Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie brad

Vizitator nmihay

Postări Recomandate

Vizitator nmihay

Salut! Am o instalatie de brad caruia as vrea sa ii prelungesc firul de alimentare( mai exact ii desfac firisoarele de pe stecher,care oricum sunt foarte subitiri si sa le prelungesc). Scrie pe stecher ca are o intensitate de 3A. Stiti cumva daca pot prelungi? Exista fire de cumparat la metru asa de subtiri ?Voi ce m-ati sfatui? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• Electronicserver

5

• cipri_mury

4

• valangjed

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator nmihay

Deci nu este nicio problema daca folosesc un fir din acela gros de la un prelungitor mai vechi..( cum ar fi ca intra prea mult curent sau ceva de genul). A, si instalatia are 2 fire,amandoua trebuie legate la alte 2 fire de la prelungitor?

Editat de nmihay
Link spre comentariu

Poți pune cablu oricât de gros, cu atât mai rezistent va fi. Cel mai important e să izolezi bine orice înnăditură. Cum a spus și colegul dan-a2, mai bine lipești noul cablu direct pe bornele de legătură ale celui subțire, direct în cutiuță.Astfel va fi mai sigur. Poți cumpăra cablu bifilar de 2x0,75mm de la magazine de specialitate, atâția metri cât ai nevoie, îl lipești la un capăt direct în cutiuță, iar la celălalt capăt pui un ștecher.

Link spre comentariu

Scrie pe stecher ca are o intensitate de 3A.

3A este curentul maxim la care rezista stecherul. Tot asa poate sa scrie 250V - tensiunea maxima.

Daca il folosesti la valori mai mici (curent mult mai mic in cazul tau) nu este niciun pericol.

Link spre comentariu

Daca folositi cablul de la prelungitor si acesta are trei fire, al treilea este impamantare si nu trebuie legat.De obicei culoarea cablului de impamantare este galben cu verde.

Cele doua inadituri se izoleaza fiecare separat.

Editat de valangjed
Link spre comentariu
Vizitator nmihay

Daca folositi cablul de la prelungitor si acesta are trei fire, al treilea este impamantare si nu trebuie legat.De obicei culoarea cablului de impamantare este galben cu verde.

Cele doua inadituri se izoleaza fiecare separat.

Conteaza cum leg cele 2 fire care cu care cu celelalte 2 ?

Link spre comentariu

Majoritatea instalatiilor "moderne" sunt cu leduri, consumul lor este atat de mic incat puteti pune linistiti orice cablu aveti prin casa, mult mai importanta este izolatia buna, decat grosimea conductorului.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator nmihay

Va salut din nou! Am o nelamurire in legatura cu o instalatie de brad:).S-au ars becurile albastre si verzi Posted Image Merge inlaturata cutiuta si facuta direct alimentarea la priza doar a celorlalte beculete? Am observat ca din cutiuta ies 3 fire,iar pana in ea 2. Faza este ca nu vreau sa fac vreo prostie sa le unesc si sa faca bum...Banuiesc ca acea cutiuta are rolul de a imparti curentul. Cateva sfaturi?:)Multumesc!

Editat de nmihay
Link spre comentariu

Este posibil ca becurile sa fie bune, iar problema poate fi de la "cutiuta". In primul rand verificați firele care ies din cutiuță, sa nu fie rupt vreun fir.Eu cred ca cel mai bine este sa cumpărați o instalație de brad nouă, deoarece nu este scumpa, eu am văzut la aproximativ 15 lei la magazin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări