Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Întîlniri periodice ale constructorilor de amplificatoare

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Am ajuns si eu pe la ora 10,din pacate nu prea am stat in sala mare,unde a avut loc auditia,am avut de reparat doua ampuri de chitara,in plus aveam si o mega durere de cap,din cauza unei raceli.Eu ma bucur ca in sfirsit ati putut sa va intilniti.Am intrat si eu de citeva ori in sala,legat de incintele cu Fostex ,si eu am avut impresia de sunet cam tipat,eu sunt de parere ca amplasarea incintelor in sala a fost defectuoasa,nu prea se putea altfel,cred ca intr-o sufragerie se aud altfel,mai ales daca sunt amplasate mai aproape de un perete,la auditia de azi au fost amplasate in mijlocul salii.Cind mai vreti intilniri,sa ma anuntati cu doua,trei saptamani inainte.

Link spre comentariu
Vizitator Miteata Nicolae
O intilnire frumoasa si fructuoasa , testari amplifuri Diy, comparatii intre clase de functionare,a predominat clasa D, nici nu aveam pretentia sa domine clasa AB, de...clasa D este de actualitate.Schimb de experienta, pareri , date tehnice. Sincer o spun, mi-a placut,si-mi doresc sa mai avem asemena intilniri, sa venim cu amplifuri construite in perioada dintre intilniri.Multumesc initiatorului DjLeco si gazdei Viobio. Va multumesc !

Multumesc clasa d apliful care lam achizitionat de la Mihai e un amplif usor piese putine dar tehnologia si frecventele la care raspunde sunt forte bune deaceea am achizitioana clasa d si nu ab referitor la suma care am putut so ofer pe el are cel mai bun raport putere leu asa ca daca o sa fac un upgrade la el ajunge la 2 ohmi 3000w rms Ma bucur ca ampliful meu da o putere suficienta pt acei doi sateliti (4ohmi) pe un canal si cei doi basi de 15 tot 4 ohmi pe celalat canal multumesc din suflet lui dj Leco pt incintele si sursele de semnal disponibile cat si lui dl Vio pt gazduireAstept cu nerabdare o alta intalnire vreau sa vad si sa aud si clasa h pe putere mare chiar si v3 de la leco sunt foarte puternice daca pot scadea tensiunea in retea sa palpaie ..... Si sursa de 5 kw e nebunie curata si multa munca si mie mia placut RESPECT DIN PARTEA MEA TOTALEXPERIENTA UNICA DE NEUITAT PT UN AMATOR CA MINE

Link spre comentariu

Salut, nu cred ca lipsa corectiei baffle-step a fost problema, ci poate amplasarea lor in sala nu a fost una prea fericita.

Mai jos ai niste masuratori cu aceste boxe facute cu un microfon calibrat de masura.

Raw response

Posted Image
Frequency response smoothing

Ce placi audio au fost folosit pentru semal se auzea perfect foarte clar si bine

Sursa samsung note 3 cu iesire digitala usb pe un dac style audio carat-ruby.

Link spre comentariu

Salut, nu cred ca lipsa corectiei baffle-step a fost problema, ci poate amplasarea lor in sala nu a fost una prea fericita.

Mai jos ai niste masuratori cu aceste boxe facute cu un microfon calibrat de masura.

Graficele afisate de tine nu fac decat sa confirme ceea ce am dedus. In plus, este nevoie de un set mai elaborat de masuratori care sa evidentieze ceea ce aude urechea, simplul raspuns in ax nu este suficient. Daca zici ca ai microfon de masura, poti sa faci cateva masuratori la indicatiile mele?

Link spre comentariu

Gata cele doua kituri IRS3000...pe radiatoare mult supradimensionate... Mosfeti IRFP4332, cate 4 bucati pe kit....maine testele de rigoare.

Mi-a placut amplificatorul tau in clasa D (primul ascultat), iar daca spui ca aveai 2 canale in clasa D, smps si cablaje fara groundplane, nu pot decat sa te felicit ca nu s-au auzit deloc interferente. La masuratori, din nu se stie ce motiv, au iesit cu mult zgomot, cine stie de la ce a fost, am vazut ca era o problema la sistemul de masura, poate o bucla sau o impamantare aiurea. Te-as ruga pe aceasta cale, in masura posibilitatilor, sa postezi cateva masuratori conform cu materialele urmatoare:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Video hard clip cu limiter inclus, sarcina 4 ohm: https://youtu.be/yEV1NO2KhU0

Video fara limiter: https://youtu.be/VZ_H-MSoegs

Editat de [i_unit]
Link spre comentariu

Undeva este o neregula, ori alimentarea scade mult in sarcina, ori se intra in clipping prematur (feedback  incorect in mare parte), la +/- 110Vcc in clasaD trebuiau sa fie minim 75-80Vrms curati la out daca alimentarea statea bat!

Filmuletele inca se uplodeaza, le pun pe toate cind sint gata.

Link spre comentariu

Mi-a placut amplificatorul tau in clasa D (primul ascultat), iar daca spui ca aveai 2 canale in clasa D, smps si cablaje fara groundplane, nu pot decat sa te felicit ca nu s-au auzit deloc interferente. La masuratori, din nu se stie ce motiv, au iesit cu mult zgomot, cine stie de la ce a fost, am vazut ca era o problema la sistemul de masura, poate o bucla sau o impamantare aiurea. Te-as ruga pe aceasta cale, in masura posibilitatilor, sa postezi cateva masuratori conform cu materialele urmatoare:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Video hard clip cu limiter inclus, sarcina 4 ohm: https://youtu.be/yEV1NO2KhU0

Video fara limiter: https://youtu.be/VZ_H-MSoegs

Salutare, in primul rand felicitari organizatorilor pt acest minutat eveniment, si multumesc pt aprecieri.

La masuratori probabil a fost vorba de o bucla de masa....iar in ceea ce priveste masuratorile pe care le vrei...nu este absolut nimic secret....ele au mai fost postate..

http://www.elforum.info/topic/110620-vand-amplificator-1500-w-rms-2x750-w4r-clasa-d-irs2092-cu-sursa-in-comutatie/

Kiturile sunt alimentate la +-87 Vdc, sursa hard switching, iar in vederea interferentelor, si a lipsei planului de masa, au fost luate o serie de masuri cum ar fi punctul de masa, trasee scurte, neparalele, condensatori de decuplare, pozitie bobine iesire, cabluri ecranate, evitarea de creare de "loopinguri" sau "antene" sau "bipoli" cum vreti sa le numiti, alegerea unor frecvente de comutatie atat la sursa cat si la kituri astfel incat sa nu apara "batai de frecventa...sau armonice.

In filmele de mai sus, se poate vedea puterea, liniaritatea, si intrarea in clipping, protectia...etc, cu semnal curat dat dintr-o placa de sunet Audigy 106 bB SNR.

Multumesc inca odata organizatorilor....si vorba lui Leco..."cat mai mult fludor consumat".

Link spre comentariu

Undeva este o neregula, ori alimentarea scade mult in sarcina, ori se intra in clipping prematur (feedback  incorect in mare parte), la +/- 110Vcc in clasaD trebuiau sa fie minim 75-80Vrms curati la out daca alimentarea statea bat!

Filmuletele inca se uplodeaza, le pun pe toate cind sint gata.

In momentul in care o sa prind vreun amp mai vechi, o sa refac masuratorile la acel tip de modul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări