Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Întîlniri periodice ale constructorilor de amplificatoare

Vizitator

Postări Recomandate

Daca vrei sa construiesti amplificatoare pentru sunet placut trebuiesc urmate alte cai fata de cele folosite pentru amplificatoarele transparente. Unele alegeri tehnice pot parea ilogice initial , dar judecate intr-un anumit context isi dezvaluie valoarea. Se vede foarte clar ca EC-ul are o schema particulara atent studiata asa incat sa obtina sunetul dorit. La fel era si la schema Naim. Nu stiu cat de mult trebuiesc blamati sau din contra, admirati... In privinta pretului regula e simpla si clara daca vrei sa ajungi cineva pe aceasta piata. Ori vinzi mii de bucati pe an, la un pret de 2x,3x costul de productie, ori vinzi zeci, sute de bucati la un pret de 10x mai mare. Alte varianta nu exista , eventual falimentul. Marketingul necesar succesului toaca aproape toti banii.

Link spre comentariu

Sper sa nu ma injurati ca am pus review-ul ala care pare cam negativ

L-am gasit cautand schema acestui aparat cu cateva zile inainte ca [i_unit] sa puna schema. Recunosc, am vrut de atunci sa pun link-ul dar m-am gandit ca o sa se interpreteze ca dau cu namol in nustiu ce schema sau amplificator

Am vazut ca se mai plangea unu ca nu prea are bass si d-aia l-am pus aici

Daca face ''rau'' sau reclama proasta si nedorita, rog frumos un moderator sa stearga link-ul

Editat de maxente
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Știți ce îmi "place " aici? Duplicitatea unora,întâi blamează,apoi sunt de acord cu ce au blamat.Halal....La început toți ați crezut ca este sursa aiurea,cînd ați văzut ca nu este,ca nu ați gândit,ați dat-o la întors.Ampul ala se pi...a pe multe asa zise ampuri audiofile de pe acest forum.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Eu unul nu am blamat nimic doar ca initial s-a inteles cum ca pe o ramura sint 3 electrolitici, si pe alta doar unul. Vazind si poza PCB, chiar am inclinat sa cred ca asa este. Pe urma cind s-a desenat schema cit de cit, s-a vazut exact ce si cum.Eu am folosit ceva asemanator, acum peste 15 ani, fiind fortat de lipsa medianei trafo, pentru 2 etaje legate in bridge, am facut un fel de "masa flotanta".Insa la clipping, comportamentul era clasic, simetric, fara plimbarea catre una dintre alternante.Am scris asta in cazul in care s-a considerat de catre cineva ca EU am blamat cu ceva; eu fiind cel ce a deschis discutia despre masuratoarea acestui amplificator.

Link spre comentariu

Da, doar ca chainizii nu au mai pus si electroliticii intre high rail si masa (unde este maximul de consum) ca aici.

Si in nicun caz de calitate.

Iar tot ce au clonat, au clonat PROST si slab calitativ atit ca executie cit si ca componente folosite..

Link spre comentariu
Vizitator grepfruit

Tot offtopic: nici sch la power amp nu au clonat ceainizii, la toate clonele au o sch, un fel de petardă în clasă H.Daca vreți calitate, nu găsiți.N-are cum.Calitatea e pe bani mulți.Are dreptate Raimond.

Link spre comentariu

Si totusi exista schema alimentarii EC-ului ? In privinta pretului e simplu: cand doresti sa produci legal cu acte, eventual sa si exporti realizezi ca statele cu legile lor "care incurajeaza economia de piata" te pun pe burta imediat daca n-ai bani multi ca sa razbati. Nu ai cum sa ai produse comerciale cu acte in regula fara sa vinzi scump. Sa zicem merci ca inca gasim piese la liber si ca suntem tolerati cu DIY-ul.

Link spre comentariu

Daca vrei sa construiesti amplificatoare pentru sunet placut trebuiesc urmate alte cai fata de cele folosite pentru amplificatoarele transparente. Unele alegeri tehnice pot parea ilogice initial , dar judecate intr-un anumit context isi dezvaluie valoarea. Se vede foarte clar ca EC-ul are o schema particulara atent studiata asa incat sa obtina sunetul dorit. La fel era si la schema Naim. Nu stiu cat de mult trebuiesc blamati sau din contra, admirati...In privinta pretului regula e simpla si clara daca vrei sa ajungi cineva pe aceasta piata. Ori vinzi mii de bucati pe an, la un pret de 2x,3x costul de productie, ori vinzi zeci, sute de bucati la un pret de 10x mai mare. Alte varianta nu exista , eventual falimentul. Marketingul necesar succesului toaca aproape toti banii.

Daca mai deschizi ochii mintii putin vei gasi raspuns la intrebarea daca trebuiesc blamati sau admirati. Sunetul unui instrument contine armonici. Echipamentele de reproducere ar trebui sa de reproduca intocmai raportat la nivelul semnalului , insa ele ori o maresc pe una(clasa AB armonica 3) ori pe alta (clasa A armonica 2) plus ca mai adauga si diverse distorsiuni  care in tendinta de a le elimina,  se aplica si pe armonici. Abia cand incepi sa stii ce cauti poti gasi, chiar daca constati ca nu e chiar la indemana. 

Ca exemplu ,am raspuns la un subiect  de groupbuy de pe forum ce privea niste stabilizatoare  bazate pe multiplicator de capacitate si am atras atentia ca sunt eficiente doar la curenti mici si plasate local langa circuitul de alimentat (vezi cate sunt in EC si cum sunt plasate). Surprinzator sau nu cei care doreau acele montaje habar nu aveau ca sunt multiplicatoare de capacitate sau cum trebuiesc folosite. (ei credea ca rezolva cu o bucata la patru operationale ; EC au pus vreo patru pe canal parca). 

Link spre comentariu

AudiophileStarter, amlificatorul proiectat si realizat de mine este in clasa AB si predomina armonica a-2-a , nu a-3-a. Mai departe amplificatoarele nu lucreaza cu armonicile instrumentelor care produc muzica. N-au auzit de asa ceva. Amplificatoarele transparente nu au distorsiuni care sa fie sesizate de ureche. Multiplicatoarele de capacitate lucreaza si cu curenti mari. La ele alta este grija si tine de reactie negativa si impedanta. Totusi nu e cazul sa producem material offtopic care nu are legatura cu intalnirea electronistilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări