Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai rapid dsPIC

Postări Recomandate

Am lucrat cu dsPIC de 30-40MInstr/sec undeva la 120MHz-160Mz oscilator.

Exista dsPIC-uri mai rapide ...?

18MS/s la conversia A/D .........? la 12 biti..........?

http://www.microchip.com/pagehandler/en-us/family/32bit/

Sa inteleg de aici ca orice pic care incepe cu PIC32MZ are convertor A/D la 18MS/s ?

Ca nu scrie "up to" adica pana la.....Asa ar avea toate ?

Costa 10$ fata TVA si eu zic la la pretul asta ar merita.

Problema e cablajul ca toti sunt 'carabusi cu multe picioare', ba mai rau unele sunt chiar BGA.

Link spre comentariu

Ai osciloscop?

Cit ai lucrat pe un osciloscop digital?

Din ce stiu eu, din punctul asta de vedere, sint 2 tipuri de osc:

real time                     - cam ceea ce stie si utilizeaza lumea

sample osciloscope    - utilizabil numai la semnale periodice - repetitive. se utilizeaza foarte mult la analiza comunicatiilor de foarte mare viteza (in special optice dar nu numai) unde nu ai osciloscoape real time disponibile ca viteza si unde se utilizeaza in special diagrama ochi. COMPLET useless pt aplicatiile curente.

Desi osciloscoapele de la mine de la servici pot (majoritatea) sa functioneze si ca sample oscilloscope, in peste 10 ani de utilizare a osciloscoapelor digitale, nu am gasit inca nici un caz in care mi-ar fi utila aceasta functie. Rezulatul poate fi totusi extraordinar cind treci in modul sample la un osciloscop normal. La osciloscopul cu care lucrez eu, de numai 2GigaSample /sec/12biti, cind il trec in modul sample, rata de achizitie echivalenta devine 200GigaSample/sec.

In cazul unui osciloscop HOME-MADE, ar trebui sa te orientezi spre un ADC extern, de sine statator, de minim 12biti/ minim 50Mega Sample/sec, care sa verse datele direct intr-o memorie foarte rapida, iar controlerul sa genereze de exemplu numai semnalele de sincronizare si clock, urmind ca dupa terminarea achizitiei sa prelucreze acele date. Va rezulta un interval de timp foarte mare intre achizitii/trigere dar va putea fi totusi utilizat foarte bine cu un trigger mai smecher.

Incercarea de a utiliza un microcontroler pt achizitie este sortita esecului pt ca rata reala finala de achizitie va rezulta foarte mica iar ADC este si foarte contaminat pe alimentare de restul controlerului. Am multe teste facute in directia asta (testari de ADC la µControlere).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Daca vrei sa faci teste , eu zic sa incerci fara interventia uC, adica: ADC->DMA->RAM intern, si prelucrezi ulterior.

Poti reloca programul (functiile care au nevoie de executie rapida) tot in RAM si executat acolo.

Sunt curios ce rata de transfer se atinge.

PIC32MZ seria EC are probleme cu ADC speed (scrie undeva intr-o erata).

Foloseste unul din seria EF.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări