Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare componente pentru a modifica un handsfree

Vizitator andreidi

Postări Recomandate

Vizitator andreidi

Se da un adaptor TRRS (jack 4 contacte) to TRS (jack 3 contacte), cu microfon inclus si butoane de control, modelul Nokia AD-54 (http://static1.troca-se.com/uploads/items/2012/01/14/23/70680/Auricular-Audio-Estereo-oiginal-Nokia-HS-45-o-Controlo-Remoto-AD-54-preto_507b3d42f25d1.jpg). Avand pinout-ul de Nokia, pentru a functiona corect pe un Samsung pe Android (sa se auda sunetul corespunzator si sa mearga microfonul), am inversat din interior firele GND si MIC+ pentru a obtine pinout-ul de Samsung

Dar as vrea sa pot face ca si toate butoanele de pe telecomanda respectiva sa functioneze conform functiilor acestora (PLAY/PAUSE, NEXT SONG, PREVIOUS SONG, STOP, VOLUME UP, VOLUME DOWN). Fiecare buton prin apasare uneste contactele GND si MIC+ prin interpunerea unei rezistente de o anumita valoare, in urma interpretarii acesteia, telefonul executand actiunea corespunzatoare. Android-ul nativ stie sa lucreze doar cu 3 dintre acestea, mai exact cu PLAY/PAUSE (rezistenta fiind de 0 Ohm), NEXT SONG (rezistenta de 660 Ohm) si PREVIOUS SONG (220 Ohm). Avand in vedere ca nu exista nicio aplicatie anume care ar putea interpreta diferite valori ale rezistentelor aplicate si care ar putea premite alegerea unei anumite actiuni alocate fiecarei valori ale rezistentei aplicate, nu ramane decat varianta hardware, de a modifica rezistentele din interiorul telecomenzii.

Pe de alta parte, exista pe Google Play o anumita aplicatie numita Headset Button Controller, care permite alocarea unor actiuni dorite atunci cand cele 3 butoane specifice android sunt apasate diferit (mai lung, de mai multe ori consecutiv, apasate si mentinute apasate --- https://lh4.ggpht.com/z3mlIR7b1lpPDAZFif-kNev56-KGwfx26O_TNVlgK412DAM4v4MAzYSBSrhHf6K6K48B=h900), Ideea care mi-a venit ar fi sa inlocuiesc rezistentele SMD actuale ale tastelor PLAY/PAUSE, NEXT, PREVIOUS cu altele de valori 0, 660, respectiv 220 Ohm, pentru ca atunci cand apas aceste taste, android-ul sa stie sa le interpreteze si sa actioneze conform. Pentru celelalte taste, m-am gandit sa pun rezistente SMD cu aceleasi valori, dar sa pot face si un montaj care atunci cand apas scurt pe un anumit buton, sa mentina actiunea rezistentei pentru mai mult timp (sa simuleze un long press) sau sa realizeze o actiune intermitenta (double click, triple click etc.). Astfel, alocand acestor functii o anumita actiune pentru fiecare dintre aceste butoane cu rezistenta plus montajul respectiv, sa pot obtine actiunea dorita pentru fiecare dintre butoane.

Mentionez ca as avea nevoie fix de 3 actiuni care sa se bazeze pe cele 3 rezistente mentionate mai sus. Cu alte cuvinte, la final asa ar arata totul:

1) Apasare scurta PLAY/PAUSE --- rezistenta de 0 Ohm intre GND si MIC+ ce actioneaza scurt --- telefonul executa comanda de baza android = PLAY/PAUSE

2) Apasare scurta NEXT --- rezistenta de 660 Ohm intre GND si MIC+ ce actioneaza scurt --- telefonul executa comanda de baza android = NEXT SONG

3) Apasare scurta PREVOUS --- rezistenta de 220 Ohm intre GND si MIC+ ce actioneaza scurt --- telefonul executa comanda de baza android = PREVIOUS SONG

4) Apasare scurta STOP --- rezistenta de 0 Ohm intre GND si MIC+ ce actioneaza un timp mai lung sau intermitent --- telefonul executa comanda presetat din aplicatia Headset Button Controller = STOP

5) Apasare scurta VOLUME UP --- rezistenta de 660 Ohm intre GND si MIC+ ce actioneaza un timp mai lung sau intermitent --- telefonul executa comanda presetat din aplicatia Headset Button Controller = VOLUME UP

6) Apasare scurta VOLUME DOWN --- rezistenta de 220 Ohm intre GND si MIC+ ce actioneaza un timp mai lung sau intermitent --- telefonul executa comanda presetat din aplicatia Headset Button Controller = VOLUME DOWN

Eu m-am gandit ca acest lucru poate fi realizat foarte usor cu NE555, insa din pacate dimensiunea redusa a spatiului din telecomanda nu imi permite sa realizez un astfel de montaj. Intrebarea ar fi daca exista vreun montaj/o componenta care sa-mi incapa in interior, astfel incat sa pot obtine la apasare normala pe un buton o apasare prelungita sau intermitenta (simulata) a acelui buton.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator andreidi

Avand in vedere ca nu pot sa aduc tensiune in telecomanda de la casti, m-am gandit la o alta varianta, facand anumite compromisuri.

1) Voi adauga rezistentele de 660 Ohm si 220 Ohm pe traseul butoanelor VOL UP si VOL DOWN si voi face remapping din program astfel incat atunci cand le apas sa creasca/scada volumul.

2) Voi lasa fara rezistenta butonul de PLAY (care este la fel cu cel de raspuns), deci 0 Ohm, astfel incat telefonul va lua comenzile clasice de Android, raspunzand/respingand apelul/play-pauza la muzica.

3) Voi adauga rezistentele de 660 Ohm si 220 Ohm pe traseul butoanelor NEXT si PREVIOUS si din program le voi programa ca la apasare mai indelungata sa actioneze cu NEXT si PREVIOUS. Din aceste butoane voi putea ajusta si volumul prin apasare scurta, asa cum si din butoanele de volum prin mentinere lunga voi putea schimba melodiile.

4) Voi lasa fara rezistenta butonul de STOP, deci 0 Ohm si voi face reprogramarea sa din program, astfel incat atunci cand il apas indelungat, sa ia comanda de STOP. Apasarea scurta a acestui buton va fi egala cu play/pause, respectiv raspundere/respingere apel.

Trebuie doar sa gasesc rezistente SMD de 660 si 220 Ohm pentru a incapea in carcasa telecomenzii.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator andreidi

Am facut modificarile mentionate mai sus. Nu am gasit SMD-uri, dar am reusit sa inghesui niste rezistente mici ca si dimensiuni in carcasa. Trebuiau inversate rezistentele: 220 Ohm pentru VOL UP si 560 Ohm pentru VOL DOWN (560 era cea mai apropiata rezistenta pe care am gasit-o; ideal era 600 Ohm, nu 660 Ohm cum am zis initial). Datorita faptului ca adaptorul avea un microcontroller cu integrat care dadea comenzi pe linia GND si MIC+ pentru a functiona pe Nokia, cand apasam tastele de VOL UP si VOL DOWN, din cand in cand isi lua comanda ca si cum ar fi fost apasata tasta PLAY/PAUSE, ceea ce inchidea apelul/radioul FM si punea pe pauza muzica din player/Youtube. Am fost nevoit sa scot acel integrat si sa fac curatenie scotand toate rezistenele si diodele SMD atasate acestuia, pentru ca apoi sa conectez microfonul "pe direct", aduncandu-i masa si fir cald direct de la firele ce vin de la mufa jack. In acest fel, nu se mai dadeau comenzi eronate si ajustarea volumului se facea fara probleme. Pe langa toate astea, si microfonul se aude mai bine, inainte daca vorbeam cu gura in partea opusa microfonului, se auzea foarte slab, probabil din cauza montajului specific Nokia pe care l-am eliminat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări