Daniel_sv Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Salut. As vrea sa cumpar un polizor de banc nu prea mare nici prea scump. Ideea este sa aibe turatie mai mare. o sa il folosesc doar la ascutit burghie si cutite de strung. Eventual sa pun o piatra de corectat carburile la cutite, doar asta vreau sa fac. pt degrosat una alta am un polizor facut de mine cu un motor de 600w trifazic care merge perfect. dar nu imi place pt ca nu are cine stie ce turatie si mai vibreaza putin. ce recomandati? Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Pai de obicei polizoarele au 3000 ture,daca iti convine aceasta turatie iei ceva de genul asta: http://olx.ro/oferte/q-polizor-banc/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Decembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Pai de obicei polizoarele au 3000 ture,daca iti convine aceasta turatie iei ceva de genul asta: http://olx.ro/oferte/q-polizor-banc/?search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc m-am uitat si eu pe ici pe colo dar intreb 150-200w nu e putin? Voi ce aveti prin ateliere/ pe acasa? Link spre comentariu
leo 17 Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 eu am luat unul la oferta 150w imi fac treaba la ''lucrari mici''daca insist la ceva mai complicat moare ..deci cel mai ok sa l iei cat ti ai propus 600w cat despre firma iti alegi tu in functie de banii si ''necesitati"" Link spre comentariu
aliusa Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 modelul asta de 150w este prea mic(astea-s facute mai mult sa zici ca ai polizor da nu sa le si folosesti)parerea mea este sa te orientezi la ceva intre 250w si 400 ar fi ok pentru atelierele noastre. Acuma constructiv sant mai multe tipuri in functie de necesitata cum ar fi cu piatre de polizor pe ambele parti sau cu piatra pe o parte iar pe cealalta parte are un reductor mic cu piatra tim tocila sau cu piatra pe o parte iar pe cealalta parte cu banda smilgher tip slaif. Mie personal(care detin toate 3 tipurile)cel cu slaif mi se pare cel mai practic Link spre comentariu
TITI Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Buna seara, eu am doua de astea http://www.stern-austria.ro/masini-de-taiat-si-modelat-lemn-si-metal/polizoare-de-banc/polizor-stern-bg370sf-370-w-accesorii-polizor-bg370sf-370w.html Sunt foarte Ok de la ascutit burghie si cutitede strung si pana la tot felul de alte treburi in atelier sau gospodarie. Mai am si un PD 300 (trifazic industrial romanesc) care asteapta sa fie pus la lucru dar deja vorbim de alta liga . Chiar va recomand un Stern de ala cu piatra de 200 (sau Einhel mai este la fel). Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Eu am unul de 200W (Parkside) sunt destul de multumit, bun pentru ascutit burghie si alte maruntisuri... Inainte aveam unul facut de mine (dintr-un motor de 1100W) la care am renuntat intre timp. Nu zic ca ar strica unul de 400W depinde si de buget... Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 m-am uitat si eu pe ici pe colo dar intreb 150-200w nu e putin? Voi ce aveti prin ateliere/ pe acasa? A fost un exemplu ,in josul listei sant si de puteri mai mari,sant chiar si straine aduse din germania.Personal am 6 polizoare din care 4 sant luate le acolo si sant germane %. Link spre comentariu
philiprobz Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Eu am unul de 200W (Parkside) Nu ai avut probleme de "bataie" din cauza flanselor , in special cele de interior care nu se centreaza pe ax ? intreb pt ca am o cunostinta care a intampinat problema asta si m-a rugat sa fac alte flanse . Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 (editat) Nu ai avut probleme de "bataie" din cauza flanselor , in special cele de interior care nu se centreaza pe ax ? intreb pt ca am o cunostinta care a intampinat problema asta si m-a rugat sa fac alte flanse . Problema e generala la toate chinezismele(care au saibe ambutisate din tabla) ,obligatoriu trebuie facut saibele din interior macar. Personal la toate polizoarele mele care au avut axul de 12,7 mm lam strunjit la 12mm si astfel a crescut suprafata de reazem a saibi din interior ,ca rezultat cu saiba interioara facuta exact pe cota axului nu am deloc joc lateral in pietre. Editat Decembrie 5, 2015 de mihaighe 1 Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Nu ai avut probleme de "bataie" din cauza flanselor , in special cele de interior care nu se centreaza pe ax ? intreb pt ca am o cunostinta care a intampinat problema asta si m-a rugat sa fac alte flanse . Pana acum nici o problema cu flansele. O data i-am demontat aparatoarea, ca din greseala mi-a scapat o piesa micuta si s-a intepenit intre piatra si aparatoare (a blocat piatra/motorul cateva secunde pana am scos eu din priza). Credeam ca s-a ars, dar a rezistat eroic. Din cate am citit eu pe eticheta e facut in Germania. Il am de vreo 2 ani, luat sh de la o cunostinta care l-a luat de nou si l-a folosit o singura data (sa vada daca merge). . Recomandarea mi-a facut-o unchiul meu, care are un polizor la fel...tot el mi-a facut si legatura cu vanzatorul de ocazie...un vecin de-al lui (il cunosc si eu, dar ne vedem rar). Editat Decembrie 8, 2015 de marius75 Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Eu am einhel-ul de 400W și are acea problemă cu bătaia pietrelor, e deranjant. Întradevăr este mică suprafața în care se proptește flanșa din interior. Editat Decembrie 8, 2015 de XAN77 Link spre comentariu
Vizitator ugod Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 cumparat de la fier vechi 400 lei 2 zile de munca si e ca nou 3 kw din 1952 Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Eu am einhel-ul de 400W și are acea problemă cu bătaia pietrelor, e deranjant. Întradevăr este mică suprafața în care se proptește flanșa din interior. Incearca flanse asa ca astea cu cota de la distantor de 20mm ,si pui piatra cu gaura de 20 mm nu de 12,7mm.O sa fi super multumit. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 De unde pot găsi asemenea flanșe? Dacă-mi spuneți să găsesc un strungar, slabe șanse, caut unu de cînd eram tînăr. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum