Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Întîlniri periodice ale constructorilor de amplificatoare

Vizitator

Postări Recomandate

Condensatorii de 10mf/80v sunt conectati in paralel intre +/-, un banc de cond de 1mf/63v este folosit intre tensiuni si masa, iar celalalt banc pt tensiunile din pre/vas, cu stabilizari separate pt fiecare modul. Asta e ce se numeste FTT power supply la Electrocompaniet si sper ca explica misterul clippingului "flotant".

The ECI 3 features Electrocompaniet’s unique Floating Transformer Technology (FTT) power supply which is capable of delivering twice as much current as conventional designs. The ECI 3 is built with the same quality components as our most prestigious models. A 550 VA transformer, in FTT configuration, and a current reservoir of 40.000uF delivers 2 x 70 W of clean and powerful dynamics into an 8Ω load. Like all our amplifiers, the ECI 3 is stable in all loads down to 0.5 Ω.  The balanced output of the ECI 3 can feed an additional power amplifier in a bi-amped set-up.

Link spre comentariu

O configuratie economica , n-am realizat-o niciodata , dar la caz de nevoie e buna.

Si eu initial ma gindisem la ceva asemanator, insa in aceasta poza se vede CLAR cum 3 condensatori sint in paralel:

Posted Image

Link spre comentariu

Ciudat...cred ca a fost o modificare a cablajul (profesionala, direct din fabrica) pentru a echilibra diferentele de tensiune pe bratele secundare de iesire, la un lot mai nereusit de transformatoare. Evident, se stia ca merge catre Europa de Est, altfel n-ar fi indraznit...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Daca vb de amplificatorul aflat in discutie, este made in Norway, dar nu asta conteaza. Alimentarea este cum am descris-o mai sus si cum au intuit colegii,, avand in plus si multiplicatoare de capacitate.

Schema bloc este prezentata mai jos, in cazul in care nu ati avut curiozitatea sa descarcati scheme mai vechi de electrocompaniet:

Posted Image

Ca si la aw120, etajul de intrare este realizat cu 2sk117, potentiomentrul fiind in interiorul acestui etaj. Mai sunt prezente aici 2 oglinzi de curent in plus fata de aw120.

Partea de putere este realizata cu perechi de diferentiale, in genul pre-ului, spre deosebire de schemele mai vechi (aw65, aw70, aw100, aw120), unde configuratia este full simetrica. Iar lipsa rezistentelor in emitorii finalilor, poate fi voita. 

Link spre comentariu

O sa incerc sa mai descriu o data: conzii de 10mf/80v sunt conectati in paralel, toti 4, formand 40mf si sunt pusi intre + si -, fara legatura cu masa. De aici tensiunea lor mai mare. Intre + si masa avem 3mf, intre - si masa inca 3mf. Acesta e filtrajul pt finali si prefinali. Pt restul etajelor, avem infasurari separate pe traf cu sarma mai subtire, tensiune mai mare si filtraj 2 x 3mf, urmata de multiplicatoare de capacitate (vreo 4 pe + si tot atatea pe minus) - 130k+27u si configuratie cu beta sporit. Cam asta e alimentarea.

Link spre comentariu

Desen, paint, in mare parte eu am inteles, altii poate nu inteleg...

Ceva de gen am facut demult cind am legat 2x2 etaje finale in bridge, capacitate mare la tensiune mare, si masa facuta "artificial" din c-uri mai mici.

Link spre comentariu

Niciodata nu erau mai mult de +/-10mV offset, finalele fiind full simetric A-Z.

Curentul fata de masa, era doar cit sa echilibreze partea de intrare, deci citiva mA

6 ani am facut nunti cu acel amplif, si functioneaza si astazi, este la un prieten...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări