Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie incinte boxe

Andrei1545

Postări Recomandate

Buna seara tuturor , detin momentan doua difuzoare Alpine 6013EX (4ohm-100W RMS) , si doresc sa construiesc doua boxe de camera pe 3 cai. Nu stiu cum sa calculez incinta , incinta o voi face din MDF , dar problema este alegerea difuzoarelor de medie si inalta care sa corespunda muzical cu ce am precizat mai sus. Astept pareri , multumesc anticipat :dPosted ImagePosted ImagePosted Image

Editat de Andrei1545
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andrei1545

3

• ahegyes

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Incinta se calculeaza cu ajutorul Parametrilor TS ai difuzorului. Banuiesc ca nu ii ai. Poti sa ii cauti pe net - poate ii gasesti. Daca nu ii gasesti trebuiesc masurati. Odata ce ai parametrii ii bagi intr-un program de calculsimulare incinta si asa gasesti volumul cutiei si tipul cutiei.

Sa zicem ca ai ajuns pana aici - problemele tale abia acum incep. Filtrulpe 3 cai....hmmmm.... nu e deloc usor de facut mai ales daca tu nici nu stii de unde sa te apuci de cutie.Ca sa ai o idee cam ce ar trebui sa faci, vezi link-ul de mai jos.

http://www.diy-audio.ro/cum-construim-un-filtru-pasiv.html

Daca nu te-ai lamurit, pune-te si sapa pe forum, s-a discutat de multe ori povestea asta. Daca te impotmoloesti poti sa mai intrebi. Succes.

Link spre comentariu

E prima data cand vreau sa construiesc doua boxe , filtrele mi le fac singur nu e problema , problema este incinta. Difuzoarele sunt cam vechi nu stiu daca mai gasesc pe net detalii, parametrii T/S cum se afla ?

Link spre comentariu

Parametrii TS se masoara. Sunt unele echipamente dedicate pt asa ceva sau, sunt si softuri care masoara parametrii TS cu ajutorul placii de sunet.

Exemplu de astfel de soft: Soundeasy, Arta, mai sunt si altele, astea 2 mi-au venit acum in minte.

Link spre comentariu

Am inteles , o sa incep sa sap pe forum sa aflu detalii , difuzoarele sunt foarte bune si este pacat de ele , am un amplificator puternic zic eu , si m-am gandit sa imi fac doua boxe bunicele , acum sa vedem ce iese :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări