turcu_dan Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 N-am nimic cu cei care vor sa protejeze aceste animale, insa sa o faca in ograda lor, nu in curtea mea. Dupa ce investesti in gazon, flori, etc .... si mai si muncesti, vin acesti mici monstruleti care-ti fac praf toata muca..... nu cred ca cineva si-ar dori asa ceva ...... Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Ma intreb daca se poate infiinta o ferma de...cartite! Poate dau lovitura pe piata hainelor de blana! Cum cartitele sunt mici ,greu capturat si mai trebuie si un nr.mare pt.o haina... Link spre comentariu
ss1958 Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Am patit-o si eu. Tarusii aia sunt de tot rasul, scoteau cartitele musuroiul la 30 cm. de ele de parca erau atrase de zumzetul lor. Le-am returnat dupa vreo 10 zile si am ramas tot la capcanele alea. Ghinionul meu e ca padurea e la vreo 200 de metri si cred ca nu voi scapa niciodata de ele.Parca mi-e mila de ele, dar cand vad ce fac dupa ce ai muncit luni de zile si ele strica intr-o noapte... parca imi trece.Daca s-ar rezuma doar la gradina de legume, as inchide ochii, cu toate ca imi mananca ramele pe care ma chinui din greu sa le inmultesc.Dar parca inadins fac praf gazonul si rasadurule cu flori ale sotiei si numai eu stiu ce e pe capul meu pana le prind. Link spre comentariu
core Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Eu am doua aparate la tara, tarusi cu solar, cam de doi sau trei ani, si la mine pare ca au dat rezultate, in sensul ca nu a mai venit cartita in acesti ani, in vecinatatea tarusilor, undeva pe la 5-10m in jur. Am avut in trecut cartita, an dupa an. Am incercat intr-o perioada sa turnam apa in canale, nu a mers metoda. Poate acum prefera ce se pune in gradina la vecini, cine stie. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Americanii considera cartitele protejate...au chiar si o zi dedicata cartitei. Cîrtiţa aia e marmotă, de fapt. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Si e mai mare decat o pisica. Cand sapa, scoate cam vreo 2 roabe de pamant si pietre. Nu prea se compara cu cartita din topic. Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Eu am doua aparate la tara, tarusi cu solar, cam de doi sau trei ani, si la mine pare ca au dat rezultate, in sensul ca nu a mai venit cartita in acesti ani, in vecinatatea tarusilor, undeva pe la 5-10m in jur. Am avut in trecut cartita, an dupa an. Am incercat intr-o perioada sa turnam apa in canale, nu a mers metoda. Poate acum prefera ce se pune in gradina la vecini, cine stie. Vezi ce au cultivat vecinii,ei au rame multe,cu ele mai merg la pescuit...etc! Concluzia:Daca ai rame...ai si peste(pescuit) si cartite!! Link spre comentariu
pacha Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Singura solutie ordinara este gazarea lor. eu am un motor pe benzina ramas de la un generator de curent si cu el le gazez, asa am scapat de ele. dar nu e chiar asa de simplu, trebuie invatata si metoda aceasta. Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Ce este asa mare lucru de invatart? Bagi un furtun de la esapament pana in gaura,daca ai timp..il lasi la ralanti,(fumezi o tigara,daca esti fumator),daca te grabesti..acelereaza motorul! Gazarea,s-a folosit si in lagarele de concentrare,dar pentru"sobolaneii"astia...cu un litru de benzina...!! Link spre comentariu
norad Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Eu am gasit in Dedeman clupse mecanice care se introduc in gaura facuta de cartita, efectul este garantat. De cate ori au scos pamant si am instalat clupsele am prins daunatorii, in numar de vre-o 8 bucati din vara pana acum. Pe site-ul Dedeman eu n-am vazut asa ceva. N-am cautat bine ? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Nu le-am cautat pe site, le-am cumparat in primavara de la raionul de gradinarit/plante. Link spre comentariu
pacha Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 pentru Morocanos; cand bagi teava de esapament in gaura pamantul se usuca repede din cauza caldurii tunelul se surpa si se obtureaza. crede-ma trebuie studiu! Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Nu merge cu gaze de esapament, eu am incercat cu pucioasa pentru butoaie 2 zile la rand. Am bagat banda aprinsa in gaura si cu ajutorul unei suflante reglabile, am "impins gazele in tuneluri". Am ramas surprins cand a iesit fumul degajat de pucioasa prin crapaturile pamantului cate tuneluri sunt. Au disparut 5 zile dupa care s-au intors, probabil au migrat la vecini pana au iesit gazele toxice din galerii. Sa nu va imaginati ca ele au galerii doar in curtea voastra. Dupa mine singura solutie eficienta este exterminarea, astfel, nu mai au unde sa migreze si de unde sa se intoarca. Binenteles ca nici eu nu am scapat definitiv de ele. Cam la o luna juma sau 2, apare cate un musunoi,dar scot armamentul., (clupsele) si in 2-3 zile nu mai misca nimic, pana la urmatoarea ...... Link spre comentariu
gica70 Postat August 26, 2017 Partajează Postat August 26, 2017 (editat) Am o nepoata la casa de marcat intr-un supermarket si intr-o zi imi povesteste ca a intrebat-o un client daca are vibratoare pentru cartiti! (da, asa s-a exprimat, cartiti!) Va dati seama cum a reactionat biata fata dar eu i-am explicat ca exista asa ceva! Fapt autentic. Editat August 26, 2017 de gica70 Link spre comentariu
icar Postat August 26, 2017 Partajează Postat August 26, 2017 Din proprie experienta: nu au nici un efect!! In citeva zile se invata cu ele si scurma iar! Ele nu vin degeaba pe ogorul tau, vin dupa mincare. Daca o gasesc, vin si sapa. Omorii unele, vin altele. Am incercat cu otrava, cu fum de sulf (bagete speciale pentru asa ceva) si chiar cu carbit! Am avut pace o juma de an, dupa care iar s-a umplut gazonul de musuroaie! Deci, trebuie inlaturata cauza ( hrana), nu efectul (cirtita)! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum