " mi-am facut instalație de încălzire centrală folosind un injector Italian . In luna febroarie pe un viscol cumplit s-a oprit !! Pe cine sa gasesti si cum sa-l aduci sa-l repare ....asa ca m-am apucat de l-am facut bucăți , m-am lămurit cu ce se mănâncă si nu numai ca de atunci l-am meșterit singur dar am reparat si la alții......Și vreu sa-ți spun ca " fotocelulele " erau de fapt niste fotorezistente chiar daca erau in baloane de sticla .... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum