Blacksmith Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 (editat) Care e diferenta dintre KSE340 si MJE350 (ambele de la Fairchid) ? Vad ca au parametrii identici. Vreau sa gasesc un 340 din ala izolat complet pentru superdioda, ca sa nu mai stau sa ma chinui cu foite de mica pe sub cablaj. Am avut odata asa ceva, deci stiu ca exista, dar nu mai stiu exact ce cod avea. Eu am impresia ca astea de la Fairchild s-ar putea sa fie izolate. Dar oare e izolat si KSE-ul si MJE-ul ? Editat Noiembrie 30, 2015 de ratza Discuţii mutate de aici: www.elforum.ro/topic/109059-amplificator-simetric-simpludarlington/ Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 KSE-ul este produs în Korea de S . Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 Scuze ca intervin, dar ce te impiedica sa montezi capsula cu partea izolatoare spre radiator si doar o saiba izolatoare pe surub?...zic si eu.... Link spre comentariu
claw Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 MJE-ul de la ON si ST nu sunt izolate . KSE-urile de la FAIRCHILD mi-au picat pe mana cateva si erau izolate . Ceva de genu' : 1 Link spre comentariu
oltean24 Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 Desi mai am cateva trafuri salvate din diferite combine sau amplificatoare defrisate, le-am zis adio surselor clasice cu baterii de filtraje de cativa ani de cand fac sursele in comutatie Nu imi mai bat capul cu trafuri subdimensionate si compensari de filtraje Chiar daca rejectia amplificatorului e proasta, zgomotul din sursa in comutatie este mult prea sus ca urechea umana sa il perceapa Si ce te faci cand asculti un post AM alimentat din acest tip de sursa?Trafo nu si-a spus ultimul cuvant inca. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 MJE nu e izolat, KSE-ul da. Varianta izolata se preteaza excelent ca superdioda. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 MJE-ul de la ON nu e izolat. Dar are si Fairchid-ul un MJE340: https://www.fairchildsemi.com/datasheets/MJ/MJE340.pdf (care nustiu daca e izolat sau nu). Aici in poze la firma asta pare ca ar fi izolat... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 (editat) MJE340 este izolat Editat Noiembrie 29, 2015 de viobio Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 Si ce te faci cand asculti un post AM alimentat din acest tip de sursa?Trafo nu si-a spus ultimul cuvant inca. Nu mai ascult pe AM, ascult numai pe ultrascurte. Pe de alta parte nu stau eu acum sa imi fac radio si sa il alimentez din sursa in comutatie cand pot sa il alimentez dintr-un traf mic Eu ma refeream la surse in comutatie de puteri mari pentru a alimenta aceste amplificatoare Am eu MJE340 Fairchild luate de la tme in vara si e full plastic Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 La genul asta de tranzistor nu e nevoie de saiba izolatoare, ci doar de folie care se gaseste in orice magazin si in plus este si ieftina. Chiar nu e o problema serioasa daca tranzistorul vine izolat sau nu. Ar fi fost o problema mai serioasa daca venea in capsula TO-220. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Se poate presa cu o clemă de radiator, nu mai contează capsula dacă e izolată sau nu, caz în care se poate pune o foaie de mică şi vaselină sub el. Există cleme din metal sau plastic, cum foloseau sovieticii în aparatura electronică. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Cita complicare pentru un banal tranzistor... E greu tare de dat o gaura filetata M3, o foita de mica si pasta siliconica. Personal, chiar si la puteri mici, recomand ca rezistenta termica jonctiune/radiator sa fie cit mai mica, tranzistorii in capsula total izolata, ii evit pentru superdioda. Asemeni prindearea trz superdioda peste unul dintre finali "pe surubul lui", o mare eroare de montaj, atit mecanic cit si termic. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 (editat) Pt. mine nu e nici o complicatie. Am aflat ce vroiam sa stiu. MJE340 de la Fairchild sint izolati si cu putina pasta siliconica sint perfecti pt superdioda. Pe astia ii pun. UPDATE: Am selectat si o alta pereche de tranzistori mai buni pt diferential: 2SC3324 / 2SA1312. Au zgomot de 0,2 dB tipic si 3 dB maxim. Editat Noiembrie 30, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 (editat) Sunt pe dracu' buni de superdioda ... Vezi cum stau cu beta și cât de eficienta este o capsulă TO220 în comparație cu cea de MJE340 !" e "un parametru de schimb termic , în cazul superdiodei este esențial !Dar să folosești o capsulă mică și izolată ... este ignoranță și incompetența sau lipsă cunoștințelor de bază ?Raimond , de ce nu " verși din casă " și amănunte importante ?A , am uitat , nu contează părerea mea , a ta sau a lui Leco , Dudică nu este receptiv decât la ce crede el că e " calea " .Scuze . Editat Noiembrie 30, 2015 de Victor Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Eu am incercat sa subliniez ceva, insa ignoranta primeaza, rezultatele vor fi "pe masura" ignorantei. Oare de ce s-au inventat tranzistorii Thermaltrack?!? Nu pentru minimalizarea rezistentei termice intre cele 2 pastile de siliciu din capsula si un raspuns cit mai rapid al superdiodei? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum