Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Întîlniri periodice ale constructorilor de amplificatoare

Vizitator

Postări Recomandate

Cu 1/10 din acest pret se poate face un amplificator fara problemele de mai sus

Producatorii normal ca profita cand clientii lor au ajuns ca manelistii: se iau dupa "valoare" , masoara performantele amplificatoarelor in mii de euro ...

Link spre comentariu

Spui prostii, si etichetezi oamenii aiurea, cu ampliful nu poti umbla atarnat de gat ca manelistii, e chestie de gust. Poate pt. propietar 3000 de euro sunt ca 300 lei pt. tine. E clar ca din aia 3000 euro 2500 sunt marketing, dar astea-s vremurile. Nici mie nu mi-a placut Electrocompanietul dar nu pot sa-i spun omului ca a facut o greseala cumparandu- l daca el e multumit.

Link spre comentariu
Vizitator grepfruit

Corect, nici mie nu-mi place relizarea celor de la Electrocompaniet (in prezent este o firma chinezească obscură), dar măsurătorile sunt vădit părtinitoare și de toată jena pentru cel care a ales acea metodă de evaluare.Ar trebui mai multă obiectivitate și mai puțină subiectivitate, deoarece Elforum este prin definiție un forum tehnic, nu un forum de literatură.Ma mir că unii useri, cu vechime pe forum, care chiar au ceva de spus întotdeauna, stau pe margine și nu comentează nimic despre violarea măsurătorilor amplificatorului Electrocompaniet.Cred că ar trebui să ne punem întrebarea pe cine ar deranja măsurătorile reale?Sau chiar nu mai contează, deoarece Matti Otala nu se poate compara cu gazda organizatoare?Nu cumva ar trebui stabilit in viitor, un protocol standard de evaluare a performanțelor, în limita superioară a aparaturii de care dispune gazda organizatoare?Trebuie excluse din principiu reaua voință sau erorile întâmplătoare, sper că nimeni nu a dorit să dovedească că X e superior lui Y, ci doar că există diferențe.

Link spre comentariu

Exact s-a dorit a se arata ca exista diferente si care sint acestea. Oricum s-au facut niste masuratori asa de amorul artei, daca era sa fie facute PRO-fi, trebuiau facute toate pentru toate, inclusiv sarcina capacitiva (10kHz dreptunghiular pe 8 ohm + 1uF paralel pe iesire), sarcina reactiva (1000Hz sinusoidal la 40% din pout max, cu 8 ohm iesire + 163uH paralel)suprasarcina de scurta durata, damping factor, Imax out, etc.

Eu unul am fost curios doar sa vad ce timp de crestere ofera acel amplif (per general nu ca etaj final), de la mufa de intrare pina la binding post.

5uSec nu este un timp prost, dar repet, sincer ma asteptam la ceva sub 2uSec.

Nu consider nimic partinitor pentru ca cele 3 amplifuri "masurate" au fost masurate in aceleasi conditii, de la mufa de intrare la cea de iesire, amplificatorul in mod general in to out, nu anumite sectiuni din ele.

Intrebare pentru grepfruit, TU cum ai fi masurat ca sa fie 100%, corect si ne-partinitor?

Link spre comentariu

Se vede treaba că chestia asta nu interesează prea multă lume. Iar data viitoare, cînd va mai fi, se vor abţine să-şi mai aducă sculele de acasă să fie făcute de rîs în public. La fel şi lămparii, cînd am propus nişte criterii ptr un test orb au dispărut. Siliconiştii încă mai speră... :)

Link spre comentariu

Dar nu s-a facut nimeni cu nimic de ris, nu asta a fost intentia, pe 90% dintre oameni nu ii intereseaza masuratorile amplificatorului ci ca acesta sa sune bine la urechea (personala) a fiecaruia.

Ca drept dovada, sunetul Electrocompaniet-lui a fost foarte apreciat!

Eu am vrut doar sa vad cum masoara, un amplificator care a placut unanim auditoriului, pentru ca am ajuns usor la concluzia ca este cel mai important sa placa publicului (clientelei) decit tie (eu-lui tau).

Deci masuratoarea am facut-o deoarece am considerat acest amplif ceva mai de referinta, poate asa ma mai "ameliorez" si eu un pic nebunia (personala) cu rise/fall times cit mai mici...

Dar sustin in continuare ca un amplificator care masoara bine, suna si bine (corect, mai bine spus).

Iar aspectul asta nu-l voi neglija vreodata, cit timp construiesc amplificatoare, indiferent de puterea lui.

Link spre comentariu
Vizitator grepfruit

Valorile THD și IMD fac diferența clara între aparate care măsoară la fel folosind generatoare si osciloscoape , dar sunt necesare sisteme de măsură calibrate metrologic pentru a fi credibile.Valorile SR sau ale timpilor on/off, damping factor sau riplul sursei când amplificatorul debitează Pmax pe sarcina de 2 ohmi reactivă cu defazaj 45 grade între curent și tensiune spun multe, dar nu tot.Din motive clare cum ar fi lipsa de competențe și a unor sisteme de măsură dedicate, audiofilii preferă audiția, dar nu refuza măsurătorile.Cât despre concursul între solidstate și lămpi , istoria ne spune clar că lămpile nu au învins și nu pot învinge, în ciuda unor performante notabile.Pur și simplu pot coexista, la fel ca vinilul pe lângă formatele digitale.Măsurătorile tale vor fi corecte și complete doar după compararea valorilor THD și IMD.În rest, ai dreptate.

Link spre comentariu

Iti amintesti Leco de comportamentul ciudat la clip al eci3, atunci cand l-am pus pe osciloscop? Intr-o oarecare masura se datoreaza faptului ca din cei 4 conzi de 10000uf, numai unul e pe o alternanta, 3 fiind pe cea opusa. Intentionat, nu e vb de eroare de proiectare. Mai sunt si alte aspect caudate in schema, daca as vedea-o pe net, as crede ca este masluita. Si nu seamana deloc cu aw70/aw100/aw120 (astea circula pe net, fiind si mai vechiute).

Link spre comentariu

Mai, nu stiu ce sa cred, eu parca as inclina sa cred ca fiecare etaj final are infasurarile, puntea si filtrajele lui...

Poti pune o poza mai clara, eventual cu traseele PCB in zona filtraje/punti?

@grepfruit, nu am aparatura dedicata sa pot masaura THD si IMD.

Link spre comentariu
Vizitator Miteata Nicolae

Referitor tuturor ce a spus colegul Leco e 100% eu am vandu foarte multe amplifuri chiar si facute de mine dar nu asa de la zero cu kituri mudule cu amplificatoare scoase din subwoofere auto sub 300w RMS Eu doar am masurat volti pe iesire nu am masurat avansat ca nu stiu si nu am avut echipamente. Nicu unul nu ma intrebat de performate sau cati volti are pe iesire uni nici cat au putere ultimul amplif "facut" din module cu CI Tda7294 cate 2 in punte pe canal cu preu su corector ton lam dat cu 300 de lei asa ca doar noi eu mai putin stiu ce inseamna cu adevarat sa masori sa construiesti sau ce pret corect trebuie sa aibe un amplif dupa piesele si tipul alimentari si pcb-urile folosite

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Se vede treaba că chestia asta nu interesează prea multă lume. Iar data viitoare, cînd va mai fi, se vor abţine să-şi mai aducă sculele de acasă să fie făcute de rîs în public. La fel şi lămparii, cînd am propus nişte criterii ptr un test orb au dispărut. Siliconiştii încă mai speră... :)

Data viitoare nu va mai fi,pentru ca își dau la geoale!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări