loleksibolek Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Stie cineva ceva mai multe despre acest tip de senzor?Mai precis,masoara si curent alternativ ?Are o limita de tensiune? (adica de ex pot sa masor tensiunea pe o faza a retelei?)Din ce am gasit in anunturi nu specifica asa ceva. Multumesc. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Este senzor Hall, masoara numai curent nu tensiune. Cred ca nu conteaza daca este altenativ sau continuu. Editat Decembrie 1, 2015 de Fulgerik Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Recomand citirea DS si a FAQ aici: http://www.allegromicro.com/en/Products/Current-Sensor-ICs/Zero-To-Fifty-Amp-Integrated-Conductor-Sensor-ICs/ACS712/ACS712-ACS713-Frequently-Asked-Questions.aspx#Q12a1 Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Masoara curent in ambele sensuri. Daca vrei musai sa masori tensiunea retelei poti masura de exemplu curentul de varf pe o sarcina stiuta si din calcule sa determini tensiunea. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Am inteles ca masoara doar curentul,intrebam daca la bornele lui(adica prin el)trec o tensiune de 220v ca pentru a alimenta un consumator e ok?Intreb asta pentru ca intr-o poza gasita cu spatele cablajului am impresia ca are o ramificatie a traseului de curent care duce undeva catre senzor. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 "2mm creepage distance" e raspunsul la intrebarea ta. Vine din DS.Ai grija cum realizezi circuitul.LE: eu ma refer la integrat, nu la PCB cu integrat. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Materialul postat de @thunderer răspunde la toate întrebările despre integrat . Cine și cum a făcut modulul , e altă mâncare de pește . Atenție ! Chiar și după specificațiile integratului exigențele EN/IEC60950-1 pentru echipamente zise IT , nu sunt îndeplinite . Adică dacă circuitele secundare la care acest senzor e legat galvanic pot fi atinse , nu e OK pentru rețeaua noastră de 230Vac.! Link spre comentariu
loleksibolek Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Multumesc.Da,in materialul postat e dat totul,Modulul(de asa ceva e vorba) e chinezesc.problema cred ca apare la cablaj.O sa vad. Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Este izolat galvanic, poti trece 220V prin el dar e mai sigur un transformator de curent daca te gandesti la un scurt fie el si accidental. Eu l-am folosit sa masor curentul consumat de un motor de frigider, ACS712-20A si a mers. Editat Decembrie 1, 2015 de digix Link spre comentariu
loleksibolek Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Acum mi-a picat fisa,modulul are si variante de 30 A ,cablajul e in bucla sub integrat ,asa pare in poza. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Cei 2mm de creepage sunt pentru 230V faza la nul. Nu avem nul in partea de control, ar trebui sa nu se strapunga. Nu l-as folosi insa fara alte separari galvanice, din principiu de siguranta in exploatare. Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Vreau sa adaug recomandarea sa nu cumparati module gata facute in China. Eu am avut experiente neplacute in special cu variantele de 5A, masoara total aiurea. Am comparat citirile unui modul de 5A cumparat cu unul de 20A facut de mine si cel de 20A se comporta muuult mai bine, culmea la curenti mici. Mai bine cumparati chipul de la un furnizor serios, faceti modulul si daca nu-l folositi la frecvente prea mari cresteti Cf din datasheet pe la 47nF, devine mai stabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum