Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Skoda Octavia 2 sau Renault Megane Sport Tourer 3

Barbu Andrei

Postări Recomandate

Cum spune si titlul, as fi interesat de parerile pro si contra pentru cele 2 masini. Am facut un "calcul" si parca as iesi mai bine cu Renault-ul . 

Ca pret de achizitie si cele necesare investitiei initiale (aici ma refer la taxa de mediu si inmatriculare) ar fi undeva la 6500 E . 

Costurile totale pentru o perioada de 5 ani (aici sunt incluse impozite, asigurari, consum, intretinere) ar fi mai mari pentru Skoda. Singurul "avantaj" pentru Skoda ar fi pretul de revanzare mai mare fata de Renault. Pentru asta m-am folosit de un site care "calculeaza" acesti factori. 

Automobilul va fi folosit undeva la maxim 30% pe oras. In rest, doar pe drumuri bune (ma refer la asfalt bun, care abia a fost turnat pe DN73) .

Un alt avantaj pentru Skoda, ar fi interiorul din piele crem. Arata foarte bine. Renault-ul e ceva mai "sarac" la interior sau cel putin asa pare. In privinta securitatii, Renault-ul castiga. 

Ps- Ceva date :

Skoda - an 2005, motor 1968 diesel, 140cp.

Renault - an 2011 , motor 1,5 diesel, 110 cp. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Barbu Andrei

4

• stone100

4

• YO9IBC

1

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Octavia mentionata de tine este platforma A5 PQ35, comuna cu;

A5 platform cars (Type numbers in brackets):

Audi A3 Mk2 (8P)

Audi TT Mk2 (8J)[1]

Volkswagen Touran (1T)

Volkswagen Caddy (2K)

SEAT Altea (5P)

Volkswagen Golf Mk5 (1K)

Škoda Octavia Mk2 (1Z)

Volkswagen Golf Plus (5M)

SEAT Toledo Mk3 (5P)

Volkswagen Jetta Mk5 (1K)

SEAT León Mk2 (1P)

Volkswagen Tiguan (5N)

Volkswagen Scirocco (13)

Volkswagen Golf Mk6 (5K)

Škoda Yeti (5L)

Volkswagen New Compact Sedan (1K), (16)

Audi Q3 (8U)

Volkswagen Beetle (A5) (16)

Volkswagen Eos

Pe 2005 motorul ala e EA188, e unul legendar, si, daca ai grija de el corespunzator, vei avea parte de fiabilitate si consum bun.

Sunt multe de spus, concluzia e una;

Eu Octavia as cumpara, in mod absolut.

Acum, ramane de vazut si in ce stare e masina asta, in mod particular. Si asta face obiectul unei alte discutii.

Link spre comentariu

Cred ca am sa raman la Renault. Costurile uzuale sunt mult mai mici decat la Skoda. L-am vazut si pe asta astazi si mi-a placut cum arata.  Ramane de vazut cand "programez" o inspectie mai amanuntita. 

Care ar fi avantajul ca Skoda foloseste platforma aia? 

Editat de dj_ando_83
Link spre comentariu

Sunt posesor de Skoda si recomand 100%. Am avut inainte Renault si nu stiam cum sa scap mai repede de el....

Aici este vorba de fiabilitate, unde Renault sta cam prost.... Si nu in ultimul rand pretul pieselor, care este mult mai mare la Renault.

Link spre comentariu

Am discutat astazi cu cineva care detine un service (este undeva in tara acel service, nu este in zona) si a zis ca mai bine Renault decat una veche. Referitor la pretul pieselor, la Renault este cu vreo 10% mai mult fata de "rest". 

La calitatea Skodei nu stiu ce sa zic. O fi ea mai confortabila, dar nu se compara cu Renault-ul care este mai nou. Skoda avea 180K km din 2005. Mie nu prea imi inspira incredere ca este un kilometraj real pentru varsta asta. Si in plus, colierele la furtune erau schimbate recent, motorul era spalat, ceea ce indica o interventie asupra lui. La Renault se vedea praful pe el. Deci nu era intervenit asupra lui asa curand. Avea filtrul si uleiul schimbate acum vreo 3 saptamani din ce a spus vanzatorul.

Cum am spus mai sus asigurarea, taxele la primarie si consumul au un alt cuvant de spus. Chiar daca pentru unii nu pare o suma prea mare diferenta de vreo 500 lei pe an (doar pentru asigurare si impozit), sunt totusi niste bani pe care ii pot redirectiona in alta parte. 

O problema a romanului in general, e ca nu ii plac masinile tip break si masinile "romanesti". A ramas cu impresia ca nu se mai face calitate din cauza vechiilor Dacia care stim cu totii cum erau, iar masinile nemtesti sunt sfinte si nu mai exista altceva in afara de ele. Uite ca de curand au dat-o in bara cu scandalul ala si au mai pierdut din credibilitate. Cel putin mie nu imi mai inspira incredere. 

Editat de dj_ando_83
Link spre comentariu

Skoda avea 180K km din 2005. Mie nu prea imi inspira incredere ca este un kilometraj real pentru varsta asta. Si in plus, colierele la furtune erau schimbate recent, motorul era spalat, ceea ce indica o interventie asupra lui.

un singur mod de a afla , te uiti pe hartii si din computerul de bord sa faci o analogie daca nu cuumva s-au modificat km

eu am un opel corsa c 2002 comfort si are 125.000km pe ea , nu am dat niciodata la kilometraj si o am din 2003 

Link spre comentariu

Din ce mi-a spus cel din service kilometrajul se poate da inapoi fara ca vreun sistem sa il poata detecta. Ar fi ramas problema hartiilor, pe care nu stiu daca le avea pe toate. Cel cu Renault-ul avea destule hartii + ca este proprietarul masinii. 

Multumesc pentru raspunsuri. Din punctul meu de vedere, topicul se poate inchide. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări