Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte difuzoare Alien AN-0310

adrianvmx

Postări Recomandate

Trebuie sa construiesc  4 incinte de bass pentru un mic pub  folosind difuzorul AN-0310 .Proprietarul a cumparat aceste difuzoare de care nu sunt tocmai multumit dar nici pretentiile lui nu sunt prea mari .Ideea este ca nu cunosc parametrii acestor difuzoare si nu stiu ce volum sa aleg pentru incinta si ce port bass-reflex ;dealtfel as incerca o incinta in care difuzorul sa fie incastrat in ea .Ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva in legatura cu aceasta problema ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrianvmx

4

• ahegyes

2

• djx700

2

• ionu7z1992

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tocmai din acest motiv am postat pentru ca nu am parametrii T/S ...am citit si cateva tutoriale despre cum se calculeaza dar m a can DAT peste cap . Ma gandeam ca mai sunt persoane care au test at difuzorul si ma pot ajuta.Multumesc.

Link spre comentariu

Eu as face o inchidere dupa un proiect tipic PA, potrivita pentru un difuzor cunoscut cu pret in buget, m-as juca cu ea, si daca iese catastrofa, macar raman cu cutia, urmand sa cumpar difurile potrivite...

In faza asta mai mult nu prea e de facut. Decat, eventual masuratori. Si nu cred ca difuzoarele merita efortul.

Link spre comentariu

Am pus cateva poze cu difuzorul , si dupa constructie  cred ca pot scoate ceva bass fara pretentii de sub .Cred ca domnul nomikos mi a dat cea mai buna idee si ii multumesc pentru asta totusi avand mai multa experienta imi puteti sugera un difuzor bun raport calitate/pret de 10 inch caruia sa i pot imprumuta caracteristicile ,iar in cazul unui esec sa schimb "elementul" electro-acustic.

post-179794-0-85721900-1449272776_thumb.jpg

post-179794-0-86663400-1449272780_thumb.jpg

post-179794-0-54844400-1449272825_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

termina cu prostiile ca nu o sa gasesti parametrii lor never !  , fura dimensiunile unei incinte care foloseste dif de 10 toli , ii arunci o inalta gen comp 25 sau ceva tot de la alien ii pui condensator in serie si difuzorul il lasi cu cadere libera , daca a luat alien vrea ceva boxe petarda....  faci corectiile din eq ... le mai indulcesti la sunet... si sunt foarte ok ... 

Link spre comentariu

termina cu prostiile ca nu o sa gasesti parametrii lor never !  , fura dimensiunile unei incinte care foloseste dif de 10 toli , ii arunci o inalta gen comp 25 sau ceva tot de la alien ii pui condensator in serie si difuzorul il lasi cu cadere libera , daca a luat alien vrea ceva boxe petarda....  faci corectiile din eq ... le mai indulcesti la sunet... si sunt foarte ok ... 

Adica "lasa bai ca merge si asa" - ca oricum e la moda termenul :limb:

Link spre comentariu

Exact .... am gresit cu ceva? daca avea difuzoare 18 sound , b&c, ciare si altele da, meritau un filtru bun si o incinta calculata bine.... dar chinezeriile alea suna si in galeata.... 

Nu are rost sa se complice nimeni pt asa ceva .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Din ce se vede in poze, chiar daca difuzoatele astea sunt chinezarii, macar par niste chinezarii bune, sasiu de aluminiu turnat, magnet destul de marisor, bobina cu ventilatie, aspectul membranei nu sunt chiar de lepadat. Eu cred ca puse in niste incinte cat de cat ok vor suna chiar bine. Diferenta dintre astea si ScanSpeak, RFT, etc. e mai mult abtibildul cu sigla, in rest tot mama China le face si pe alea. Eu sunt curios cati dintre voi, legati la ochi fiind, ar face diferenta doar la ureche intre difuzoare ca acestea si altele cu cel putin un ordin de marime mai scumpe. Aaa... mai este si diferenta de cativa (sute) de euro, asta poate face intr-adevar diferenta!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu am avut timp să postez dar am făcut niște incinte pentru ele cu difuzorul în interior ceva gen band pass...amplificatorul care le ataca este foarte vechi dar bun : Hertz liniar 5.3 2*500w /4ohmi . Nu mă așteptăm să sune așa de bine...au deja peste 10 petreceri cu puterile în peak .Sunt curios cât o să reziste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări