vera Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) M-a rugat un prieten sa-i repar ac. sursa:http://i66.tinypic.com/24277fohttp://i64.tinypic.com/23li7nthttp://i68.tinypic.com/hv43zacare are in componenta : 2xKA7500B; 1xLM324N; 2x2SK2842; 2xJCS740 si alti tranzistori, diode, zic eu, mai putin importanti.Sursa are urmatorii parametrii:IMPUT VOLTAGE: DC 24VOUTPUT VOLTAGE: AC 220-240VUSB OUTPUT: DC 5V/0,5ACONTINUOUS POWER: 400WPEAK POWER: 800WProblema este ca a mai umblat cineva in ea si a schimbat 2 tranzistori de putere. Acum, cand o alimentezi, intra protectia in functie. Toti tranzistorii de putere sunt buni.Rugamintea mea este daca are cineva schema, sau macar sa-mi spuna care sunt tranzistorii originali.MultumescPS-pe sursa, nu este nici un cod de identificare, deci nu am cum s-o caut pe net. Editat Decembrie 1, 2015 de vera Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Azi am incercat depanarea sursei. Am scos transformatorul, dupa care protectia nu a mai actionat.Transformatorul are primarul de 2x0,15mH si secundarul de 16,6mH.Cu transformatorul montat la loc, puntea redresoare deconectata si un bec de 25W, ca sarcina, functioneaza (aprinde becul de la rosu la alb, dupa care intra protectia si blocheaza totul). Concluzia este ca defectul este in stabilizator.La cele postate mai sus se adauga:1-sursa are in componenta 2xIRF3205; 1xKA7500B; 2xN5502-stabilizatorul 2x2SK2842 plus 2xJCS740. Aici e marea problema. 2 tranzistori au fost schimbati, cu alt tip si nu stiu daca cu unii echivalenti. Ca sa scot schema dupa cablaj, e munca de Sisif (inca un KA7500B; 1xLM324N; 2xA44; 6xN550; etc-mi-e groaza).Va rog, daca a mai depanat cineva asa ceva, o schema.Multumesc Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2015 (editat) M-am chinuit si azi cu sursa. Concluziile:1-partea de comutatie si protectia in ca functioneaza corect;2-ceea ce numeam eu stabilizator, este un montaj in punte, care face conversia cc/ca. Aici este defectul. deoarece cei 4 tranzistori au fost sarma si sigur au ars si comanda. Ulterior, cineva i-a schimbat cu 2 de 125W (JCS740=IRF740) si 2 de 40W (2SK2842).Ramane sa mai studiez problema.Daca cineva are o schema de principiu, m-ar ajuta tare mult. Editat Decembrie 3, 2015 de vera Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2015 M-am apucat sa scot schema dupa cablaj. Intre timp, prin bunavointa unui coleg, am facut rost de o schema asemanatoare. Concluziile sunt "roze"-persoana care a intervenit inainte, a modificat valori de piese si chiar schema (piese in plus). Daca nu era la mijloc un prieten, renuntam. Asa.......... Am variat tensiunea de alimentare. Tensiunea ca, pe bec (sarcina) creste, de cand iese din protectia de minima tensiune, pana intra protectia de max. tensiune, ceea ce nu-i bine. Normal este ca in ac plaja, tensiunea ca sa fie aproape constanta. Ac. variatie, actioneaza alta protectie care blocheza celalalt KA7500-iesire 0, Pasul urmator, este sa obtin tensiune alternativa constanta, dupa care sa identific ce nu functioneza (a fost schimbat cu alta valoare, este ars, etc). Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Schema postata e scoasa dupa cablaj? Pare a fi desenata cu OrCAD. Cate straturi are cablajul? Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2015 @em2006, schema postata, este cea trimisa de un coleg. Schema scoasa de pe cablaj. nu este terminata. La sfarsit, o voi atasa. Cablajul este cu un singur strat. Cred ca am rezolvat problema. Am gasit un tranzistor, care conducea in toate sensurile, dar care nu era sarma. Din cauza lui, aveam tensiunea max. alternativa, care imi bloca partea de conversie. Va tin la curent cu evolutia problemei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum