Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre superdiodă

Blacksmith

Postări Recomandate

In pofida rezultatelor exceptionale ale amplificatoarelor (si nu glumesc), ala de deseneaza acele scheme nu poseda notiuni elementare de desen tehnic. Nu aliniere, nu consistenta, nu ordine, greu de deslusit, etc... dar se vede ca merge si asa. Eu cred ca sunt desenate asa doar ca sa incurce audienta, ceea ce e un merit si asta :ras:.

Link spre comentariu

Te simti iritat cumva?

Nu cred ca ai de ce...

Pune minutele si fa si tu unul de putere foarte mare, nu cred ca te retine ceva sau cineva...

Daca vrei, te pot ajuta cu diverse sfaturi PRACTICE, cu mare placere!

Reparatiile pe care le-am facut si despre care tot amintesc pe fiecare topic (unde este imperios necesar sa o fac), au dus la experienta practica in fel si fel de situatii, de defecte, de design, de design flaw, experienta practica, pe care sincer spun, fara sa caut sa jignesc pe cineva, nu as da-o pe toata teoria din lume.

Eu pe ceea ce am realizat in decursul anilor si pe reparatii mi-am facut mina si experienta pe care o am.

Si am avut zeci sau sute de situatii si experiente, mai placute sau cu sute de injuraturi.

Thunderer, crezi ca ma intereseaza parerea ta sau cum a fost desenat de mine sau de altul?

Nu colega, ma intereseaza REZULTATUL final!

Schemele mele nu sint nici publice, nici pentru public.

Eu inteleg foarte bine ce este acolo, asta este esential!

Daca vreau eu sa dau ceva "din casa" dau cind si unde consider.

Link spre comentariu

Sunt foarte relaxat, multumesc de intrebare.Domeniul audio nu ma pasioneaza. Ca tot il recomanzi la stanga si la dreapta ca pe sfintele moaste. Nici astea din urma nu ma intereseaza.Important e sa fii impacat cu tine. E opinia mea. Sunt de acord ca rezultatul muncii iti apartine, si poti folosi orice metoda de protectie. Asta ziceam in ultima fraza, dar se pare ca n-am folosit cuvintele pe care voiai sa le citesti.E adevarat ca ceva irita: scrisul in culori, ingrosat sau cu majuscule. Majoritatea nu suntem nici orbi, nici surzi. Probabil ca ai incurcat forumul.

Link spre comentariu

@Marian , îmi cer scuze pentru orice .Eu doream să evidențiez avantajele unor tipuri de superdioda față de varianta comercială , minimală , cu un singur tranzistor ...Dacă discuția va aluneca în direcția orgoliilor , eu mă retrag și mă voi bucura cum se ajunge din nou la redescoperirea apei calde și a mersului pe jos , exact ca în toate subiectele în care se învârt anumiți useri ( se știu ei , pe această cale îi mulțumesc și lui Vasile pentru butonul " mulțumesc " la fiecare post , deoarece avem șansa sa identificam " prietenii " ), extremi de refractari la orice e nou .Vă invit pe toți în Epoca Paleoelectronicii Audio :) !

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Leco cat de arogant poti fi... Stii, daca faci ceva, fa-o cum trebui, nu-ti face misto de interlocutori, daca pui termistor in schema, pai atunci foloseste simbol de termistor, nu de condensatori! Victor nu credeam c-am sa-ti spun asta tie, insa ceva mai multa modestie nu ti-ar strica nici tie, la fel ca nici lui Leco, sa stii ca lumea amplificatoarelor nu se invarte nici in jurul tau, asa cum nu se invarte in jurul nimanui, mai mult decat atat, tu arunci cu cate o "graunta" ici colea, si insulte cat cuprinde la adresa oricui, asta este un comportament iresponsabil.Daca vrei sa ajuti atunci fa-o, daca insa doar vrei sa faci misto de altii, mai bine taci pur si simplu!

"fa-o cum trebui,nu-ti face misto" trebuie,nu face mistoScuze de off topic.
Link spre comentariu

@Thunderer

Ala este stilul meu de a scrie, iti place te uiti si citesti, nu iti place, eviti, e simplu.

Altfel, sa se scoata de pe VBulletin, optiunile de bold, underline, color, etc.

@Vio, Marian, greseste involuntar.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

De ce nu folositi fratilor si tranzistori de putere care contin dioda pt circuitul de mers in gol??Se poate construi o superdioda foarte buna,asemenea finali se gasesc,in plus se monitorizeaza temperatura chiar in capsulele finalilor.

Link spre comentariu

Vio, sint SCUMPI!

Numeri pe degete, oamenii care investesc in componente de calitate (din pacate), si nu este un repros, este o situatie reala din pacate, puterea financiara a noastra este limitata.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Vio, sint SCUMPI!Numeri pe degete, oamenii care investesc in componente de calitate (din pacate), si nu este un repros, este o situatie reala din pacate, puterea financiara a noastra este limitata.

Stiu asta ca sunt scumpi,si tranzistorii originali sunt scumpi,eu am cumparat 2SC5200 si complementarul ,cu 20lei/buc.Cind construiesti pentru tine cred ca se merita ce este mai bun,parerea mea.Eu si celor calora le repar le pun tot tranzistori scumpi.Nu am nimic cu moderatorul.

file-4.php

Editat de viobio
Link spre comentariu

Solutia finalilor cu superdiodă încorporată este una de top , a fost menționată de Raimond și folosită de multi constructori Elforum , cu rezultate excelente din punct de vedere al stabilizării curentului de repaos . Viobio are perfecta dreptate , acesta soluție merită folosită .Ca o completare , exista , in oferta Sanken , finali Darlington complementari ( NPN sau PNP ) ce au inclus in capsula elementele unei superdiode de precizie .Am achizitionat câteva zeci de perechi , acum ceva timp , iar rezultatele au fost excelente .Am folosit o soluție inspirata dintr-un amplificator HiEnd .O parte din finali , au ajuns la diverși useri .Sanken i-a retras din fabricație , dar au lansat alte variante asemănătoare .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Exista o bursa de componente active vintage la......Osaka,pentru cine doreste sa restaureze/repare aparatura vintage cu componente originale,preturile nu sunt pt amatorii de chilipiluri

Link spre comentariu

Există și alte soluții alternative la superdioda clasică ( compusă dintr-o structură Darlington , CFP , complementară gen AE150 S etc ) dar și alte variante celebre , cu polarizare variabilă în funcție de nivelul semnalului audio și temperatură sau varianta preferata de mine in prezent , adica cea cu prepolarizare ( nonswitching ).Este superioară majorității soluțiilor , deoarece dispare una dintre cauzele care fac sa existe diferențe auditive între amplificatoarele în Clasă A și cele în Clasă AB , cu avantaje evidente privind randamentul .Din motive pur comerciale , genul acesta de diferite solutii de superdiodă au fost botezate New Class A , Class AA , Class A+ , etc și au reușit cu mare succes să tulbure mințile unui pseudoanalist Elforum , care chiar credea ca acele denumiri , atribuite unor patente serioase , reprezintă intruchiparea unor amplificatoare în clasă A :) .Exact ca-n Marin Preda , în faza cu țăranu' și girafa ... nu există și gata . Unii atât pot !Un amplificator Clasă AB cu superdioda nonswitching va fi superior auditiv majorității soluțiilor clasice , inclusiv celor cu finali ce au înglobate diode termaltrak .Desigur , mai există și alte soluții , fiecare cu avantaje și dezavantaje .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Dacă tot aţi amintit de trz ăia minune de la Sanken, mi-au trecut vreo trei amplifuri cu astfel de trz prin mîini şi cunosc cît de nefiabili sînt ptr preţul lor.

Ultimul a fost un Marantz cu 6 canale, cică 6x100W. A fost mai demult şi un Kenwood stereo, cu trz inscripţionaţi Kenwood.  :rade:

Sanken a renunţat la trz ăia de buni ce erau, başca complicaţii la realizarea cablajelor. Dacă ceva e bine proiectat, se va fabrica cît va exista domeniul electronicii, exemplu 2N3055 care a depăşit juma de secol, BC1xx...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări