Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

senzor curent analogic cu efect Hall ACS712

loleksibolek

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Materialul postat de @thunderer răspunde la toate întrebările despre integrat . Cine și cum a făcut modulul , e altă mâncare de pește . 

Atenție ! Chiar și după specificațiile integratului exigențele EN/IEC60950-1 pentru echipamente zise IT , nu sunt îndeplinite . Adică dacă circuitele secundare la care acest senzor e legat galvanic pot fi atinse , nu e OK pentru rețeaua noastră de 230Vac.!

Link spre comentariu

Este izolat galvanic, poti trece 220V prin el dar e mai sigur un transformator de curent daca te gandesti la un scurt fie el si accidental. Eu l-am folosit sa masor curentul consumat de un motor de frigider, ACS712-20A si a mers.

Editat de digix
Link spre comentariu

Vreau sa adaug recomandarea sa nu cumparati module gata facute in China.

Eu am avut experiente neplacute in special cu variantele de 5A, masoara total aiurea.

Am comparat citirile unui modul de 5A cumparat cu unul de 20A facut de mine si cel de 20A se comporta

muuult mai bine, culmea la curenti mici.

Mai bine cumparati chipul de la un furnizor serios,  faceti modulul si daca nu-l folositi la frecvente prea mari cresteti Cf din datasheet

pe la 47nF,  devine  mai stabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări