Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie brad

Vizitator nmihay

Postări Recomandate

Vizitator nmihay

Am instalatie,doar asa voiam sa o repar si am citit ca ar merge daca as lega firele care intra prin beculete la un fir comun,iar celalalt care merge de-a lungul ei la altul...Sper ca intelegeti :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• Electronicserver

5

• cipri_mury

4

• valangjed

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu am schema instalației, deci nu stiu sa va spun cum trebuie conectate. Daca dvs aveți schema sau daca găsiți undeva ca se poate conecta asa atunci e bine. Cel mai bine este sa asteptati răspunsul unui coleg de forum care are cunoștințe mai avansate.

Link spre comentariu
Vizitator nmihay

Firul comun e cel care nu intra in beculete decat in cel de la final,iar celelate 2 le leg? Nu se pot incinge prea tare beculetele sa sa bubuie ?

Editat de nmihay
Link spre comentariu

Nu bubuie,vezi tu practic cat se incing.

Celelalte 2 fire le legi intre ele.Cu firul comun si cu alea 2 mergi la priza.

Ce tiristori sunt?

Editat de Electronicserver
Link spre comentariu

Acolo cred că sunt triace, nu tiristori. Montajele cu tiristori mai au şi o punte redresoare formată din patru diode 1N4007, fiindcă altfel tiristoarele ar conduce doar pe o semialternanţă, lumina fiind mai slabă. Triacele în schimb, conduc pe ambele alternanţe (dacă sunt comandate astfel) fără să aibă nevoie de redresare. Acolo nu văd decât o diodă redresoare, folosită doar pentru alimentarea microcontrollerului ce comandă triacele. Vă sfătuiesc să verificaţi ,,pe direct,, dacă becurile se aprind, fiindcă poate fi întrerupt firul comun. Se mai defectează şi plăcuţa de comandă, cazul cel mai frecvent fiind din cauza umezelii ce condensează pe placă şi cauzează descărcări prin conturnare (conducţia curentului pe suprafaţa plăcii). Se găsesc astfel de module electronice şi separat, la preţuri modice, 5-10 Lei. Dar şi instalaţiile cu leduri sunt acum destul de ieftine şi mult mai eficiente şi ca luminozitate, dar şi ca eficienţă, consumând mult mai puţin....

Link spre comentariu

Da, scuzele mele,PCR 406 chiar sunt tiristori. Viteza, bat-o vina..... dar din imagine placa arată exact ca cele cu triace, eram obişnuit cu cele care aveau şi punte redresoare pentru tiristor...

Link spre comentariu

Poate si fara placuta.

plăcuţa aia e microcontrollerul care "face becurile să se aprindă frumos"... o scoţi, şi gata, se aprind şi atât, până le scoţi din priză...

asta dacă se aprind! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări