Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Întîlniri periodice ale constructorilor de amplificatoare

Vizitator

Postări Recomandate

E ok ca predomina armonica a doua....

Mie imi plac amplifurile la care predomina fundamentala.....Ce-mi place audiofilia asta, acum vreo zece ani, daca povesteai unui audiofil despre muzicalitatea armonicelor pare se uita la tine ca vaca la bariera, pe vtemea aia erau alte cuvinte la moda ( soundstage, transparenta, etc), acum vad ca armonica a 2-a e la putere.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

O sugestie,nu ar fi mai bine sa discutati despre amplificatorul de mai sus in topicul dedicat? Acest topic se numeste cu totul altfel,in plus ampul care se afla la disecat ,nu a fost prezent la auditia "nisiparilor"Eu ma asez la coada ,sa prind si eu un amp,e cu bonuri de ordine?Eu sunt curios cine este clona ionicadelatara sau alta clona nou aparuta ,supozitorul

Editat de viobio
Link spre comentariu

Daca tot am fost luat la tinta macar sa nu las lucrurile nelamurite. Clausinc armonica a-2-a la AudiophileStarter este de circa 0,002%-0,003% din fundamentala. Restul armonicilor sunt sub sau in jurul a 0,001% . Ma rog, nu cred ca la valori atat de mici mai este cazul sa vorbim despre raportul dintre armonici sau alte nebunii. La 20khz thd-ul este de 0,017%. Cata vreme amplificatorul nu iese din parametrii de functionare din cauza unor boxe extrem de dificile nu cred ca se poate vorbi despre afirmatii de genul "se aude prost". Mai degraba se poate spune "se aude neutru", ceea ce mie imi place.  Exista variante de amplificari care urmaresc anume tipare de sound , in special cele cu tuburi, dar acolo se stie din start care este tinta finala. Nu cred ca e recomandabil sa se inverseze rolurile, un amplificator SS sa sune ca unul cu lampi si viceversa. 

Dar cum foarte bine a spus si Viobio, nici eu nu vad sensul acestor discutii pe topicul de fata.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca tot am fost luat la tinta macar sa nu las lucrurile nelamurite. Clausinc armonica a-2-a la AudiophileStarter este de circa 0,002%-0,003% din fundamentala. Restul armonicilor sunt sub sau in jurul a 0,001% . Ma rog, nu cred ca la valori atat de mici mai este cazul sa vorbim despre raportul dintre armonici sau alte nebunii. La 20khz thd-ul este de 0,017%. Cata vreme amplificatorul nu iese din parametrii de functionare din cauza unor boxe extrem de dificile nu cred ca se poate vorbi despre afirmatii de genul "se aude prost". Mai degraba se poate spune "se aude neutru", ceea ce mie imi place.  Exista variante de amplificari care urmaresc anume tipare de sound , in special cele cu tuburi, dar acolo se stie din start care este tinta finala. Nu cred ca e recomandabil sa se inverseze rolurile, un amplificator SS sa sune ca unul cu lampi si viceversa. 

Dar cum foarte bine a spus si Viobio, nici eu nu vad sensul acestor discutii pe topicul de fata.

http://audioxpress.com/article/Musicality-and-Distortion-A-Conversation.html

De la un nivel in sus se discuta doar despre raportul dintre armonici. (asa se face diferenta intre un sunet natural si unul artificial; citeste cu atentie articolul). 

Am gasit pe la subiectul cu amplificatorul sara o simulare cu ltspice si nu arata asa cum zici armonicile (nu stiu ce varianta e dar un printscreen FFTcu ultima varianta ar fi benefica in cadrul prezentarii). 

Nu stiu cum se posteaza aici pozele ,ca as fi postat un printscreen FFT de la un amplificator care incearca sa respecte ce se scrie in link. (nu e o tinta usor de atins si tine de alegera tuturor etajelor  ; difera complet de abordarea din sara de ex)

p.s. La testatea amplificatoarelor ar fi fost interesant un analizor de spectru (mult prea scump insa) sau o varianta bazata pe PC (mult mai ieftina si cu ceva semne de intrebare) cu teste ca in link. 

Link spre comentariu

AudiophileStarter este un alt amplificator fata de SARA.Diferentele sunt mari mai ales in privinta compensarii. Intr-adevar la SARA predomina armonica a-3-a. Eu consider ca raportul intre armonici nu mai are vreo importanta daca acestea sunt sub 0,1% din fundamentala cand deja ne indreptam catre ampkificatoare "transparente".

Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

AudiophileStarter este un alt amplificator fata de SARA.Diferentele sunt mari mai ales in privinta compensarii. Intr-adevar la SARA predomina armonica a-3-a. 

inseamna ca mie imi plac enorm armonicele de ordin 3 , mai ales atunci cand sunt la fel de inaudibile ca celelalte...

Link spre comentariu

Pai exista o solutie simplă și testată , în viitor se poate organiza o astfel de întâlnire , exact cum se organizau întâlnirile celor de HiFi Arena sau a membrilor Audiofil.ro : se închiriază o sală de conferințe la un hotel , iar toți participanții plătesc anticipat o taxă care să acopere costurile de închiriere .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări