Vizitator Miteata Nicolae Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Referitor tuturor ce a spus colegul Leco e 100% eu am vandu foarte multe amplifuri chiar si facute de mine dar nu asa de la zero cu kituri mudule cu amplificatoare scoase din subwoofere auto sub 300w RMS Eu doar am masurat volti pe iesire nu am masurat avansat ca nu stiu si nu am avut echipamente. Nicu unul nu ma intrebat de performate sau cati volti are pe iesire uni nici cat au putere ultimul amplif "facut" din module cu CI Tda7294 cate 2 in punte pe canal cu preu su corector ton lam dat cu 300 de lei asa ca doar noi eu mai putin stiu ce inseamna cu adevarat sa masori sa construiesti sau ce pret corect trebuie sa aibe un amplif dupa piesele si tipul alimentari si pcb-urile folosite Trebuie sa fie o intalnire doar cu diy amplif si sa fie cu premii atunci nu o sasi mai dea la geoale:))) Cine munceste si primeste !!!!! Parerea mea !!! Sa le faca cum o fi de la 0 sau kituri .Am apreciat si mia placut si ampliful bridge classa d care era pe o placa tego Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Foarte interesant acel pcb. este cred o greseala de proiectare sa pui 3 electrolitici pe un rail si doar unul pe celalalt... Clippingul acela "rupt" nu are treaba cu alimentarea, rupea doar la 10kHz, la 100Hz era clipping curat. Tare curios sint de schema... Vio, nu ne dam la geoale, doar scoatem in evidenta diverse neajunsuri pe care le-am observat. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Or fi constatat proiectanţii că ampliful ''trage'' mai mult pe o ramură de alimentare, s-au mai văzut cazuri. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Schema nu va fi publicata din motive lesne de inteles. Pe mine ma surprinde totusi cat de atipica este. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Si pe mine, idea filtrajului. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Foarte interesant acel pcb. este cred o greseala de proiectare sa pui 3 electrolitici pe un rail si doar unul pe celalalt... Clippingul acela "rupt" nu are treaba cu alimentarea, rupea doar la 10kHz, la 100Hz era clipping curat. Nu la clipul ciupit de la 10k ma refeream, ci cand intra in clipping pe o semialternanta, apoi se muta pe cealalta, ca mai apoi sa se egalizeze. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Aa, da acum am prins ideea. Totusi, ai schema lui oficiala? Link spre comentariu
[i_unit] Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Nu, dar am desfacut amplificatorul pt a-l putea clona. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 (editat) 2700 euro nu-mi pare un pret entry level pentru 2x100W/4R, ci exagerat... Este de apreciat pot volum ALPS. Sincer ma asteptam sa vad in interior ceva WOW, iar daca fac un calcul sumar la ce este in interior, la mai sus de 450 euro hai 600-650 cu tot cu carcasa, nu ar costa. Dar sa nu o dam in extreme, nu asta este esenta topicului.Bravo lor ca cer si obtin pe el acea suma.Nu fac lobby acelei firme ,cu toate ca imi place,am ascultat acel amp la Hi-Fi Arena.Ce scriu aici este pt Claudiu ,poate si pentru altii.Pretul unui aparat este facut si reglat de cerere si oferta,am citit pe aici ca piesele pot costa 270...650 euro,poate...mai mult sau mai putin.Sa judeci un pret de vinzare dupa costul pieselor din interior este cea mai TIMPITA judecata,pretul este influentat de n factori!!!2800 de euro sunt bani oriunde pe planeta asta,sunt marci ,ale unor produse care nu se adreseaza muritorului de rind,sa zicem ca sunt de lux,nu te obliga nimeni sa le cumperi,luxul se mai cumpara pentru ca iti doresti lucrul ala,la fel este si la masini,parfumuri,toale ,etc.Eu sunt cutios cum ar proceda x sau y daca ar avea maine 1000000euro,psihologic banul schimba omul,cine nu recunoaste asta este ipocrit.Cei pasionati de sunet cumpara aparatul in special dupa cum se aude,prefera o anumita marca,chiar culoare,mai pe romaneste ii doare fix in p..a de schema ,distorsiuni,piese,importat este cum ii gidila urechea.Eu am dat 9000 de dolari pe o pereche de incinte,nu din snobism,am dat ca vroiam acele incinte si ca am avut de unde,cine ma cunoaste bine stie ca nu arunc cu banii aiurea,totusi am avut dorinta de a avea acele incinte.Cum multi de aici aveti ampuri construite de voi,traiti cu satisfactia ca este mai bun ca unul de firma/magazin ,de luptat cu firmele e cam greu,incercati sa vindeti macar 20...30 de ampuri pe an,cu 3000...4000 lei/buc,sa vedem citi reusiti asta,fara marketing nu se poate,marketing inseamna bani,adica o mare parte din cei 2800 de euro,pretul acelui amp.Pe aici pe undeva scria ca ampul a intrat in protectie termica repede,e normal,nu este conceput sa cinte in "blana",nimeni nu asculta muzica in casa la puteri mari,cam 2x20..40w sunt suficienti pt orice muzica sau incinte,la bloc nici atit ,risti sa te omoare vecinii sau sa ai politia la usa,cu amenda de rigoare.Cine vrea harmalaie ,cumpara un P.A. sau un aparat de " sudura" de 2x300..500W,in cazul aparatului de sudura "trebe" minim 10000 de euroi.Azi am avut a doua intilnire cu cineva care doreste un preu pe lampa,buget ....2000euro,omul vrea componente una si una,te asigur ca nu este un tembel,are de unde! Editat Ianuarie 16, 2016 de viobio Link spre comentariu
MLGore Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Radiatorul e subdimensionat clar, iar faza cu 3 electrolitici pe un brat si unul pe celalalt pare greseala de proiectare. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Nu as vrea s-o dam in discutii, dar radiatorul face fata cu succes, vorbim totusi de o tensiune de alimentare de +/-34v. Ce a declansat in timpul testelor, a fost protectia, care este setata foarte jos, doar nu vb de sonorizari pentru lilieci cu acest amplificator (presupun ca s-a inteles in timpul carui test a decis sa se opreasca). Despre filtraj nu ma pot pronunta daca este o scapare intentionata sau nu, dar sunetul pe joase, chiar si dat tare, te asigur ca este unul foarte "basos". In comparatie, alte amplificatoare se aud steril, sau ca si cum ai da la fara un sfert joasele dintr-un corector de ton. Toate astea la orice putere in gama de lucru. Dar sa nu o mai lungesc aiurea, pe mine m-a impresionat in mod placut acest amplificator, am avut oricum mai mult timp pt a-I evalua calitatile si de a face diverse comparatii, ceea ce la intalnire nu s-a intamplat, pt ca nu asta era scopul. Link spre comentariu
piciorang ovidiu Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 mare dreptate are viorel, nu ascultam cu osciloscoapele, ce importanta are daca schema este una fulsimetrica si suna prost, mai bine una cu condesator bostrap spre exemplu si sa sune cald si frumos,am ascultat electrocompanientul are ceva aparte, cat despre proiectare nu este nici o eroare, mai ales ca pcb-ul este proiectat pentru mai multe serii. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 @[i_unit] schema fara valori se poate pune ? Eram curios cum arata Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Nu fac lobby acelei firme ,cu toate ca imi place,am ascultat acel amp la Hi-Fi Arena. Ce scriu aici este pt Claudiu ,poate si pentru altii. Pretul unui aparat este facut si reglat de cerere si oferta,am citit pe aici ca piesele pot costa 270...650 euro,poate...mai mult sau mai putin. Sa judeci un pret de vinzare dupa costul pieselor din interior este cea mai TIMPITA judecata,pretul este influentat de n factori!!! 2800 de euro sunt bani oriunde pe planeta asta,sunt marci ,ale unor produse care nu se adreseaza muritorului de rind,sa zicem ca sunt de lux,nu te obliga nimeni sa le cumperi,luxul se mai cumpara pentru ca iti doresti lucrul ala,la fel este si la masini,parfumuri,toale ,etc. Eu sunt cutios cum ar proceda x sau y daca ar avea maine 1000000euro,psihologic banul schimba omul,cine nu recunoaste asta este ipocrit. Cei pasionati de sunet cumpara aparatul in special dupa cum se aude,prefera o anumita marca,chiar culoare,mai pe romaneste ii doare fix in p..a de schema ,distorsiuni,piese,importat este cum ii gidila urechea. Eu am dat 9000 de dolari pe o pereche de incinte,nu din snobism,am dat ca vroiam acele incinte si ca am avut de unde,cine ma cunoaste bine stie ca nu arunc cu banii aiurea,totusi am avut dorinta de a avea acele incinte. Cum multi de aici aveti ampuri construite de voi,traiti cu satisfactia ca este mai bun ca unul de firma/magazin ,de luptat cu firmele e cam greu,incercati sa vindeti macar 20...30 de ampuri pe an,cu 3000...4000 lei/buc,sa vedem citi reusiti asta,fara marketing nu se poate,marketing inseamna bani,adica o mare parte din cei 2800 de euro,pretul acelui amp. Pe aici pe undeva scria ca ampul a intrat in protectie termica repede,e normal,nu este conceput sa cinte in "blana",nimeni nu asculta muzica in casa la puteri mari,cam 2x20..40w sunt suficienti pt orice muzica sau incinte,la bloc nici atit ,risti sa te omoare vecinii sau sa ai politia la usa,cu amenda de rigoare. Cine vrea harmalaie ,cumpara un P.A. sau un aparat de " sudura" de 2x300..500W,in cazul aparatului de sudura "trebe" minim 10000 de euroi. Azi am avut a doua intilnire cu cineva care doreste un preu pe lampa,buget ....2000euro,omul vrea componente una si una,te asigur ca nu este un tembel,are de unde! Da, este foarte adevarat ce spui, eu facusem doar o paranteza, ca un constructor de amp-uri, care stiu bine ce fac si cit costa REAL ceea ce fac. Fiecare este liber sa ceara pentru produsul lui, cit doreste, daca il va vinde sau nu, asta tine de mai multi factori, inclusiv in foarte mare parte de marketing (din pacate), multe produse de pe piata, indiferent ca sint PRO sau Hi-End, sint supraevaluate atit la pret (marea majoritate) cit si ca specificatii (unele), iar altele subevaluate deoarece nu au "o firma (brand name) si un marketing" in spate.. @ ceilalti colegi, nu interpretati aiurea ce am spus despre acest aparat, nu ii reprosez absolut nimic, decit doar mi-am spus pararea personala ca intr-un amplificator de 2700 euro, nu au ce cauta sirmele alea chioare intre PCB si mufele binding post (si urit ca design interior), si releu de 5A la iesire, totusi in pretul ala puteau sa isi permita altceva. Cit despre faptul ca pe un brat sint 30000uF si pe celalalt doar 10000uF, dati-mi voie sa inclin sa cred ca este o greseala undeva, n-am auzit pina acum de schema de amplificator care sa traga mai mult curent de pe unul dintre rail-uri, pentru ca asa cere schema, sau cine stie ce roata hexagonala 3D, s-a mai inventat de catre Electrocompaniet, sa fim seriosi totusi si sa analizam corect. Orice electronist amator realizeaza ca undeva este ceva in neregula si pina nu vedem o schema, discutam discutii. Probabil ca erorile sint mai multe din cite vad, studiind citeva scheme: Inca o chestie care poate fi pusa sub semnul intrebarii este faptul ca in hard clipping, sinusoida clippata "se plimba intre alimentari", adica cind aparea cliiping pe negativ si sinuoidal pe pozitiv, cind invers. Ceea ce iarasi este o problema... Dar, fara o schema (fara valorile pieselor), pentru a pastra confidentialitatea producatorului, discutam discutii, sterile, mai ales ca amplificatorul a placut mult auditoriului, sunetul oferit de acesta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum