zal Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Sînt amplifuri total diferite, pe Yamaha îl dezavantajează schema veche şi corecţiile ''ajustate'' să se pupe cu restul componentelor din seria lui. Ptr teste trebuie separat ampliful final de partea de corecţii. ............. Şi totuşi, preţul e în nori. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Facut curat, nu fac reclama mascata. Cine doreste sa vada filmarile, sa imi dea mesaj privat pentru a-i da link la canalul meu YT. Atentie sint in format 4K rezolutie 3840/2160 pixeli, pentru cine are monitor 4K si scula performanta (PC). Link spre comentariu
[i_unit] Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Eci3 este cel mai ieftin din gama, sunt prezente in oferta si amplificatoare dual mono sau monoblocuri, dar la alte preturi. Schemele in schimb parca nu au nimic special, atat cat se poate vedea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 2700 euro nu-mi pare un pret entry level pentru 2x100W/4R, ci exagerat... Este de apreciat pot volum ALPS. Sincer ma asteptam sa vad in interior ceva WOW, iar daca fac un calcul sumar la ce este in interior, la mai sus de 450 euro hai 600-650 cu tot cu carcasa, nu ar costa. Dar sa nu o dam in extreme, nu asta este esenta topicului.Bravo lor ca cer si obtin pe el acea suma. Link spre comentariu
red93 Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Sunt sigur că știi asta dar: teoretic nu plătești doar valoarea componentelor ci și munca de cercetare pentru dispozitivul respectiv și a materialelor irosite pentru diferite prototipuri... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Facut curat, nu fac reclama mascata. Cine doreste sa vada filmarile, sa imi dea mesaj privat pentru a-i da link la canalul meu YT. Atentie sint in format 4K rezolutie 3840/2160 pixeli, pentru cine are monitor 4K si scula performanta (PC). Link spre comentariu
Vizitator Miteata Nicolae Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Deci ar trebui sa fiu plin de bani pentru V3 si SMPS? Ce tare ar fi! Glumesc... Leco bagale la 5000€ si gata ai rezolvat dar daca pui la 1watt/1euro In doi ani ai vila si lamborghini Eu personal cu bani de pe acel amplificator (scula cei drept) as alege alceva sau chiar mias loa o masina Link spre comentariu
[i_unit] Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Sa vedem cat de mult conteaza oscilogramele vizavi de perceptia sunetului. Am folosit un semnal dreptunghiular de 10khz si am masurat in ordine acel electrocompaniet eci3, o clona crest ca6 si Yamaha ca1010, deci clase diferite (hi-end, cel putin ca pret vs pa vs vintage din epoca hifi). Trebuie mentionat ca eci3 are protectie la hf, deci masuratoarea in sine a trebuit facuta repede. De asemeni, nu s-a injectat semnal direct in etajul final, asa cum ar fi trebuit pt stabilirea vitezei numai a ampului in sine, ci s-au folosit mufele de intrare-mufele de iesire la toate cele 3 amplificatoare, sarcina fiind de 8 ohmi. Electrocompaniet eci3, 5us: Clona Crest CA6, 3us: Yamaha CA-1010, 6us: Plus o simulare a unei celule rc 1kohm cu 2.2nf: Pareri? Link spre comentariu
Vizitator grepfruit Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Comparați mere cu pere?Rolul filtrului trece jos de pe intrare este bine definit, THD, IMD unora le spune ceva, altora nu prea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Vise, vise... (Pentru ce a scris Miteata N). Referitor la oscilograme, si eu am masurat V3 incepind cu (de la) mufa de intrare XLR balansat pina pe borna de iesire, deci semnalul a trecut prin cabluri a ajuns in integratul adaptor balansat/nebalansat, a suferit prin un prim filtru trece jos, a ajuns in pot volum, a intrat in etajul printr-un al doilea filtru trece jos si apoi l-am masurat la iesire pe o sarcina de 4 ohmi la un 30% din Pmax out: Rise si fall times la 10kHz Link spre comentariu
[i_unit] Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Dar e clar, sper, ca nu sr-ul dicteaza modul in care suna un amplificator (Crest ca6 s-a auzit cel mai "harsh"), toate cele 3 amplificatoare au raspunsul in frecventa la fel in gama 20hz-20khz. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Da, corect, insa un timp de crestere si cadere mai mic ofera implicit un amplif mai rapid, un s/r mai mare; un amplif cu o banda de frecventa mai mare la limita superioara. Depinde mult si ce componente s-au folosit, schema, armonicele pare si impare asigura coloratia sunetului, etc. Link spre comentariu
Vizitator grepfruit Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Una-i una , alta-i alta.Jur pe cravata mea de pionier că Electrocompaniet are damping factor intern și evident un SR mai mare decât poate măsura cineva anume cu o metodă eronată în mod voit.Cine măsoară SR de la mufa de intrare la mufa de ieșire să ridice doua degete si sa aștepte afară din clasă, deoarece cursul de electronică nu este o materie obligatorie pentru toți elevii. Despre timpii on/off nu e cazul să mai comentăm. O simpla privire pe schema și vă puteți da seama că Electrocompaniet este un adevărat cal de curse din rasa pur sânge arab. Link spre comentariu
Mli Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Arabii n-au nici o treaba cu calitatea dar sunt eficienti...(cu asta am zis tot ), personal, SAE mark41b e un amplificator cu sunet cald. Scuze de offtopic Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Electrocompaniet are damping factor intern și evident un SR mai mare decât poate măsura cineva anume cu o metodă eronată în mod voit.Cine măsoară SR de la mufa de intrare la mufa de ieșire . Pai pina la urma semnalul nu intra pe mufa de intrare si iese pe binding post (in cazul lui)? Crezi ca sta cineva sa bage semnal exact pe amp in si sa scoata semnal direct din pinul bobinei de la iesire? Ce ampliful e vindut cu specificarea baga semnal direct pe borna in a etajului final sau ca un aparat de-a intregul? Acum sincer sirmele alea chioare din placa pina in bornele binding post si bobina aia anemica de pe iesire, basca releu cu contacte capabile de 5A la 30Vac, cu cit crezi ca atenueaza DF versus un contact de releu de 30A serie cu iesirea (decuplare DC-LF) si conductoare de 4-6mm^2, si bobina de iesire cu sirma de Cu Em 3mm^2? Totusi la 2700 Euro, chiar nu aveau un releu de macar 16A si niste conductoare serioase la iesire pina in bornele binding post (asta m-a iritat cel mai mult)? Vad ca filtraje la 80Vdc au pus pentru +/- 34Vcc alimentare... Ca de rezistenta aia paralel cu bobina deci initial a fost de 5W ceramica, au pus de 2 W cu pelicula de carbon. Sincer, mine NU imi place si spun direct "ASA NU"... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum